Zanimiva poteza Koloseja. In vsak bloger se lahko poteguje za nagrado. S tem, da se preprosto naredi nofollow povezavo in Kolosej ne dobi backlinka (SEO strokovnjaki bodo vedeli o čem govorim).

Imaš blog? Ga pišeš že vsaj 3 mesece?

In kaj je potrebno, da se poteguješ za dve brezplačni karti?

Vse, kar moraš storiti, je naslednje (vir)

1. V eni od objav na svojem blogu med 23. julijem 2007 in vključno 29. julijem 2007 objavite povezavo na stran filma Transformerji na Kolosejevi spletni strani, torej http://www.kolosej.si/film/transformerji/ (objavil)
2. K akciji v isti objavi pritegnete še enega soblogerja (z linkom na njegov blog) (predvidevam da je dovolj trackback, zato ga le pustite)
3. O objavi nas obvestite na email in dodali vas bomo na seznam povabljencev (vabilo za 2 osebi) (poslano)

V e-pošti napišeš: kje ste povezavo objavili, navedite samo povezavo, kje bi se ekskluzivne premiere raje udeležili – v Mariboru ali Ljubljani, in nam zaupajte svojo mobilno telefonsko številko (oziroma številko telefona, na kateri boste dosegljivi, da vas bomo lahko obvestili o načinu prevzema vstopnic). (urejeno)

Predpremiera v Ljubljani bo 30. julija 2007 ob 20. uri v XpanDu, v Mariboru pa 3. avgusta 2007 ob 19. uri.

p.s.: a bo tole neuradno srečanje blogerjev v Ljubljani?
p.p.s.: kdor prej pride, prej melje!

49 Responses to Pisci bloga zastonj na predpremiero Transformerjev

 1. Davorin pravi:

  Zanimiva poteza. Pozdravljam. Sicer bi šel raje na Simpsonove, Die Hard 4.0, tako da ne vem, če se bom odločil za linkanje, ampak, vsekakor pozdravljam akcijo Koloseja in Karantanije!

 2. had pravi:

  tudi jaz ne vem, ce spadam na to predstavo.. ampak ce bo kaj malinovca po filmu in kaksna beseda z blogerji, je pa tudi namen dosezen :)

 3. chef pravi:

  Jaz se pa tako poceni ne bom prodal :evil:

 4. kinky tone pravi:

  Sem videl predfilm in me SPLOH ne vleče.

 5. tjasa pravi:

  Za HP5 so ljudje 2 uri čakali v vrsti na zastonjske vstopnice (pa so morali imeti s sabo kupon iz Vikenda), tu pa 2 vstopnici za predpremiero (več kot 14 dni pred štartom) v zameno za en ctrl-v, če to ni poceni, potem pa res ne vem. Chef, če veš za kakšno službo, kjer te za copy/paste plačajo 9,90 €, mi, lepo, lepo, lepo prosim, sporoči, ker bi me zanimala.

 6. ludve pravi:

  jz bi pa šel sam nimam bloga 3 mesce a je to pizdarija?
  volim Ä‘abe stvari

 7. stesh pravi:

  Tko nizko se pa ne bomo spuščal. :D

 8. chef pravi:

  @tjasa: Mislim, da ni problem samo v ctrl+c in kasneje ctrl+v. Gre za to, da je moj blog po mojem preveč vreden, da bi za dve karti objavljal prispevke, ki ne zanimajo nikogar, hkrati pa Koloseju delal reklamo.

  In ne, za to ne bi dobil 9,90 evrov, ampak dve karti za precej beden film.

 9. Davorin pravi:

  Chef, tvoj blog gostuje pri SiOL-u, ki je blagovna znamka, ki je že premnogim zagrenila življenje (evil monopolist press), premnogi ga še vedno kolnejo, preveč premnogi smo ga, pa smo ob prvih znakih konkurence prebegnili, tako da … zame je mazanje imena odpreti blog na SiOL-u veliko večje, kot linkati na Kolosej (in terms of lesser evil, that is)!

 10. had pravi:

  @ludve: po moje ni problem.. ce je, potem lahko uporabis mojega :) pa jaz tam objavim post..

  @chef: iskreno.. si ze dobil kaksno placilo za pisanje na blogu? vsak drugi dan si na prvi strani siola, za kar dobijo novinarji na siolu placilo.. ce si placan, potem kapo dol..

 11. ludve pravi:

  will do thnx, jer stvarno volim transformere odkad su crtić bili!

 12. Perko pravi:

  To, hvala Had :)

 13. samc pravi:

  jest filma ne bi sel gledat bi pa z veseljem se po koncu filma kje dobu in spil kaksen malinovec ali 6:)

  je pa zanimiva ideja ce bi bil film die hard 4 bi pa tudi jaz polinkal zadevico:)

 14. M. pravi:

  Vsak približno ve, koliko je njegov blog vreden. Å e vedno zagovarjam trditev da je blog celotno svojstvo posameznika posredovano v elektronski obliki. A so karte za film vredne toliko? Za koga ja, za koga drugega spet ne. Vsekakor zvita poteza Koloseja.

  @chef: Me veseli, da držiš integriteto. Takih je (pre)malo.

 15. chef pravi:

  @Davorin, had: nisem plačan, sem pa ful frustriran! Sploh ko vidim, kakšno sranje pišejo nekateri hišni blogerji, pa celo dobivajo nek drobiž, na meni pa dejansko zastonj služijo. Ravno piham in me mika, da bi nekaj napisal na ta račun.

  Ampak OK, jasno je, da ne blogam za denar. Konec koncev mi da Siol prostor, kjer se lahko izražm brez da bi se moral zajebavat z lastnimi serverji, pa še obisk imam bistveno višji kot če bi bil http://www.nergac.si .

  Tako da, ja od Siola imam pravzaprav marsikaj (a vseeno premalo), od Koloseja pa prav ničesar, razen dveh kart za nedober film.

  Ampak mi je jasno, kaj hočeta povedat in še prav imata.

 16. had pravi:

  pa ves, da siolovi pisci, ki nekako ne dosegajo tvojega stevila obiskov, dobijo za svoje pisanje, precej visoke zneske.. nikakor ni to drobiz :)
  sicer se strinjam glede tega, da se ne prodas poceni, ampak ko sem jaz zacel z blogom, niti pomislil nisem na denar.. in tudi sedaj ne pocnem tega zaradi denarja, ampak samo zaradi zabave.. ko bom pocel zaradi denarja, bom pocel precej drugace.. ampak to verjetno ne bo nikoli..
  ne bos verjel.. ko sem imel vzporedni blog na siolu in linkal vse na siol (slike jasmine iz bb in podobno), sem imel kljub vsemu na had.si veliko veliko vecji obisk na koncu meseca.. kljub temu, da sem bil na siolu precej visoko..

  ce bos potreboval gostovanje za blog :) pa samo sporoci :)

  no.. ce drugace pogledam.. na mesec od toboads dobim priblizno 40€, kar sicer ni nic, ampak boljse, kot nekaj :)

  @M: strinjam se s teboj.. vendar, ce ne bomo blogerji nikoli pokazali interesa za kaksno stvar, kot je recimo ta, potem tudi se nikoli ne bo nic spremenilo.. sam pac rad pomagam pri idejah.. in ko sem videl to s kolosej, pateticno je to, da sem jo videl na siolovem blogu med oglasi na blogih, sem se odlocil, da jo podprem.. mogoce pa nas bo kdo bolj resno jemal :) mogoce pa tudi ne..

 17. Darjan pravi:

  Opa, Had, hvala ti za ta post :) Ze od malega sem bil fan Transformerjev :) zdaj bom pa se na predpremieri :)

 18. pocen pravi:

  Kako poceni se prodajajo blogerji! Cela scena ni vredna počenega groša.

 19. had pravi:

  @pocen: hmm.. nekateri ljudje imajo vrednost, drugi ceno.. nadaljevanje lahko sklepas.. vendar dvomim da bos razumel..
  lahko pa seveda utemeljis, kje je problem s sceno, ki ni vredna pocenega grosa??

 20. Darjan pravi:

  @pocen: Če bi malo spremljal medije, okrogle mize,predavanja o blogih,itd. bi videl, da je vedno vprašanje “Kako je pa z oglaševanjem v blogih?” Odgovori so bili različni, da ni modela, ki deluje; da ni oglaševalcev,…

  Vse deluje, problem je le, da je to pri nas nov način neklasičnega oglaševanja in še ni razširjeno. Podjetniki se bojijo takih akcij in ne verujejo v to.

  Isto kot npr. pred leti, ko sem hotel prodati spletno stran podjetniku, pa je rekel “Kaj mi bo to?”. Danes pa ni uspešnega podjetja, ki nebi imelo vsaj osnovnih podatkov in svojo spletno stran.

  Zato pa moramo tudi blogerji malo prispevati k temu in sicer tako, da podpremo take stvari. Danes karte, jutri pa druge stvari.

  Nikon je npr. 100im blogerjem dal za celo leto digitalni fotoaparat D80 (cena nekje 1200€). Po enem letu slikanja, pa ga bodo lahko odkupili za drobiž. :)

 21. M pravi:

  Boste videli koliko časa bodo ponudniki ko je SiOL še tolerirali da blogerji služijo s svojimi blogi.

  Recimo… zakaj bi Karantanija plačala nekemu ponudniku blogov za pasico težke denarje… če je učinek precej večji nekaj izbranim blogerjem da “pet drobižev”.

  Podobnih situacij bo vedno več… in verjetno bodo nekateri postali manj zaželeni.

 22. Kašpar pravi:

  Ne bom delal reklame. Rajši plačam vstopnico, itak pa me ne vleče v Kolosej kaj dosti.

  Če bi se pa nakapljalo blogerjev, bi pa prišel.

 23. M. pravi:

  @had: Sem najprej začel pisati komentar tule, pa je potem preraslo kar v zapis, ki sem ga objavil na Obutem Mačku :)

 24. Fetalij W. Tyschew pravi:

  heh kako lahko je nekatere “kupiti” :D

 25. dr. Onyx pravi:

  Ali niso Koloseja zaprl? Pa kakšne časopise jaz to berem?

 26. Perko pravi:

  A so koga že poklical, ker mene še niso.

 27. pocen pravi:

  @had: Lahko utemeljim, seveda. Blogerska scena v Sloveniji se večinoma ukvarja samo sama s sabo. Ni produkcije vsebin(e). Samo “Uf, a veš kaj omogoča WordPress!” in “Glej, kaj piše na tistem blogu! In na tistem! Wow!”. Pa “Glej moj Google Analytics!”. No, po novem pa še “Zastonj karte za Transformerje!”. Da raznih newagerskih (non-)blogov ne omenjam. No, morda kakšen teenager tripa na vse to. Za žlujoče ostale pa…

 28. Matej pravi:

  A mora biti blog na katerega linkaš, tudi star vsaj 3 mesece?

 29. pocen pravi:

  @had: Å e tole:

  Ti pa kar pojdi gledat Transformerje.

 30. Tejka pravi:

  Kolosej ne plača 9,9 € blogerju za objavo, saj so njihovi stroški le eno eksta predvajanje filma, v poleti precej bolj praznih dvoranah. (Elektrika za cca 2 uri, dve, ki pobirata karte, en človek, ki vrti film, in eno ekstra čiščenje dvorane, če še kaj me popravite).

  Poleg reklame pa dobi še podatke! Kdo so blogerji, njihovi e-naslovi, in telefonske številke. Berem knjigo o Stasi-ju in morda sem malo paranoična :) To, da bodo po telefonu obveščali o prevzemu kart, se mi zdi čudno. Zakaj raje ne kar kot odgovor na mail ali na svoji spletni strani. Poleg tega, kje drugje pa se bodo prevzele vstopnice kot na blagajni?

  No ja, če bo kakšna akcija, za meni bolj interesanten film, bom zagotovo zraven. Tokrat se mi pa ne zdi vredno.

 31. had pravi:

  @tejka: pa bi dal roko v ogenj, da si imela zapis s podobno temo pred parimi minutami se objavljen :) rss dela cudeze :)

 32. Tejka pravi:

  Ja, ja sem. Pa sem jim pisala (koloseju), sledeči mail: “Pozdravljeni! Odstopam, ta film me ne zanima. Dajem prostor nekomu drugemu, ki ga zanima. U upanju, da bo še kdaj podobna nagrada za linkanje, za kakšen bolj všečen film,
  vam z veseljem naredim reklamo in posredujem svoje podatke. Lp! Mateja”
  Sem si premislila.

 33. kristjan pravi:

  Objavu, pisal, dal podatke, niso odpisali….

 34. Tody pravi:

  Kam je svet prišel… Folk daja zastojn karte vi pa pluvate takole… Vsi pa lepite toboads in iprom oglase gor… A za oglaševanje se pa niste prodal ? Had ma nevem kok tisoč obiska pa dobi 40 eur…

  Banan republika indeed.

 35. Anayaa pravi:

  So komu že odpisali???

 36. Anže Ž. pravi:

  Anayaa: meni niso niti odpisali, niti poklicali.. glede na to, da je predstava čez 2 dni, mejla ali klica pa še od nikjer, to pomeni, da so neresni ali pa da so nategnili slovenske blogerje..

 37. Anayaa pravi:

  In nas je kar veliko takih.. GRrrRr :S Malo mi ke žl da sem se odzvala. Tudi če ne bo nič, bi lahko obvestili.

 38. Anže Ž. pravi:

  Anayaa: če pa ne bo nič s tem se bomo pa blogerji odzvali tudi na.. kako? Gotovo bomo spljuvali vse :)

 39. Kristjan pravi:

  svinska poteza koloseja, ima me da bi zbrisal tisti post… :D

 40. Anayaa pravi:

  Hmmm.. kdaj zažnemo? Pljuvat mislim:)

 41. Anayaa pravi:

  Hmmm.. kdaj začnemo? Pljuvat mislim:)

 42. Tody pravi:

  Jest ne bom nič pljuval, si bom šel raje dones ogledat film ;)

 43. had pravi:

  tudi mene so poklicali..

  a mogoce koga niso???

 44. Anayaa pravi:

  Heh, sem se malo renaglila. Tudi mene so poklicali. Torej se vidimo ;)

 45. Anže Ž. pravi:

  Zakon je blo :D

  Jah so pa čakali do zadnjega dneva in potem so nas pustili čakati še dodatno uro! Sicer pa, film je najhujši nasploh! Res noro velik akcije, pa še plakat sm dobu :P

 46. Tody pravi:

  Se strinjam :) Sicer iz 13 vrste ampak pomoje je tko blo še najbolje :)

  Več občutkov na http://norost.blogspot.com/ ! Å e takih reklamnih akcij :) Čeprav sem opazil na tistem listu je bilo nekam mal prijavljenih glede na to koliko blogov je po sloveniji.

 47. Anayaa pravi:

  Heh, jest sm bla tudi v 13. vrsti :) Drgac je blo fajn.

 48. bosstjanz pravi:

  Oj,

  biu tam pa je bilo “prijavljenih” nekje 26 blogerjev… smo se zato prodali?

  Film je bil dober (OK, ni ravno psihološko nabit, bolj z efekti in grmenjem…), ko sem se vračal domov po avtocesti s kakih 180kmh v riti, sem kar naprej čakal, da se bo kak avto spremenil v robota…. ali pa vsaj moj, pa da bi kar poletel tja do Cjrknce.

  Dedci smo eni otroci – še vedno rabimo igrače..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.