Držvljani RS imajo možnost dati kandidatom za predsednika RS svoj podpis. Vendar je ta način zbiranja podpisov ZELO NE 2.0!
Kdo od volivcev ima čas iti na upravno enoto in tam čakati v vrsti, da lahko podari svoj podpis enemu izmed predsedniških kandidatov?
Uradne ure UE so:
ponedeljek od 8.00 do 12.00 ure in od 13.00 do 15.00 ure
torek od 8.00 do 12.00 ure in od 13.00 do 15.00 ure
sreda od 8.00 do 12.00 ure in od 13.00 do 18.00 ure
petek od 8.00 ure do 13.00 ure
in vsako prvo soboto v koledarskem mesecu oz. drugo soboto, če pride prva na držvni praznik ali drug z zakonom določen dela prost dan od 8.00 ure do 12.00 ure (vir)

In ko razmišljam, kdaj bi imel jaz čas oddati svoj podpis podpore kandidatu, ugotovim, da bom bolj težko našel prosti čas. In verjetno nimam tega problema samo jaz, ampak še veliko ostalih ljudi, ki smo tako v precej neenakopravnem položju z upokojenci, ali pa ljudmi brez zaposlitve. In vem, da če želim oddati podpis, da bom to lahko naredil, četudi si bom vzel dan dopusta.
Vendar ne gre za to!
Gre za princip, ker imamo že raznorazna digitalna potrdila za elektronsko oddajo dohodnine, za dostope do online bank in vsega ostalega, me zanima, zakaj nimamo tudi možnosti oddati podpisa podpore preko portala e-uprava?
Ali je res tako težko malce premakniti vse skupaj pri nas v Sloveniji in omogočiti bolj fleksibilne stvari in jih v končni fazi približti uporabnikom, volivcem!
In ja, tudi ta očitek, da nimajo vsi digitalnih potrdil mi je znan. In ga razumem. Ampak sedaj smo na istem. Jaz nimam časa za podpis na UE, imam pa digitalno potrdilo in nekdo drug nima potrdila, ima pa čas za čakanje na UE. In v obeh primerih oba dva oddava podpis podpore!
Ampak v tem primeru se ne bi dalo izkoristiti prednosti, ki jih prinaša papir in podpisi, o čemer je pisal London.

Čas bi že bil, da gre Slovenija v smer 2.0 in da se določene stvari spremenijo. In potem bo tudi obisk volitev precej večji, kot pa je ponavadi!

4 Responses to Zbiranja podpisov volivcev v podporo kandidatom za predsednika RS je ZELO NE 2.0!

  1. Lance pravi:

    Tr00. Zelo čudno je to zbiranje podpisov, c’mon, da moraš in na UE in podpisat. Neke milijone so dajali za tisto Vido za dohodnino, tega pa ne morejo poštimat. In bi veliko bolj pomagalo, kot pa Vida, ki so jo spraševali popolnoma druge stvari in ne tiste, za katere je bila namenjena. Sux.

  2. mArkedzani pravi:

    Pozabil si izpostaviti, da ce ze podpis le uredis, ga moras poslati potem v njegov stab, ni dovolj le da gres na UE. No, druga moznost je, da spodaj stoji nekdo od njega, in mu ga predas..

  3. Jamez pravi:

    Počasi fantje. Pred nekaj leti ni bila naša javna uprava niti 1.0, kaj šele, da bi bila 2.0. Moramo priznati, da se stvari izboljšujejo, čeprav zeelooooo počasi. Rabili bi močno vzpodbudo, samo ne vem, kdo izmed kompetentnih jo je pripravljen in v stanju dati. Za vzgled bi morali imeti baltske držve, kjer lahko, vsaj v eni izmed njih – ne vem točno kateri, opravljajo celo volitve preko spleta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.