Nova ministrica za zdravje, Zofija Mazej Kukovič, o zdravstvu ve bolj malo, o javni upravi, pa še malce manj. Prav tako zelo malo ve o razmerah na ministrstvu in problemih, zaradi katerih je odletel ex minister Bručan. Vendar je treba vzeti v zakup dejstvo, da je “zdravo ambiciozna, zelo delavna in z dovolj energije” in da so njeni plani daljnosežni, kot da se ne bi zavedala, da ima do konca mandata samo eno leto.
Povzetek njene predstavitve na Vest.si.

Tudi novi minister za promet, Radovan Žerjav, se je izognil konkretnim odgovorom, ki so mu jih zastavljali člani odbora. Dejstvo, da prihaja iz drugih sfer, ki niso povezane s samim prometom, pa je lahko v tem primeru celo pozitivno.
Povzetek njegove predstavitve na Vest.si

Naj damo času čas? Ju pustimo in vidimo, kaj se bo spremenilo? Ali pa sta samo “kanonfuter”, ki je pač vedno pogrešljiv in vedno zamenljiv.
Ko je ta ablast prišla na oblast, so njihovi privrženci vedno govorili, da potrebujejo več časa, da se stvari premaknejo. Minila so skoraj že tri leta, se je kaj spremenilo?
Mogoče je bila napaka v tem, da na začetku niso naredili dovolj močne čistke in se jim to cel mandat že maščuje. Vendar je to samo ena izmed opcij, ki se mi ne zdi ravno najbolj mogoča. Vse bolj se mi dozdeva da imajo probleme s kadri. Sposobnimi ljudmi, ki bi poznali svoj resor in kjer bi lahko naredili kakšen korak naprej. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi se politika končno prenehala ukvarjati sama s seboj in začela delati stvari tudi za davkoplačevalce. Začela združevati, namesto deliti ljudi. Najti sposobne kadre, ne glede na njihovo stankarsko pripadnost in delati za dobrobit celotnega naroda. Kajti vsi skupaj tvorimo Slovenijo. Tako zeleni, črni, rdeči, rumeni, oranžni, itd..
Jeap, utopija. Oz. sanje. Vendar včasih sanje postanejo resničnost!