Nova ministrica za zdravje, Zofija Mazej Kukovič, o zdravstvu ve bolj malo, o javni upravi, pa še malce manj. Prav tako zelo malo ve o razmerah na ministrstvu in problemih, zaradi katerih je odletel ex minister Bručan. Vendar je treba vzeti v zakup dejstvo, da je “zdravo ambiciozna, zelo delavna in z dovolj energije” in da so njeni plani daljnosežni, kot da se ne bi zavedala, da ima do konca mandata samo eno leto.
Povzetek njene predstavitve na Vest.si.

Tudi novi minister za promet, Radovan Žerjav, se je izognil konkretnim odgovorom, ki so mu jih zastavljali člani odbora. Dejstvo, da prihaja iz drugih sfer, ki niso povezane s samim prometom, pa je lahko v tem primeru celo pozitivno.
Povzetek njegove predstavitve na Vest.si

Naj damo času čas? Ju pustimo in vidimo, kaj se bo spremenilo? Ali pa sta samo “kanonfuter”, ki je pač vedno pogrešljiv in vedno zamenljiv.
Ko je ta ablast prišla na oblast, so njihovi privrženci vedno govorili, da potrebujejo več časa, da se stvari premaknejo. Minila so skoraj že tri leta, se je kaj spremenilo?
Mogoče je bila napaka v tem, da na začetku niso naredili dovolj močne čistke in se jim to cel mandat že maščuje. Vendar je to samo ena izmed opcij, ki se mi ne zdi ravno najbolj mogoča. Vse bolj se mi dozdeva da imajo probleme s kadri. Sposobnimi ljudmi, ki bi poznali svoj resor in kjer bi lahko naredili kakšen korak naprej. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi se politika končno prenehala ukvarjati sama s seboj in začela delati stvari tudi za davkoplačevalce. Začela združevati, namesto deliti ljudi. Najti sposobne kadre, ne glede na njihovo stankarsko pripadnost in delati za dobrobit celotnega naroda. Kajti vsi skupaj tvorimo Slovenijo. Tako zeleni, črni, rdeči, rumeni, oranžni, itd..
Jeap, utopija. Oz. sanje. Vendar včasih sanje postanejo resničnost!

7 Responses to Nova ministra Zofija Mazej Kukovič in Radovan Žerjav

 1. blogbuster pravi:

  Se popolnoma strinjam z zapisanim. Hkrati pa me je groza, če pomislim leto, dve ali tri naprej. Če ta ablast ostane, ali pa če pride na oblast Barbika – ostanejo pri koritu isti ljudje. In kaj smo naredili. Veliko – škode. Proč smo zmetali nekaj MIO €, za natego, imenovano volitve.
  O tem, da bo nekoč bolje, pa govorijo samo še v vrtcih…

 2. AzzQim pravi:

  Hah, bo se spreminiloj, ja. Takrat ko bo Janša še sebe rekonstruiral. Sicer je pa glede vseh najbolje ravnokar povedal Sašo Peče v parlamentu.

 3. Peter pravi:

  če je ta minister prišel iz nafte potem ne vem kako bo. koliko je meni znano zadeve v nafti niso ravno blesteče. ampak nič ne de, za ministra je zgleda dovolj dober. :D

  saj politika nikoli ne kadruje strokovno.

  ja, kdaj pa bomo nehali sanjati, in bomo doživeli/videli, da bo pa nova oblast (katerakoli že je in bo) delala več za nas. hm, saj ni treba da več delajo za nas, dovolj je da sploh začnejo. :D

  eh, škoda živcev. kdorkoli je na oblasti, jaz še nikoli nisem čutil nobenih premikov (ki so posledica oblasti) v mojem življenju.

  kot pravijo: pomagaj si sam in bok ti bo pomagal. :D

 4. Alenka pravi:

  Res, škoda živcev, tudi za predlagano Kucler Dolinar. Pa vendar, jaz nisem volila teh volov!!!!!

 5. Peter pravi:

  en vmesni preblisk…a je kdo že kdaj opazil kako isto zveni govor pečeta in žgajner-tavševe (pavze, besede, povdarki, stavki, ton, itd)…kako iste geste delata itd…zdaj ne vem, ali se ta dva preveč “družita” ali pa sta imela isto usposabljanje… :D

 6. bosstjanz pravi:

  Dejmo novo stranko narest…

  Imenovala pa se bo SAS – Stranka Apatičnih Slovencev.

  Pač tistih, ki jim ni nič všeč, politično “izkažejo” pa se itak samo tisto nedeljo, ko gredo volit v novih nercih in zahmašnih gvantih.

  Srat je pa itak najlažje.
  Sem glih dobil ene podatke, kako so v strankah prisotni Angleži.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.