Pojavljala so se ugibanja in slike, ali bo Google naredil Gphone – mobilni telefon, ki bo podoben iPhonu, vendar bo boljši, ker za njim stoji Google.
Danes so karte padle. Google ne bo naredil Gphonea, ampak se je odločil, da naredi Androida, oz. Open Handset AllianceOdprto platformo za telefone, ki bo omogočala uporabnikom in proizvajalcem lažji prehod med ponudniki.
Sam si že dolgo časa želim, da bi imeli vsi mobilni telefoni enake polnilce. Svet bi bil precej bolj preprost in precej manjkrat bi bila baterija na telefonu prazna.
Kako bo uspel projekt Android, bomo morali še počakati. Projekt podpirajo firme: Broadcom, China Mobile, eBay, Esmertec, Google, HTC, Intel, LG, Motorola, NTT DoCoMo, Nvidia, Samsung, SiRF, Telecom Italia, Telefónica, Texas Instruments, T-Mobile, Wind River.

7 Responses to Google Gphone je postal Android

 1. Važn da ni Nokije pa Sonieriksona zravn :D

 2. CerpinTaxt pravi:

  Pa Appla. :)

  Je pa zraven Nvidia, kar najbrz pomeni napredno grafiko in dodaten zagon mobilnim igram..

 3. Milan'che pravi:

  Sicer ne vem, kaj ima Androit veze z polnilci, saj gre za operacijski sistem, a tudi jaz navijam zato, da bi vsi za polnjenje uporabljali miniUSB priključke.

 4. had pravi:

  nima veze :) s projektom..

  hotel sem samo prikazati kaj se lahko zgodi :evil:

 5. Kitaj pravi:

  Kitajci so, vsaj kar se polnilcev tiče, korak pred nami. Pred časom so preprosto ukazali proizvajalcem, da morajo vsi modeli uporabljati miniUSB polnilce in ti niso imeli druge izbire, kot da ubogajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.