O zabavi Itivija, z naslovom Holivud na Liffu, ki je bila v sredo v Opera baru, nisem napisal ničesar. Itak je bilo precej blogerjev na kraju dogodka: irena, nina, katja, paucstadt, cuzak, teoo, marko, napo, neuromancer, fotoholik in verjetno še kdo!
Vendar sem danes, med branjem Dnevnika opazil članek: Projekt Hollywood na Liffu: Z Itivi odprta vrata v javno filmsko areno (vir), ki me je spravil k pisanju.
Zakaj? Preprosto zato, ker se mi zdi, da z avtorjem zapisa Jako Tomcem, nisva bila na isti zabavi. Meni se je zdela sama ideja zabave odlična, glasba mi je bila všeč in priznam, če bi vrteli takšno glasbo v diskotekah, bi bil pogost obiskovalec, pijače mi ni manjkalo, hrane nisem pogrešal in udeležencev zabave je bilo veliko. Veliko estradno znanih oseb in še več oseb, ki so na vseh zabavah. Brez njih pač ne gre. O turobnem vzdušju ni bilo niti sledu, vsaj do 00:15, ko sem jaz zapustil prizorišče. Je pa res, da je protikadilski zakon pregnal na zrak vse kadilce. Mogoče je bilo pogled na kadilce pred lokalom turoben :)
In še tale del:
In kje je bil blišč? Če je Hollywood tak, kot so ga predstavili včeraj, potem je več glamurja v vsaki indijski ulici, s smradom vred. Nekaj slovenskih samooklicanih zvezdnikov in odsluženih politikov pač ne more razsvetliti blede prireditve” (vir)
Zanima me, kateri naši “zvezdniki” bi se morali udeležiti prireditve, da bi razsvetlili prireditev? Ali imamo pri nas sploh zvezdnike? Ali so zabave namenjene samo zvezdnikom, kljub temu, da niso niti najmanj ciljna publika organizatorja prireditve? A preprosti ljudje, ki nismo medijsko izpostavljeni, pa ne moremo biti udeleženci prireditev, ker pač nismo zvezdniki in smo zategadelj manj vredni.
Najmanj, kar bi pričakovali, so darilne vrečke z DVD-ji, majicami in filmskimi spominki.” Tudi jaz pričakujem, da bom šel z Mercedesove zabave z novim, podarjenim Mercedesom, sicer bom to žlosten objavil na blogu :evil:

p.s.: mogoče pa samo jaz narobe vidim svet, kar mi je bilo že večkrat očitano! Kaj pa ostali blogerji, ki ste bili na zabavi menite o zapisu?

5 Responses to Itivi zabava – Holivud na Liffu

 1. katja pravi:

  eh, sej si videl…kaj smo že ugotovili, kdo je slovenska zvezda? Miša Molk. Zakaj že? Ker….
  :)

 2. DjJuvan pravi:

  Bil sem tam, zamudil začetek celotne akcije, a nič ne de. Bilo je ql, glasba vredu, pijača solidna, majca se še suši… malce preveč nagužvano, vendar se je po polnoči začelo prazniti… po drugi uri že skoraj nobenega več :)

 3. irena pravi:

  ah, nekdo iz dnevnika je bil jezen, ker se ni mogel pregužvati do zastonj drinka … :)

  hrana bi bila samo odveč, tako kot je bil tisti kikiriki, glasba se je po polnoči rahlo poslabšala, bar je tako ali tako odprt samo do 2h zjutraj, če se ne motim, tako da je emigracija logična, mimo je bil edino uradni del programa, ker pač čisto nihče razen prve vrste ni poslušal vodtelja. Pa tisti filmček o izjavah o Holivudu je manjkal. :)

 4. napo pravi:

  hja, na žurkah je itak tako, da se ljudje majo, kakor se pač hočejo met … računat, da se bo v ljubljani v opera baru nek mega glam dogajal je tako, kot računat, da se boš imel na piru z grimsom ful dobr … ljudje so se očitno imeli tako fino, da niso potrebovali uradnega programa, ker ga res nihče ni poslušal … zdaj sem videl, kako približno bi izgledal moj job, če bi končal slavistiko in bil učitelj v srednji … te ne šljivi noben 0,5 posto … ampak no sikiriki: srečaš par znancev, pokimap, poklepetaš, hihitneš v pintarjev montl, počekiraš outsiderje pušače in greš dam … nič pretresljivega … ljubljanska zabava, pač …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.