Pred letom, ko so se prvič pojavili na trgu, sem pisal o tej storitvi. Takrat sem bil precej skeptičen do te storitve, čeprav mi je bila sama ideja zanimiva.
Mineval je čas. Njihove oglasi sem zasledil na internetu in v večini tiskanih medijev. Prav tako je vsake toliko časa kakšen bloger oglaševal storitev iTIVI.
Ker sem očitno precej tipičen Slovencelj (beseda, ki jo je iznašla Svetlana Makarovič), mi niti na misel ni prišlo, da bi tudi sam preizkusil idejo, ki jedrugačna in s stališča uporabnika zelo zanimiva.
Vse do četrtka, ko sem srečal kolega iz srednje šole. Med pogovorom, sicer ne vem po kakšnem ključu, sva prišla tudi do filmov in on mi omeni iTIVI.
Skeptično sem mu nasprotoval, kajti nekako se zavedam, da ne morejo imeti vseh filmov vedno na zalogi, kot tudi, da ne moreš dobiti vedno filma ki si ga želiš. Odkar v deželi Sloveniji obstaja internet je veliko lažje “dolpotegniti” film in si ga ogledati. Vendar obstaja ena velika razlika saj s tem dejanjem kršiš avtorske pravice! (da ne bo pomote, filma ali česa podobno nelegalnega nisem “dolpotegnil” z neta že zelo zelo dolgo! razlogi so tukaj nepomembni) Da ne omenjam kvalitete “dolpotegnjenih” filmov, oz. filmov, ki imajo z željenim filmom skupen samo naslov.
In tako sem se odločil, da preizkusim spletno videoteko. Ko sem se želel vpisati, sem opazil, da omogočajo 14-dnevni brezplačni preizkus. Hm. Mogoče pa me mine po tem obdobju in zakaj bi plačeval, sem pomislil. In se v petek prijavil.
Priznam, da sem se izgubil med vsemi naslovi, ki sem jih našel. Prav tako mi ni bilo povsem jasno, kako vse skupaj poteka. Ampak v končni fazi sem ugotovil par stvari:
1. izbereš si filme in jih dodaš v svoj seznam
2. pri vsakem filmu je oznaka o razpoložljivosti
3. filme lahko sortiraš
4. delo zaključeno, doma čakaš, da ti poštar v nabiralnik vrže film
5. pogledaš film in ga v njihovem omotu, brez stroškov poštnine, vržeš v poštni nabiralnik
6. mesečna naročnina za paket 2 DVDja hkrati je 14.99€

In včeraj sem dobil prva DVDja. Divji in zadeti na Applu v postelji. Priceless :)