Piano sistem je novost, ki bo spremenila naše novinarstvo, saj omogoča da bodo medijske hiše zaračunavale svoje spletne vsebine. In posledično, vsaj tako je trdil Marko Crnkovič pred dnevi v Kavarni Union, bomo bralci in obiskovalci spletnih mest v sistemu Piano dobili bolj kvalitetne vsebine, ki se bodo prilagajale. Ostali, ki ne bodo plačali dostopa, pa bodo dobili malce manj vsebin, oz. tiste vsebine, ki jih lahko itak preberete povsod drugje – nekako tako si vsaj predstavljam, glede na to, da ni nihče nič konkretnega nikoli še povedal o teh kvalitetnih vsebinah, ki nas čakajo.

Ampak ne bom več pizdil čez Piano, ampak sem se odločil, da vzamem mesečno naročnino in da preizkusim vse skupaj. No, na prvi pogled me šokira dejstvo, da ne morem plačati z American Expressom, ki je edina kartica, ki jo imam namenjeno nakupom na spletu. Ampak bom preživel, kajti bom plačal preko PayPala. In ta postopek je najbolj varen in predvsem ne dam podjetju Piano, oz. komurkoli drugemu podatkov od moje kartice – ja, vsekakor bolj zaupam PayPalu, kot pa neki novi firmi, ki je šele začela z vsem tem pri nas. Sem pač previden!

Denar nakazan preko PayPala in potem me pričaka tole – meni je jasno kaj moram storiti, ampak nekomu, ki nima ravno kilometrine v internet svetu bo tole muka. Si predstavljam starše, ki me kličejo in me vprašajo, če so naredili kaj narobe. Ampak ok, se zgodi!

In sedaj pridem na spletno mesto, kjer sem plačal Piano naročnino – v tem primeru Dnevnik in imam v zgornji vrstici nekaj novega – imam Piano vrstico.

Vendar imam problem. Kako hudiča naj sedaj najdem te članke, ki so “premium”, oz. ki so v sistemu Piano? Ali moram klikati in iskati, da bom našel kvalitetne članke, ali pa mi bo le to omogočeno na kakšen bolj preprost način. In ker tega očitno še ne ponujajo, se odpravim na lov za zakladom! V bistvu imam problem – noben izmed člankov na prvi strani se mi ne zdi vreden, da bi ga kupil?!? In kako naj sploh vem, kako se loči “premium”članek od navadnega članka, če vidim povsod oglase zraven?

Mogoče ne razumem tega, ampak jaz sem mislil, da zato, ker sem plačal Piano, ne bom imel več serviranih oglasov?? Mogoče samo ne najdem nobenega “premium” članka? In nimam DoubleRecall oglasov, ki so mi sicer čist simpatični – aja, zjutraj sem že vpisal, pa se mi več ne prikazujejo.

Vendar mislim da sem našel en članek, ki je v sistemu Piano – kako sem to opazil? Ko sem kliknil na link, me je naprej pričakal tekst o Pianu, čez par sekund pa je izginil. Ampak strah je odveč – oglasi vseeno ostajajo. In to flash oglasi, ampak saj so samo trije, ki nekaj skačejo in migetajo, ko hočem prebrati nekaj malce bolj resnega.

In ker se rad mučim, odjadram še na Delo. Da vidim kako imajo pri njih vse skupaj urejeno! Zakon! Najprej me pričaka “floater” – torej sem plačal Piano zato, da bom gledal oglase!

Vendar sem pomirjen, ker hitro najdem zavihek z premium vsebinami – kliknem prvo in me “zafuka” na rit – trije avto oglasi pri premium vsebini? Fak, a to je potem Piano?

Evo, to je moja uporabniška izkušnja s Piano sistemom. Namesto da bi dobil vsebine, za katere bi rade volje plačal, imam občutek da sem plačal vsebine, ki so začinjene z oglasi. Adblockerje sem izklopil, da sem lahko doživel odlično uporabniško izkušnjo!

Pobudnikom in pristopnikom v Piano sistem želim veliko uspeha pri svojem delu in da boste uresničili svoje zastavljene cilje – a ja, saj jih nimate, ker pač malce testirate. No, ko boste začeli pisati članke, ki bodo namenjeni bralcem, jih dodatno linkati, predvsem pa ko boste našli raziskovalne novinarje, pa bom spet plačal Piano naročnino. Do takrat pa bom očitno ostal brez premium informacij o umetnih kolkih, Ivanu Simiču in podobnih stvareh, ki dajejo resnično velik pečat mojemu življenju!

Zbogom in hvala za Piano!

p.s.: in potem pogledam še na mail, kamor sem dobil potrditev naročila Piano

Spoštovani bralec,

hvala za naročilo na skupno spletno naročnino Piano, s čemer ste si pridobili neomjen dostop do kakovostnih medijskih vsebin sodelujočih medijev v Sloveniji. dostop do mreže premijskih slovenskih spletnih strani in s tem podprli ustvarjanje kakovostnih spletnih vsebin.

Celoten seznam dostopnih storitev boste našli na spletni strani www.Pianomedia.si, podstran: „Kaj dobite“

Za izdajo računa za vaše naročilo kliknite na naslednjo povezavo: .
Prosimo, da podatke za izdajo računa ureditev v roku 14 dni od vašega plačila naročnine.

Jao jao jao jao!!!