Vsak, ki se ukvarja s programiranjem spletnih strani, se zaveda, da mu lahko različni brskalniki (Firefox, Internet Explorer, Safari, Netscape Navigator, Opera, Konqueror, NetFront, Dillo, Epiphany, Lynx, Seamonkey, K-meleon,) v povezavi z različnimi operacijskimi sistemi prinesejo velike težve. Namreč vsak izmed njih ima svoje posebnosti, največje pa ima seveda Internet Explorer, kajti Microsoft mora vedno znova odkrivati toplo vodo.
In tako je lahko izgled spletne strani v brskalniku Internet Explorer 6.0 zelo čuden. Sam za testiranja različnih brskalnikov uporabljam storitev browsershots.org, ki ponuja dober izbor konfiguracij.
In zakaj pišem o tem? Ker sem včeraj, ko sem testiral spletno mesto Margento, ki je še v fazi izdelave, odkril zelo zanimivo napako.
Kaj se zgodi, če imas brskalnik Safari 3.0.3 v kombinaciji z Windows 2000? Zgodi se to, da javi spodnjo napako! Kar pomeni, da Safari uporablja določene dele Internet Explorerja in ker temu nekaj ne paše, se sesuje vse skupaj

safari-windows.jpg

Takole pa izgleda blog had.si v različnih brsalnikih. Ni ravno najboljše

6 Responses to Testiranje novih spletnih strani v različnih brskalnikih

 1. Morphix pravi:

  Nasvet pri Margento… image preload za slike v navigaciji, še posebej za mouseover images, ker sicer slika za sekundo, ko greš z miško čez gumb izgine, dokler se ne naloži. Ti imaš sicer že vse v cache-u, zato tega nisi opazil.

 2. Davorin pravi:

  Na to temo sem že pisal -> ;)

 3. had pravi:

  in jaz sem to videl ocitno pri tebi :)

  hudica.. skoda, ker pozabljam :)

 4. usjan pravi:

  Browsershots ne daje realne slike. Preverjeno! Za prvo stran Blogorole + Firefox 2.0.0.11 + KDE 3.5 na Kubuntuju 7.10 izriše, kot da je vse OK, v resnici pa je “Si pozabil/-a geslo? Dobiš ga tukaj” še vedno na pol skrit za spodnjo vsebino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.