ToboAds, Adpartner in od včeraj naprej še Adnet oglaševanje. V Sloveniji čez noč rastejo ponudniki oglaševalskega spletnega prostora in internetnega marketinga.
Kaj to pomeni za nas založnike? Da se bodo cene dvignile, da bo večja količina oglasov, da bo imel vsak založnik možnost izbire ponudnika, ki se bo seveda moral potruditi s svojim sistem in cenami.

Kaj to pomeni za oglaševalce? Da bodo dobili več za manj denarja, ker bo verjetno nekdo od zgoraj omenjenih oglaševalcev posegel po dumpinških cenah, če bo hotel preživeti, da bodo razdvojeni, ko bodo iskali najboljšo ponudbo in da bodo v končni fazi našli ponudnika, ki jim bo ustrezal in bodo z njim zadovoljni. S tem se bo spremenil tudi odnos med oglaševalcem in agencijo, ki bo posredovala oglase in vsak od njih bo imel svoj nabor strank. Založnik pa bo glede na svojo nišo lahko izbiral med njimi.

Ali nov ponudnik pomeni dramatično spremembo na oglaševalskem trgu? Ne, ampak samo vzpodbuda konkurenci, da se bo za svoje založnike in oglaševalce morala bolj potruditi!