Kaj pomeni ta prometni znak? 2 Kaj pomeni ta prometni znak? 2

Kaj pomeni ta prometni znak?

Kaj pomeni spodnji prometni znak? Vsak dan ga opazujem na avtocesti med Trojanami in Ljubljano, poleg njega je še tabla z zapisanimi urami, kdaj ta znak velja. Ampak na žlost se tisti, katerim je ta znak namenjen, kratko malo požvižgajo nanj. In prehiteva tovornjak tovornjaka v največji prometni špici.

Znak “prepovedano prehitevanje za tovorna vozila” označuje cesto, oz. tisti njen del, na katerem je prepovedano, da tovorna vozila, pri katerih največja dovoljena masa presega 3,5 t, prehitevajo druga motorna vozila, razen motornih koles brez prikolic in dvokolesnih koles z motorjem.

prepovedano-prehitevanje-za-motorna-vozila.jpg

 1. V Romuniji, Madžrskem in Bolgariji teh znakov ne poznajo. Sploh v primeru prehitevanja tovornjaka. Nisem še opazil, da bi šlepar prehiteval osebni avto, tako kot je narisno na tabli ;)

  Sicer mi grejo pa taki kamijonđije na jetra, kot tebi.

 2. Sej ta znak prepoveduje tovornjakom prehitevanje osebnih avtomobilov:). Tovornjak tovornjaka še vedno lahko prehiti :)

 3. Na sliki avtomobil simbolizira 4-kolesno vozilo. Drugače pa had, nisi edini, k se nad tem jezi … Je pa res, da naši šoferji, kar upoštevajo te znake v primerjavi s tujimi.

 4. Ravno danes, na poti iz Lj v Celje, sem gruntal da bi prekinil svojo tradicijo na blogu in dejansko napisal post o tem da me te ljudje skrajno nervirajo. Nimajo se kaj prehitevat! Ne ob špicah, ne drugače. S tem ovirajo promet, pika. Dokler je za njimi hitro vozeče vozilo predstavljajo nevarnost na cesti, če gredo prehitevat, in to je dejstvo.

  Uglavnem, ja…. jezn sm :).

 5. Pri nas prehitevanje kamionov ni prepovedano, OK občasno pred kakimi zožnji načelno pa ne. Ob tempu naraščanja tovornega prometa na avtocestah bi bila ta prepoved nujna. Ampak pri nas do tega ne bo prišlo. Lobiji delajo.

 6. Uff – to je ena od tistih stvari, kjer je tezko ostati miren in indiferenten … 70 km/h vs. 71 km/h …

  Ceprav je tam okrog Trojan precej lep razgled na hribovje :)

Komentarji so zaprti.