Postojnska jama je največji kraški jamski sistem v Sloveniji, ki je dolg preko 20km in h kateremu sodijo tudi Otoška jama, Magdalena jama, Črna jama, Pivka jama.
Postojnska jama je čudovita in letno jo obišče preko pol milijona ljudi in je odlična destinacija za osnovnošolce, saj je v bližini še grad Predjama. No, vsaj v “naših časih” je bil to obvezen izlet.
Vendar je Postojnska jama precej draga. Vstopnina za odraslo osebo je 19€, za otroke 12€. Primer: 5-članska družina plača za vstop v jamo 74€! Kar pa se mi ne zdi malo!

Postojnska jama je prav tako poznana po Proteusučloveški ribici, oz. močerilu. (klik na človeško ribico za ogled ostalih fotografij jame, stalagmitov, stalaktitov..)

postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-15.jpg


postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-01.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-02.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-03.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-11.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-05.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-06.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-07.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-08.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-09.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-10.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-04.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-20.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-19.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-18.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-17.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-12.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-13.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-14.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-16.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-22.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-21.jpg