Postojnska jama je največji kraški jamski sistem v Sloveniji, ki je dolg preko 20km in h kateremu sodijo tudi Otoška jama, Magdalena jama, Črna jama, Pivka jama.
Postojnska jama je čudovita in letno jo obišče preko pol milijona ljudi in je odlična destinacija za osnovnošolce, saj je v bližini še grad Predjama. No, vsaj v “naših časih” je bil to obvezen izlet.
Vendar je Postojnska jama precej draga. Vstopnina za odraslo osebo je 19€, za otroke 12€. Primer: 5-članska družina plača za vstop v jamo 74€! Kar pa se mi ne zdi malo!

Postojnska jama je prav tako poznana po Proteusučloveški ribici, oz. močerilu. (klik na človeško ribico za ogled ostalih fotografij jame, stalagmitov, stalaktitov..)

postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-15.jpg


postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-01.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-02.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-03.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-11.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-05.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-06.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-07.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-08.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-09.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-10.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-04.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-20.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-19.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-18.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-17.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-12.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-13.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-14.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-16.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-22.jpg postojnska-jama-fotografije-postojna-cave-photos-21.jpg

13 Responses to Postojnska jama fotografije – Postojna Cave photos

 1. McFly pravi:

  Ah, za tistih par 5-članskih družin pa res ne bodo nižli cene.

 2. coprnca pravi:

  joj Slovenija ima tolk lepših jam… Postojnska jama je v bistvu uničena jama… sam še zmeri bolš, da se kljub visoki ceni mase turistov zgrinjajo vanjo in ne uničujejo drugih jam…

 3. JaJebiGa pravi:

  Ma res je drago, ko so imeli žive jaslice, smo s familijo obiskali jamo, nekaj pojedli, šli še na wc in za vse skupaj sem jim pustil cca. 100€. Pa še fotkal nisem. Sploh opažm, da nas ti enodnevni družinski izleti nikoli ne stanejo manj kot 50€, pa komorkoli že gremo. In en izlet na mesec je minimum, če je vreme lepo, gremo na izlet vsak vikend. In na tak lep mesec ti ne uide 200€. Če prištejem še stroške vrtca, v našem primeru 330€ za enega otroka, drugi je še pri babici, baje bo za drugega zastonj, če bo sploh dobil mesto v vrtcu, v kar zelo dvomim, ker smo že prvega komaj spravili not. Pa plenice, obleke, hrana, razni otroški sedeži, vozički itd. Zaključim lahko, da te dva otroka danes staneta eno povprečno slovensko plačo. Ja, slovenija podpira mlade družine!
  Malo sem zašel s teme, pa vseeno kliknem na gumb.

 4. had pravi:

  @mcfly: drago je, drago :)

  @coprnca: strinjam se.. ampak za spomin na osnovno solo se splaca to videti :)
  hmm.. mi lahko prisepnes, katera bi bila vredna ogleda :)

  @jajebiga: v bistvu nisi zasel.. se dalec od tega.. zadel si srcika vseg teh problemov.. namrec da je danes zelo tezko iti vsak vikend nekam, ker je to povezano s hudicevo velikimi stroski.. no, bo kdo rekel, saj je najlepse doma.. seveda, ce je dom vecji od enosobnega stanovanja, da se lahko vsaj umaknes, ko se skregas :)

 5. coprnca pravi:

  dobro jutro (no ja, zate ze dobr dan) :)
  jah ze Å kocjanske jame so bolš, pa menda cenejše, zadnjič sem bila v Divaški jami, sam tam ne vem kako je z vodenimi ogledi, ker mi smo bli s krasoslovno šolo, to bi se mogu pozanimat, pa recimo Križna jama za specialiste (mislm da je 4-6 urni ogled tist taprav – ce rabs kej vec vedt o tem me stakn na mejlu), pol jih mam pa še neki na spisku, ki pa jih morm it še pogledat – Dimnice, Vilenica, Ajdovska jama (ki mislm da je zaprta, ker neki rihtajo, sam mam svojga netopircka tam :) )… pa še bi se najdlu kar precej jam… če pogledaš gostoto najdenih jam na trasi avtoceste proti primorski in predvidevaš da je podobna gostota tudi drugje po krasu smo itak ena sama jama… :) – to je v knjigi M. Knez in T. Slabe – kraški pojavi med gradnjo avtocest – super knjiga, samo zaenkrat še čaka da pride na vrsto za podrobnejše branje…

 6. MATEj pravi:

  Od kdaj se pa sme fotkat v Postojnski? Ko sem bil jaz zadnjič tam, nas je vodica skos nadirala, ko semo skušal škljocnt kakšno fotko?!

 7. Si. R. pravi:

  Predvsem se pa ni smel škljocat močerilčka, ker je hudo občutljiv … no, jst sm nazadnje pač prtiskal brez fleša, pa je blo. Sej je Nikon potegnu do ISO3200 kokr da neč svetlobe ne rabi :)

 8. Aleš pravi:

  V ponedeljek smo bili tam. Splošen vtis: vlečenje denarja iz naših žepov. Le pri parkirnini smo prihranili, ker smo se tako dolgo zadržli, da so obupali nad nami.

  Razočaranje pa je bilo, ker nismo videli močerila. Nekaj so se izgovarjali. Pravi razlog je po mojem želja po dodatnem zaslužku iz vivarija.

  Isti dan smo bili pri hrvaški jami Baredine pri Poreču, kjer bi videli človeško ribico, pa smo zaradi gneče raje šli v Postojnsko. Pomanjkanje potrpljenja nas je stalo 7 (sedem) krat višjo vstopnino (19 EUR proti 20 HRK).

 9. kr en pravi:

  Človeške ribice ni iz utemeljenih razlogov. vem iz prve roke ;)
  prišla je nova evropska direktiva in inšpekcija ne dovoli, da so človeške ribice v tistem bazenu v jami v ujetništvu, ker absolutno ni primeren: nobene zaščite, premočne luči, preveč ribic v (pre)majhnem bazenu, itd. zdaj ali se bo ta bazen renoviralo, ali pa ga sploh ne bodo je pa odločitev uprave. če ga bodo bo pa še vsaj pol leta minilo, ker preden se dobi vsa dovoljenja za kakršnokoli gradnjo v (zavarovani) jami tudi traja ;) :)

  se pa tudi sam strinjam, da je predraga. oz. za tujce niti ni, za slovence pa absolutno. sploh pa se gre tu za masovni turizem. če želiš zares videt jamo v vsem svojem čaru se lahko naročiš na poseben ogled še preostalih 6km jame s posebnim vodičem in si lahko tam noter tudi cel dan…

  lp

 10. bobr pravi:

  Sam res od kdaj se sme slikat s flešom v jami? Že od pamtiveka so težili…

 11. Si. R. pravi:

  Verjetn od takrat, k je kak fotograf uspel nafukat upravo ali oblasti in v tem videl svojo tržno nišo?

  ;-)

 12. kr en pravi:

  v jami se nasploh ne sme slikat… ker je premalo časa in obisk poteka prehitro, da bi se lahko vsakih 100 m lahko človek ustavil in naredil pošteno sliko ;)

  je pa tukaj tudi težnja po zaslužku. itak :)

 13. had pravi:

  evo, malce pozno.. mocerila se ne sme fotkati s flesem.. in tudi ta fotka ni bila narejena z njim..

  tudi v jami je “naceloma” prepovedano fotkanje s flesem.. edino ce dobis prej dovoljenje za to.. pa se to sem samo poskusil kaksna je razlika med flesem ali visokim iso-m

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.