Spoštovani predsednik vlade Borut Pahor. Pred manj kot dvema mesecema smo se volivci v Sloveniji odločili da želimo spremembe. Vi, Katarina Kresal in Gregor Golobič ste združili moči in pozivali držvljane da gremo na volitve. Več kot milijon volivcev je odšlo na volišča in oddalo svoj glas.
Večina volivcev ki je bila za levo sredinske stranke je oddala glas vam in vaši stranki, ker so tako kazali indici, da je to edina možnost, da dobimo novega/levega mandatarja. In takšnih volivcev ni bilo malo. Vaša stranka je zmagala – 30,45% je bilo dovolj da ste prehiteli SDS in dobili v roke škarje in platno.
In volivci so/smo bili zadovoljni ker ste delovali razumsko in ne revjanšistično. Taisti volivci ki smo oddali glas za spremembe in za to, da se stvari v Sloveniji spremenijo. Na bolje, ker si to zaslužimo in ker to pošteno plačujemo!

Pa so se začele kmalu dogajati čudne reči. Bivši obrambni minister Karel Erjavec se je šel svojo igro in ste popustili, ker ste potrebovali Desus.


Minister ki bi v svojem mandatu, na račun Patrij moral odstopiti, vendar ga zaradi nam/javnosti neznanih interesov, ni nihče spravil s tega mesta! In je vztrajal in dobil okoljsko ministrstvo. Človek, ki je očital Gregorju Golobiču, da je on samo filozof in ki se je na javnih soočenjih pred volitvami dobesedno delal norca iz drugih strank je dobil precej pomembno in precej v razsulu ministrstvo. Vendar mu je uspelo. Tudi na račun obljub o pokojninah, ki so prepričale upokojence da se mora glasovati zanj!

Dimitrij Rupel. Naš prvoborec, človek ki bi bil lahko vzornik kameleonom in zunanji minister, ki se določen čas ni pojavljal pred kamerami, ki so ga Hrvati dobili na laži, čigar žena je uporabljala služben/držvni avto in varnostnika za privatno nakupovanje… Dimitrij Rupel, ki ga volivci, ki smo dali glas za spremembe, nikakor nismo želeli več videti na kakšni izpostavljeni funkciji. Vendar smo živeli v zablodi! Po grožnjah, ko ga predsednik držve ni želel postaviti za veleposlanika v Avstriji je postal vaš posebni odposlanec, ki sedaj v imenu držve rešuje težve slovenske manjšine v Italiji, s katero pa se za časa svojega ministrovanja ni ukvarjal!
In ko vas novinarji vprašajo o razlogih za vašo odločitev, le teh ne izvemo! Mi smo vam dali škarje in platno in kljub temu da slovenski volivci zelo hitro pozabljamo stvari, ta vaša odločitev ne bo pozabljena. O tem priča tudi Facebook skupina – Skupaj proti Dimitriju Ruplu, ki ima preko 15.000 podpornikov. To je več kot 10% vseh Slovencev ki smo na Facebooku! Oz. takšna masa ljudi, ki bi zadnje volitve brez problema spremenila v korist katere druge stranke, mar ne?
In zakaj hudiča bi šel bivši minister z visoko plačo na nižji položj z nižjo plačo, če bi lahko še celo leto vlekel višjo? Da je Dimitrij Rupel samaritanec in da želi pomagati držvi pač ne kupim! Sicer bi vrnil služben avto in varnostnika!

Ampak zgodba še ni končana! Matjaž Šinkovec, taisti človek, ki ga je predsednik držve dr. Danilo Türk zavrnil kot veleposlanika v ZDA, kar mu je verjetno obljubil Dimitrij Rupel in je v času ko je bil direktor SOVE (Slovenske obveščevalno-varnostne agencije) izdal njeno skrito lokacijo in še marsikatero drugo skrivnost in ki je omogočil napredovanje “svoje uslužbenke” mimo razpisov naj bi postal posebni odposlanec za kandidaturo Slovenije za nestalno članico varnostnega sveta OZN. Vendar zunanji minister Samuel Žbogar tega včeraj ni želel komentirati!

Ali smo si res tega želeli, ko smo volili spremembe? Vsaj odkrito in jasno besedo si želimo, ne pa skrivalnic in skritih kart v rokavih!

Borut Pahor. Trije primeri, ki se jih bodo ljudje čez štiri leta, ko bodo nove volitve in boste spet pihali na dušo volivcem, ker nas boste potrebovali, dobro spominjali. Trije primeri, ki se po moji laični presoji ne bi smeli zgoditi! In trije primeri ki prikažejo zakaj smo volivci edino dobri. Da nas nekdo nategne!*

p.s.: v naslovu bi morala biti druga, precej bolj vulgarna beseda, ki bi dobila pomen z zadnjo besedo tega zapisa..
p.p.s.: načelnih ljudi, kot je dr. Slavko Ziherl v slovenski politiki manjka. In če koga zanima, zakaj se je odločil za odstop si lahko to v celoti prebere

1. V predvolilnem obdobju in tudi po zmagi na volitvah je predsednik SD in zdaj predsednik vlade Borut Pahor nastopal z geslom, da se bori za spremembe. Naslov Pahorjevega alternativnega vladnega programa je bil: »Odgovornost za spremembe«. Tako se glasi tudi podnaslov Koalicijskega sporazuma: »Uveljavitev odgovornosti za spremembe«. Te nameravane spremembe so se nanašale v veliki meri na spremembe dotedanjega načina vladanja. Ta cilj je bil zapisan v stavku: Znamo in zmoremo Slovenijo voditi bolje.

SD z Borutom Pahorjem na čelu je s takim programom, naravnanim na spremembe dosedanjega načina vladanja, prepričala volivce, da je dobila večino na volitvah. Tudi Zares in LDS sta pomagala prepričati volivce, da zmore bodoči mandatar Borut Pahor spremeniti način vodenja Slovenije, na kakršen jo je vodil JanezJanša.

In kako naj zdaj razumem svojega predsednika vlade, da si je vzel za zaupnika, za svetovalca dr. Dimitrija Rupla, ki je bil v prejšnji vladi viden in značilen predstavnik Janševega načina vladanja? Bil je izključujoč in aroganten in deloval je po načelu: “edini, ki imam prav, sem jaz”. Zato je tudi zlahka in brez pomislekov odstranil z Ministrstva za zunanje zadeve vse, ki se z njim niso strinjali. Z vsem svojim delovanjem v politiki je dokazal, da mu niso mar vrednote, ne obče človeške, ne ideološke. Bil je znan (tudi onkraj meje) po svojem vzvišenem in nastopaškem vedenju, s katerim je poniževal svoje sodelavce in podrejene. S takim svojim vedenjem (ki seveda ne bo zdaj, v kabinetu predsednika vlade, nič drugačno, saj “volk dlako menja, čudi pa ne”) ne bo z ničemer koristil, čeprav to ni bistveno, dobri podobi predsednika vlade in njegovega kabineta. Prej nasprotno: deloval bo kot neprestan izvor konfliktov, pa čeprav je “samo” svetovalec predsednika vlade.