had blog roni kordis had blog roni kordis

Borut Pahor, ne ga srat!*

Spoštovani predsednik vlade Borut Pahor. Pred manj kot dvema mesecema smo se volivci v Sloveniji odločili da želimo spremembe. Vi, Katarina Kresal in Gregor Golobič ste združili moči in pozivali držvljane da gremo na volitve. Več kot milijon volivcev je odšlo na volišča in oddalo svoj glas.
Večina volivcev ki je bila za levo sredinske stranke je oddala glas vam in vaši stranki, ker so tako kazali indici, da je to edina možnost, da dobimo novega/levega mandatarja. In takšnih volivcev ni bilo malo. Vaša stranka je zmagala – 30,45% je bilo dovolj da ste prehiteli SDS in dobili v roke škarje in platno.
In volivci so/smo bili zadovoljni ker ste delovali razumsko in ne revjanšistično. Taisti volivci ki smo oddali glas za spremembe in za to, da se stvari v Sloveniji spremenijo. Na bolje, ker si to zaslužimo in ker to pošteno plačujemo!

Pa so se začele kmalu dogajati čudne reči. Bivši obrambni minister Karel Erjavec se je šel svojo igro in ste popustili, ker ste potrebovali Desus.


Minister ki bi v svojem mandatu, na račun Patrij moral odstopiti, vendar ga zaradi nam/javnosti neznanih interesov, ni nihče spravil s tega mesta! In je vztrajal in dobil okoljsko ministrstvo. Človek, ki je očital Gregorju Golobiču, da je on samo filozof in ki se je na javnih soočenjih pred volitvami dobesedno delal norca iz drugih strank je dobil precej pomembno in precej v razsulu ministrstvo. Vendar mu je uspelo. Tudi na račun obljub o pokojninah, ki so prepričale upokojence da se mora glasovati zanj!

Dimitrij Rupel. Naš prvoborec, človek ki bi bil lahko vzornik kameleonom in zunanji minister, ki se določen čas ni pojavljal pred kamerami, ki so ga Hrvati dobili na laži, čigar žena je uporabljala služben/držvni avto in varnostnika za privatno nakupovanje… Dimitrij Rupel, ki ga volivci, ki smo dali glas za spremembe, nikakor nismo želeli več videti na kakšni izpostavljeni funkciji. Vendar smo živeli v zablodi! Po grožnjah, ko ga predsednik držve ni želel postaviti za veleposlanika v Avstriji je postal vaš posebni odposlanec, ki sedaj v imenu držve rešuje težve slovenske manjšine v Italiji, s katero pa se za časa svojega ministrovanja ni ukvarjal!
In ko vas novinarji vprašajo o razlogih za vašo odločitev, le teh ne izvemo! Mi smo vam dali škarje in platno in kljub temu da slovenski volivci zelo hitro pozabljamo stvari, ta vaša odločitev ne bo pozabljena. O tem priča tudi Facebook skupina – Skupaj proti Dimitriju Ruplu, ki ima preko 15.000 podpornikov. To je več kot 10% vseh Slovencev ki smo na Facebooku! Oz. takšna masa ljudi, ki bi zadnje volitve brez problema spremenila v korist katere druge stranke, mar ne?
In zakaj hudiča bi šel bivši minister z visoko plačo na nižji položj z nižjo plačo, če bi lahko še celo leto vlekel višjo? Da je Dimitrij Rupel samaritanec in da želi pomagati držvi pač ne kupim! Sicer bi vrnil služben avto in varnostnika!

Ampak zgodba še ni končana! Matjaž Šinkovec, taisti človek, ki ga je predsednik držve dr. Danilo Türk zavrnil kot veleposlanika v ZDA, kar mu je verjetno obljubil Dimitrij Rupel in je v času ko je bil direktor SOVE (Slovenske obveščevalno-varnostne agencije) izdal njeno skrito lokacijo in še marsikatero drugo skrivnost in ki je omogočil napredovanje “svoje uslužbenke” mimo razpisov naj bi postal posebni odposlanec za kandidaturo Slovenije za nestalno članico varnostnega sveta OZN. Vendar zunanji minister Samuel Žbogar tega včeraj ni želel komentirati!

Ali smo si res tega želeli, ko smo volili spremembe? Vsaj odkrito in jasno besedo si želimo, ne pa skrivalnic in skritih kart v rokavih!

Borut Pahor. Trije primeri, ki se jih bodo ljudje čez štiri leta, ko bodo nove volitve in boste spet pihali na dušo volivcem, ker nas boste potrebovali, dobro spominjali. Trije primeri, ki se po moji laični presoji ne bi smeli zgoditi! In trije primeri ki prikažejo zakaj smo volivci edino dobri. Da nas nekdo nategne!*

p.s.: v naslovu bi morala biti druga, precej bolj vulgarna beseda, ki bi dobila pomen z zadnjo besedo tega zapisa..
p.p.s.: načelnih ljudi, kot je dr. Slavko Ziherl v slovenski politiki manjka. In če koga zanima, zakaj se je odločil za odstop si lahko to v celoti prebere

1. V predvolilnem obdobju in tudi po zmagi na volitvah je predsednik SD in zdaj predsednik vlade Borut Pahor nastopal z geslom, da se bori za spremembe. Naslov Pahorjevega alternativnega vladnega programa je bil: »Odgovornost za spremembe«. Tako se glasi tudi podnaslov Koalicijskega sporazuma: »Uveljavitev odgovornosti za spremembe«. Te nameravane spremembe so se nanašale v veliki meri na spremembe dotedanjega načina vladanja. Ta cilj je bil zapisan v stavku: Znamo in zmoremo Slovenijo voditi bolje.

SD z Borutom Pahorjem na čelu je s takim programom, naravnanim na spremembe dosedanjega načina vladanja, prepričala volivce, da je dobila večino na volitvah. Tudi Zares in LDS sta pomagala prepričati volivce, da zmore bodoči mandatar Borut Pahor spremeniti način vodenja Slovenije, na kakršen jo je vodil JanezJanša.

In kako naj zdaj razumem svojega predsednika vlade, da si je vzel za zaupnika, za svetovalca dr. Dimitrija Rupla, ki je bil v prejšnji vladi viden in značilen predstavnik Janševega načina vladanja? Bil je izključujoč in aroganten in deloval je po načelu: “edini, ki imam prav, sem jaz”. Zato je tudi zlahka in brez pomislekov odstranil z Ministrstva za zunanje zadeve vse, ki se z njim niso strinjali. Z vsem svojim delovanjem v politiki je dokazal, da mu niso mar vrednote, ne obče človeške, ne ideološke. Bil je znan (tudi onkraj meje) po svojem vzvišenem in nastopaškem vedenju, s katerim je poniževal svoje sodelavce in podrejene. S takim svojim vedenjem (ki seveda ne bo zdaj, v kabinetu predsednika vlade, nič drugačno, saj “volk dlako menja, čudi pa ne”) ne bo z ničemer koristil, čeprav to ni bistveno, dobri podobi predsednika vlade in njegovega kabineta. Prej nasprotno: deloval bo kot neprestan izvor konfliktov, pa čeprav je “samo” svetovalec predsednika vlade.

 1. @bbb: :)

  jaz pa se cakam, da vidim kako se bo odzvala na vse skupaj “moja” stranka..

 2. Had, tvoja stranka se je že davno prodala. Njim koalicija sedaj pomeni preživetje. In verjamem, da bodo popustili čisto v vsem. Tako to je…Politikom ni za zaupat…

 3. @matjaz: kot jaz vem, se stranka ni nikomur prodala.. v bistvu je ravno nasprotno, vsaj po mnenju marsikoga, da je gg v ospredju in borut zadaj.. no, to ni moja stvar in tukaj tezko karkoli sodim..

  zaresu koalicija ne pomeni prezivetja.. kot je gg rekel.. lahko bi bili se stiri leta v opoziciji, brez problema..

  na zalost so te poteze, ki jih sedaj vlece borut samo njegove.. in zato so tudi odzivi katarine precej hudi..

 4. 8 let nazaj smo se tudi “vsi” borili da bi končno skinil LDS iz oblasti. Kaj smo dobil? Pahor jo je nazaj pripeljal.

 5. @gric: 4 leta in se malo :) je bilo tega.. saj smo dobili drugo ablast.. imeli smo jo cela 4 leta.. in dokazali da je lazje biti v opoziciji in biti kriticen, kot pa vladati in biti dober in posten..

  5,21%, kot so dobili, pa je tudi precej malo, a ne..

 6. Tistim drugim, ki ga niso volili, želi pokazati, da on je pa res tako zelo spraven in premier vseh. Vendar pozablja, da ga tisti niso volili in ga tudi naslednjič ne bodo. Mi ga mogoče bi, ampak ga tudi ne bomo. Na ta način prav gotovo ne. S tem pa izgublja cela stranka in pričakujem, da se bo uprla.

 7. Ja Had, a si pričakoval kaj drugega? Pa ne glede na stranke, to je ćisto običajen pojav. Mogoče ne v Sloveniji, ker je bilo do sedaj le par volitev in so zmagovalci brez večjih problemov sestavljali vlado. Zdej pa je malo zagustilo in so se dogajale stvari, ki so V Italiji, Hrvaškem, Nemčiji nekaj normalnega.
  Zato pa je to politika, ker se sprejemajo kompromisi, besede kaj kmalu dobijo nov pomen, kjer spremeniti mnenje ni bogokletno.

  Poglej si recimo predvolilni boj v ZDA na strankarskih volitvah. Tam tako pljuvajo eden čez drugega, da se človek že vpraša, če sta ta dva res iz iste stranke. Nato pa en zmaga in drugi spremeni ton. Kar na enkrat je zmagovalec super duper in pravi kandidat za predsednika držve.
  Tako je tudi v Sloveniji, V predvolilnem boju so se vsi klali, ampak po volitvah pa ni noben problem tisto pozabit. Sej če ne bi, pol tudi vlade skoraj nikoli nebi mogli sestavit, ker bi bila vsaka stranka svet zase.

 8. @bbb hehe, mene Barbika tut ni nategnil, … vedno sem kolebal med bivšo LDS in LDS!

  Je pa vprašanje, kaj Dimsi in Å inkovec vesta, … mogoče vesta, da Pahor poleg volivcev nateguje tudi koga drugega (pa ne svoje žene)? Saj to že podgane v kanalizaciji čivkajo, dejte, no dejte … kej hujšga že ne more bit. Pač mamo zelo liberalnega premierja, koga briga. Ne vem zakaj je treba driskam asS-D-aSs-arskim podlegat …

 9. @marin: dejansko sem pricakoval nekaj drugega.. in ti, ki so komentirali da ne bom kritiziral “svojih” so se krepko zmotili.. ja, se z vecjim veseljem, kajti ugotovil sem, da sem bil res prevec naiven.. pa mi to sicer ni “vrlina”.. namrec politika konsenza je sicer kul, ampak politik je vseeno v sluzbi volivcev in ne lastnih interesov.. tega me je strah..

  @zogca: tudi jaz pricakujem kaj taksnega.. ali pa je borut samo tako pameten, da izpostavlja sinkovca in rupla, da lahko zadaj dela kadrovske rosade.. ce je slednje, potem je spet v nasprotju s seboj in politiko, ki jo je obljubljal..

  @justin: ja.. to je vprasanje.. koga rupel vlece za jajca, da ne upa nic naredit.. ah.. brezveze :)

 10. @had: Za Janšo sem vedel da je podel in da si bo zaj*, da bi ostal še 4 leta, ampak LDS je dost pokradla pa naj še kdo drug :)

  Sam od Pahorja sem pa res pričakoval, da bo bolj resen in kaj naredil, pa si je v prvem mesecu uničil nasledni mandat.

 11. @gric: tudi to je res.. ampak zelo malo jih je se, ki se niso dobili “svojega deleza”.. no, drzavljani ga nismo, ker nas vedno nategnejo.. ampak to nekako pricakujem od politikov..

  upam, da imajo te njegove poteze globje ozadje in da ni to res tako povrsinsko vse skupaj, kot zgleda na prvi pogled..

 12. se strinjam s tvojim zapisom… če bi pahor in kolegi pred volitvami rekli: v primeru zmage bo npr. g rupel naš posebni odposlanec za zunanje zadeve, erjavec bo okoljski minister,… tudi sam nebi volil za njih.

 13. Pa saj Parhor sam priznava, da mu (naš) GG piše govore, ker sam tako “prefinjenega” ni sposoben sestaviti. :)
  Upam samo, da se bo Zares uprl temu sranju (oprosti izrazu), ki se dogaja z Ruplom. Ker drugače se še iz stranke izčlanim!

 14. Ne, to, kar Pahor dela, ne more biti dobro za levico. Nikakor ne. Meni ni jasno pri tem sredinskarstvu, ki bi se ga nekateri tako radi šli … Odstotek ljudi, ki glasuje tako levico kot desnico, odvisno od okoliščin, je majhen. On Janševih volivcev s temi potezami ne bo dobil, izgubil bo pa leve volivce. Golobič se lahko samo smehlja, večina bo šla namreč k njemu.

 15. @maky: ce bi to rekli, bi bili tam nekje pri 20%, kar pa ne bi bilo dovolj..
  kljub temu da je konsenz super, v sloveniji za dolocene stvari mora obstajati trda roka..

 16. @tamara: zelo podobnih misli sem tudi sam.. tega si pac ne zelim in tega nisem podpiral in volil..

  in rad bi tudi odgovore iz nase/Zaresove strani, ki bi mi vsaj malce osvetlili tole zadevo..

 17. @zogca: zdajle verjetno kresalova dobiva precej novih simpatizerjev, ker je jasno in glasno povedala kaj in kako.. sploh pa slavko ziherl, ki bi moral biti OSEBNOST LETA, ki je naredil kvantni preskok v nasi politiki in pokazal kaj je to pokoncna drza..

  gg pa vseeno zagovarja drugacen nacin, manj populisticni, kar je sicer zelo dobro, ker smo volivci slovenci, ampak se ne odraza skozi visoke % podpore, ki bi lahko sicer bile.. ampak to je spet precej dvorezen mec :)

 18. Ja… če izveš odgovor mi ga javi velja? Ker tole je preseglo vsako mejo dobrega okusa :((

 19. :) Saj bo, saj bo…. Had ne jezi se…. smo samo prebivalci male republike Bananalandia… jebiga Kučan je dejal danes je čas za sanje, že jutri bo drugače…. ni se zmotil

 20. Ah dobra TomažJ. Pravjo: “smej se! jutri bo slabše” ane ;)

 21. @tomaz: ja, sej to me najbolj boli :(

  @tamara: mogoce je bolj primerna malce bolj vulgarna.. “ce me fukas, me vsaj za josko prim” :)

 22. had več takih zapisov prosim, ker so definitivno bolj za brat kot pa 3 bedne slike pa naslov.

 23. @sonja: hvala.. ja, se tudi sam zavedam tega.. se bom potrudil in delal na kvaliteti kot na kvantiteti

 24. Nisem preprican ce je GG spredaj in BP zadaj, pomoje je pa BP vseeno spredaj, jih bo fino dobil od zadaj od GGja in še koga.

 25. “načelnih ljudi, kot je dr. Slavko Ziherl v slovenski politiki manjka”

  S stavkom se ne bi mogel bolj strinjati. Izvsrsten dokaz bo kar tvoja stranka. Je bilo vsaj 1% toliko hrupa, FB kampanij in ostalega sranja zaradi Å kolča, ki za svoj sekretni položj ni prav nič kompetentnejši od Rupla ali Å inkovca? Ali zaradi Turčinovih megalomanskih potnih stroškov? Aja saj res, on je vendar “naš”, podprl ga je tudi Zares, takemu pa res ne moremo očitati nič.

  Kar poglej si načelnost strankarskega šefa. Malo je pogodrnjal po svojih trobilih, ampak da bi se zaradi nekaj novih vladnih “sodelavcev” odrekel udobnemu minsistrskemu fotelju in prihodkom iz držvnih jasli, tako hudo načelen pa tudi ni treba biti, mar ne. Pa pustimo šefa, saj menda vsi s še kakšno delujočo možgansko celico vemo, da je navadna rit in da ima tudi do 20 let dolgo lajtngo. Naslednji dokaz za citat si pravzaprav kar ti. Si morda vsaj pomislil, da bi tako “načelnemu” šefu pokazal sredinec, podkrepljen z izstopno izjavo iz stranke? /pobrisano/

 26. @anonymous: ni moja stranka, ampak je stranka katere clan sem.. verjetno ti je jasna razlika..

  fb kampanij za skolca? pokazes prosim? hvala!

  turkovi stroski so zaenkrat plod novinarjev.. sam je dal vse skupaj preveriti racunskemu sodiscu, kajne?

  tudi boruta pahorja je podprl zares, kajne? in ce se bo turku dokazalo karkoli, bom tudi proti njemu “pljunil”, kljub temu da sem ga podpiral..

  glede sefa.. ne ti, ne jaz ne veva kaj se dogaja zadaj v tej zgodbi.. in zato nisem sodil nikomur, ker ne vem.. sem pa zapisal svoj pogled na to..

  dolocen del tvojega komentarja je bil odstranjen, ker ne sodi v ta zapis..

 27. @Anonymous: da ti citiram komentarje, ki jih (domnevam) nisi prebral.

  Tamara Zara – komentira:
  11.12.2008 ob 10:17
  Pa saj Parhor sam priznava, da mu (naš) GG piše govore, ker sam tako “prefinjenega” ni sposoben sestaviti.
  Upam samo, da se bo Zares uprl temu sranju (oprosti izrazu), ki se dogaja z Ruplom. Ker drugače se še iz stranke izčlanim!
  had – komentira:
  11.12.2008 ob 10:21
  @tamara: zelo podobnih misli sem tudi sam.. tega si pac ne zelim in tega nisem podpiral in volil..
  in rad bi tudi odgovore iz nase/Zaresove strani, ki bi mi vsaj malce osvetlili tole zadevo..

  Ampak saj veš – najlažje je druge učiti načelnosti in jim soliti pamet pod krinko anonimnosti ane ;)

 28. @Had: pa ne no. Pusti cel komentar. Jebeš (ups) neprimernost. Naj opleta še s svojim k..cem če je glasen :)

 29. Ja ampak če pa ne verjamemo, da lahko z volitvami karkoli spremenimo si pa lahko samo še šus v glavo pošljemo, ker pol je pa res v kurcu tale držva.

 30. @tamara: sicer sem bil preprican, da bo boljse :) ampak hmm.. zaenkrat je cudno :)

 31. @tamara: ni res, z volitvami ne mores nikjer na svetu nicesar narest, ker niso bile izumljene s tem razlogom. Volitve obstajajo zato, da se na ljudem vsecen nacin ohranja oblast vedno v istih krogih.

  Namrec, ljudje ne marajo vedno gledat ene in iste osebe na oblasti, zato se zbere 100 ljudi, ki se na videz ne marajo in imajo razlicne interese, ljudje pa potem med njimi izbirajo kdo bo “na oblasti”.

  Ampak dejstvo je da imajo vsi ti ljudje skupen cilj: ohranjati oblast v rokah iste mnozice ljudi ne glede na vse. Zato ni vazno za koga volis in kaj so njegovi navidezni cilji, v osnovi bo se vedno poskrbel da bo celi gruci skupaj lepo.

  To bi bilo vse lepo in prav, ce si le ljudje ne bi zmotno delali utvar, da oblast boli kurac za njih. THEY DON’T CARE (all they want is power).

 32. Hi hi hi, ha ha ha, morda bi z odgovorom celo nafarbal kakšnega volilca Zaresa, ampak volitve so dale utemeljeno podlago za sklep, da (nas) vsaj 90% Slovencev le ni tako strašno zabitih. Zato bi te prosil, da se le malo bolj potrudiš, če seveda gre.

  V svoje dobro raje zbriši tisti del o novinarski domišljiji. Cel sam Türk namreč svoje megalomanije ni nikoli zanikal in se po novem celo posipa s pepelom. Tista o čakanju na mnenje nekega sodišča je pa sploh bosa. Namreč takrat, ko kaj takšnega prijavi nekdo, ki se je takoj ob izbruhu afere Patria lotil takratnega obrambnega ministra (in ta post celo linka v temle!), čeprav famoznih dokazov še do danes nismo videli in se finsko sojenje niti še začelo ni.

  Ajde, probaj še enkrat.

 33. Otroci, pomirite se! Saj je marsikaj drugega hujša štala, kot pa 3 čukci, zaradi katerih vesoljna Slovenija zadnje dni traumira. Tudi to bomo pozabili a, kajpak, kaznovali, ko bo čas.

 34. Had, samo en predlog … tale zapis spremeni v odprto pismo (v kolikor to še ni) oz. še bolje, v peticijo … jo takoj podpišem!

 35. In v peticiji bo pisalo “Volilci Zaresa smo proti tem kar dela SD, zato za njih ne bomo volili” (kar tudi do sedaj nismo ampak hočemo da se nas sliši pa radi se delamo da smo zmagali)

 36. Ne vem več, ali bo treba čakati do volitev, da bo Pahor kaznovan. Če bo tako nadaljeval, bodo njegovi upravičeno popizdili in bo imel sranje že veliko pred volitvami. Kakšni tri leta in pol prej.

 37. Uf kako načelen je Ziherl ker je odstopil, haha, pa Facebook in tistih 10% uporabnikov proti imenovanju Rupla, hmm mogoče manjka še kakšna grupa na Netlogu za pokončno držo. Ti ti novinarji, ki napihujejo precednikove leteče stroške… :)
  In to je šele začetek. :))

Komentarji so zaprti.