had blog roni kordis had blog roni kordis

Titova cesta v Ljubljani

Dan mladosti je bil kot nalašč, da so se mestni svetniki v Ljubljani odločili, da se bo vzhodna ljubljanska mestna vpadnica imenovala Titova cesta!

Kljub obstrukciji svetnikov SDS (kako prozorno) je ZA glasovalo 24 svetnikov, štirje pa so bili proti.

Torej čestitke Petru Božiču, ki se je odločil za to, za te čase, precej drzno potezo in za katero je pridobil dovolj glasov.

Zakaj se mi zdi ime Titova cesta dobro? Ker je to naša polpretekla zgodovina, ki bi jo nekateri na vsak način radi izbrisali in spremenili, nam vsilili drugačne poglede na stvari ki so se dogajale in v končni fazi tudi spremenili zgodovino. Verjetno je tole za nekatere precej velik cmok ki jim bo ostal v grlu, vendar “narod si bo sodbo pisal sam”.

 1. “…ki bi jo nekateri na vsak način radi izbrisali in spremenili, nam vsilili drugačne poglede na stvari, ki so se dogajale in v končni fazi tudi spremenili zgodovino”

  Eni si pač radi zatiskate oči.

  Meni dolj visi, kako je ulica poimenovana, a nekaj je evidentno. Tvoje spomin je zelo kratek, ali pa ne veš kritično razmišljati.
  Obstrukcija je prozorna? Pa HAD ti sam sebe negiraš s tvojimi pisanji. Prozorno je tudi preimenovanje, ki se je zgodilo zgolj zaradi politčnega nagajanja Janši, ko je ta predlagal, da se ukinejo imena na ulicah, trgih,…

  Saj pravim levi, desni vse je isto. Dokler eni in drugi slepo verjamejo svojim. Ti si pač levi priemr takšnih osebkov.

 2. @jernej: kje si zatiskam oci?

  ne vem kriticno razmisljati? kaj naj bi to pomenilo?

  Kljub obstrukciji svetnikov SDS (kako prozorno) – iz tega ne sledi, da je obstrukcija prozorna, ampak da so svetniki SDS prozorni, ko so se odlocili za obstrukcijo..

  Pa HAD ti sam sebe negiraš s tvojimi pisanji. – mi pokazes kje?

  Prozorno je tudi preimenovanje, ki se je zgodilo zgolj zaradi politčnega nagajanja Janši – skoraj tako kot 60 milijonov manj denarja za obcino Ljubljana, ker je bil izvoljen Jankovic??

 3. Povsem enostavno vprašanje: Ali je življenjska zgodba 88 letnega, še živečega dr. Ljuba Sirca, ki je bil zaradi političnih prepričanj leta 1947 na Nagodetovem procesu obsojen na smrt, nato po “milostnem” zmanjšanju kazni na 20 let zapora 7 let zaprt (v glavnem v samici) (v starosti 27-35 let), torej Had, je tudi to “…vsiljevanje drugačnih pogledov na stvari, ki so se dogajale in v končni fazi sprememba zgodovine??)
  In še podvprašanje: Bo Zoran Janković od otvoritvi nove Titove ceste na slovesnost kot častnega gosta povabil tudi dr. Sirca??

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ljubo_Sirc

 4. Ja, pozabil sem še to, seveda, Sirc je bil partizan!

 5. Ce bi bilo 60 milijonov nagajanje Jankovicu, potem bi mu ta denar njegovi, ki jim je priboril zmago denar nemudoma vrnili.
  Pa mu ga niso in ga ne bodo, ker ga ni od nikjer vzeti.
  To mu je Pahor tudi z izmikanjem veckrat sporocil.

  Had vzami v roke se kaksen drug casopis/dnevnik, kot Mladino, mogoce kaksnega v tujem jeziku (anglescina,nemscina) pa bo tvoja sirina tudi vecja.

 6. Teh 60 milijonov lahko mirno šteješ kot ceno pretirane centralizacije naše ljube držve. Periferija dosti bolj potrebuje ta denar kot Ljubljana.

 7. @jernej: ce ni, se vojska ne vzame.. in ocitno je taksna situacija sedaj v sloveniji? smo pa imeli gospodarsko rast, pa se nam ni to nikjer poznalo :)

  od kje ti ideja da berem samo mladino? :)

 8. Tvoji gospodarski in politični zapisi kričijo po ozkoglednosti povprečnega bralca dotične Revije (da ne bo pomote tudi sam jo preberem, da vidim še tretjo plat zgodbe, to je marginalno čtivo)

 9. @jernej: so pac moji zapisi to :) in lahko se postavim na glavo, pa bodo se vedno samo moji :)

  tretja plat zgodbe? naj jaz vzamem v roke, hmmm, demokracijo? reporterja? ali strazni stolp :)

 10. To kar sedaj govoriš je spet čista stereotipska tipizacija levih medijev kako bi naj zgledal desnicar.
  Zato sem ti predalgal tuje ctivo, da si razsiris obzorje.

  Sam sebe imam za liberalca in to je dalec od levicarstva. Glede na stigmatizacijo nasih medijev sem verjetno zate desnicar.

  Nisem krscen, nimam veze s cerkvijo itn…, a jih pustim pri miru tako kot druge verjske skupnosti. Ti kot pravi levicar pa sigurno podpiras gradnjo dzamije, a si hkrati proti RKC in hkrati se razglasa za strpnega liberalca.

 11. Å e razlaga zate Had, ker težko dojameš:
  Tuje čtivo je čtivo iz tujine, ne Slovenije!

 12. @jernej: predlagaj mi tuje ctivo? kaj naj berem, da bom razsiril obzorja o sloveniji in trenutni situaciji pri nas?

  nikjer se ne razglasam za strpnega liberalca.. se dalec od tega.. velikokrat sem prav nestrpen, pa vendar se zavedam tega..

  glede rkc imam svoje mnenje, imas prav.. ki je verjetno precej nestrpno.. tako kot je njihovo mnenje o gradnji dzamije, ki pa seveda ni nestrpno..

  v koncni fazi pa imamo demokracijo :) kjer ima “vsak” moznost povedati svoje mnenje :)

 13. “tako kot je njihovo mnenje o gradnji dzamije, ki pa seveda ni nestrpno..”

  Če se ne motim je bil v zadnjih Trenjih na to temo dr. Saje (njihov tiskovni predstavnik) izrecno naklonjen gradnji. Torej RKC kot ustanova temu ne nasprotuje, kakšno je pa mnenje posameznega pripadnika pa menda ne moreš kar tako preslikat nanje.

 14. Naslednja bo hitlerjeva cesta… pač – kot pravi Had, da si ne zatiskamo oči pred preteklostjo.

 15. Men je všeč le Diarejina ideja, da se v Titovo cesto preimenuje tista, ki vodi do Barbarinega rova.
  Sicer pa nisem zato, da se katerakoli cesta ali javni objekt poimenuje po politikih. Pa naj bo to Tito, Pučnik, Janša, Drnovšek…

 16. .
  To je očitno poklon 100.000 umorjenim žrtvam po vojni in njihovim svojcem.

  To je poklon v žrtvam v hudi jami, sedaj se ocenjuje da bojo nadaljni izkopi pokazali preko 7.000 žrtvev (otroci, matere, mladi fantje, kmetje….).

  Ta cesta je poklon žrtvam trplenja na Golem otoku.

  Fantje kje bi pa bila Stalinova cesta?
  .
  Ali ste vedeli, da je komunizem podpiral fašizem in izbris pod ras, kot je Srbija. Marks je imel Srbjance za manj vredno raso in kot tako je zahteval izbis.

  Ali ste vedeli da ima Tito, narodni junak, dediščino v Å vicarski bank, preko 2 miljarde evrov, ki jo sedaj zahteva vdova.

 17. @david: vau.. in ti imas vse te podatke? odlicno.. potem pa kar v svico in bos s tem denarjem resil slovenijo..

 18. Had, jst nisem rekel da bom reševal Slovenijo, skupaj moramo prvo biti Slovenci, držvotvorni, ljubit to našo deželo. Skupaj gremo lahko naprej.

  Ti podatki so bili pa uradno objvaljeni pred kratkim, da se vdova poteguje za denar v Å vici, in da ga je preko 2 miljarde EUR.
  Jerovšek SDS je naznanil, da bi bilo dobro porazdeliti denar po držvah bivše Yugoslavije, kar je pravično, saj Tito ni prišel na pravičen način do denarja, ampak ga je nakradel ljudstvu, nam, ljudem, tebi had, tvojemu očetu. Zakaj tega nisi objavil, ti ga slaviš.

  Evo še en podatek od Tita, nam Slovencem, tebi had, tvojemu očetu, nam je vzel del Istre (do Umaga) in dal Hrvaški. Zaradi tita smo zgubili Trst. Ti ga slaviš!!

  Kako lahko poveličuješ diktatorja, ki nam je Slovencem naredil veliko škodo, ki jo plačujemo še danes.

  Slavi ljudi, ki so Slovencem prinesli dobro in skrbeli za narodno identiteto, naš jezik, našo zemljo, se borili za ljudi.

  To je smisel, piši za dobre ljudi, za Slovence, za nas tukaj, za tiste, ki so trpeli v preteklosti, ki so dvigali narodno zavest in krepili Slovenskega duha. To je smisel Had, ne pisanje neumnosti in tvojih čudnih rdečih prepričanj, znebi se tega. Deluj za Slovenijo, za vse ljudi tukaj in okoli nas in bodi nepristranski, ne levo in ne rdeče ampak za Slovenijo, za nas ljudi.

  Ljubi deželo in ne ljudi, ki so nas teptali in vsiljevali drug južni jezik.

  Mal se zamisli kaj tukaj pišeš in kako negativno deluješ na ljudi. Povzočaš nasprotja, trenja med Slovenci, jezo, sovraštvo. Mnogim ljudem si povzočil težko bolečino z tvojimi prepričanji, bolečino, ki jo je narod skrival. Nekateri še danes v srcih nosijo breme, breme ki se mi reče komunizem. Ne delaj tega, ne delaj škodo vse nam tukaj.

  Raje napiši članek kako so ti ljudje trpeli, kaj so morali vse prestati, koliko bolečine in gorja so dali skoz. Koliko sinov so matere zgubile. In ne poveličuj diktatorja tukaj, ni vreden tega, ni vreden, da ga Slovenci poveličujemo.

 19. @david:
  “Mal se zamisli kaj tukaj pišeš in kako negativno deluješ na ljudi. Povzočaš nasprotja, trenja med Slovenci, jezo, sovraštvo. Mnogim ljudem si povzočil težko bolečino z tvojimi prepričanji, bolečino, ki jo je narod skrival. Nekateri še danes v srcih nosijo breme, breme ki se mi reče komunizem. Ne delaj tega, ne delaj škodo vse nam tukaj.”

  negativno delujem na ljudi? javne ankete kazejo sicer drugace, ampak ne bomo se ozirali na ankete, kajne :)

  nasprotja povzrocam? jezo in sovrastvo? ce mi bos se malce pihal na duso, te bom moral povabiti na pir ali dva :)

  kaj pa je bil komunizem? mi lahko to razlozis? da se je narod skrival, pa verjamem.. sploh tisti, ki so bili med vojno z okupatorji, kajne?

 20. HAD tebi res ni pomoci. Tvoj pogleld je tako ozek, da me boli. Zate obstajajo dve vrsti slovencev:
  1.Komunisti ali dandanes bolj moderno socialni levicarji med katere stejes sebe
  2.Desničarji, kar ti enačiš z janšisti=kar je zate enako RKC

  Bom ti napisal svojo družinsko zgodbo in zakaj se mi ob vsem tem kar pišeš in se trenutno dogaja v naši držvi gnusi.
  Moja družina živi na severni meji naše držve. Dedek je po vojni začel z delavnico za katero je pripeljal tehologijo iz tujine. Kasneje je iz te delavnice nastala tovarna, ki je zaposlovala cca. 100 ljudi. To tovarno so pripojili kasneje se eni vecji slovenski firmi, ki obstaja se danes. Dedka so pa zaradi prevec zahodne miselnosti spravili v grob.
  Mati mi je pripovedovala o tedenskih obiskih policije, konstantnem UDBINEm nadzoru naše družine. Vse skupaj je vodilo do tega, da je dedka infarkt med že XY-to preiskavo družinske hiše… …in kaj so našli v vsem tem obdobju? NIČ!!! Sumljiv je bil zato, ker je sodeloval s tujino zaradi posla, kolikor je bilo pac takrat mogoce.
  Kdor je bil drugače misleč je plačal, ker je bil drugačen.
  Moji niso hodili v cerkev, niso domobranci, niso bili v partiji in to je bila edina razlika od ostale raje.
  Ja tudi taksni smo desnicarji.

 21. “javne ankete kazejo sicer drugace, ampak ne bomo se ozirali na ankete, kajne”

  Javne ankete so tudi dobro kazale leta 1939 Hitlerju, tudi leta 1944 so javne ankete dobro kazale Hitlerju.

  Javna anketa je odraz opranih ljudi. Komunizem je 60 let trosil laži in brain washing folku, zato še danes ta kult tita in komunizma. V nemčiji so prepovedali zakonsko poveličevanje hitlerjevega režima, drugače bi kult še vedno bil živ in take pristaše še danes zapirajo in obsojajo in Hitler še vedno med nekaterimi živi.

  Nikol ne moreš poličevati ljudi ki so krivi za pomor ljudi. Nikoli. Pika.

  “kaj pa je bil komunizem? mi lahko to razlozis? da se je narod skrival, pa verjamem.. sploh tisti, ki so bili med vojno z okupatorji, kajne?”

  Ti očitno ne veš kaj je bil komunizem, očitno tudi ne veš kaj je bil Hitlerjev režim?

  Zakaj poveličuješ komunizem, če ne veš kaj je komunizem, zakaj?

  “sploh tisti, ki so bili med vojno z okupatorji”

  Komunisti in fašisti so leta 1939 skleniti pakt o sodelovanjo, tisti ki so temu nasprotovali so jih imeli za sovražnike. Vidim, da na temu področju nisi kaj dosti prebral. Mal prični brati resne zgodovinske knjige in ne trosi neumnosti narodu tukaj, če ne veš kaj so komunisti.

  Za preživetje pred poboji, in širitev ideje komunizma in OF revolucije so bili nekateri prisiljeni sodelovati. Å lo je za preživetje, tistim ki jim ni uspelo so končali v jamah. Bili so ljudje tako kot ti in jaz, nič drugačni, prav tako so ljubili, se jezili, bili srečni in imeli radi domovino Slovenijo. Ker so imeli radi to domovino in so se borili za svojo zemlji, ljudi, svojo družino pred revolucijo, ki je kosila smrt na vsakem koraku in pobila 100 millj. ljudi po celem svetu. Niso hoteli revolucije smrti, kose, ki je žela samo smrt na tisoče nedolžnih ljudi, Slovencev, pravih patriotov.

  Z tvojim rdečim pisanjem tukaj povzočaš bolečino slovenskemu narodu. Jernej ti je lepo napisal kaj čuti.

  Kot kreator bloga se moraš zavedati resnosti tvojega pisanja in kakšno škodo delaš narodu in tistim, ki so trpeli.

 22. Sicer se strinjam z Davidom. Samo glede zadnjega odstavka v 21. komentarju se pa ne morem. To je le blog, zapis njegovega misljenja, njegovih pogledov (hadovih). Tako da glede tega sem mnenja da lahko napise in izrazi mnenje kot le sam zeli.

 23. Fantje, živimo v svobodni držvi in res ni fer hadu vzbujat občutke krivde zato ker nekaj misli in to zapiše. Če se pa komu trga zaradi enega bloga, je pa res revež.
  David, resnico ima vsak svojo, z vsemi vsakdanjimi, osebnimi in družinskimi krivicami. Nikomur ni lahko na tem svetu in smešno je kazati s prstom za vse krivice, naši predniki bi lahko pisali romane, a neumno je sebe in druge obremenjevati in trpeti zaradi davno preminulih.
  Zgodovino pa pišejo zmagovalci ter zgodovinarji. Jaz ne zgubljam časa z nekom, ki nečesa ne razume. :)

Komentarji so zaprti.