Poročanja nekaterih medijev o včerajšnji nesreči na Paralelnem krosu, ki se je zgodila v Logatcu na Blagomix Racing Parku, ne bom komentiral. Mogoče bi se ravno ti, ki so sedaj najbolj “pametni” in ki najbolj senzacionalistično strežejo z informacijami, ki jih dobijo od gledalcev, tudi sami kdaj morali udeležiti kakšnega tekmovanja, da bi vsaj malce bolj razumeli kako vse skupaj poteka. Na “k….” mi gredo komentatorji, ki “serjejo” po spletnih mestih in pametujejo kako naj stvari potekajo in odločajo o tem kdo je kriv in kdo ne!

Iskreno sožalje svojcem!

Ker sem sam velikokrat v podobni situaciji kot pokojnica, lahko iz prve roke povem, da to počnem vedno na lastno odgovornost!


Na poligonu v Logatcu je potrebno, preden te varnostniki spustijo na stezo, imeti akreditacijo, oz. podpisati izjavo in imeti oblečen jopič. To, kam se bom postavil pa je seveda zgolj in samo moja odločitev in če želim narediti dobro fotografijo, se bom včasih postavil na takšen del, ki ni najbolj primeren in varen. In tega se zavedamo vsi, ki smo že kadarkoli stali ob progi. Vsi komentatorji, ki sedaj “zlivajo gnoj” na organizatorja, ali pa celo na voznika pa seveda nimajo nič proti, ko si ogledujejo fotografije, ki smo jih fotografi posneli na razdalji par centimetrov od drvečega vozila in za taisto fotografijo tudi tvegali.

Ampak če bi imeli vsi fotografije s 400mm objektivom in iz razdajle nekaj 10 metrov, potem bi se taisti komentatorji spet pritoževali. Namreč kruha in iger že dolgo časa ni dovolj. Sedaj je pomembo da teče kri in da so igre, saj od tega nekateri mediji precej dobro živijo!

In seveda poznavalci, ki verjetno še niso stopili ob progo kakšne dirke, sedaj pametujejo po forumih in ocenjujejo kaj je prav in kaj ni:

“Osebno mislim, da ni bilo dovolj poskrljeno za varnost. Za to pomanjkljivost bi moral organizator odgovarjati.”
“sorry, organizatorji bi morali predpisati točno določena mesta oz. prostore, po katerih se lahko gibljejo akreditirani novinarji. izven teh mest pač ne moreš iti in pika! te zadeve nikjer v EU (vsaj v starih članicah) NISO na lastno odgovornost!!”
“Za varnost ni bilo dovolj poskrbljeno: V tem primeru so krivi organizatorji, saj bi lahko bolje poskrbeli za novinarje in fotografe. To se ne sme zgoditi. Tragedija ki je nebi smelo biti.”
“Na nevarna mesta naj se da kamere, ne pa, da tam stojijo ljudje in zaradi enih kur-čevih slik tvegajo življenja.”
“In kdo je izbral to mesto, če je bilo PREDVIDENO za novinarje? TA JE ODGOVOREN ZA NJENO SMRT! Saj mesto očitno ni bilo zavarovano!!!”

Mogoče pa je sedaj čas, da se v Sloveniji začne resno razmišljati o pravem dirkališču, ki bi bil namenjen vsem takšnim prireditvam, ki bi imel izletne cone in ki bi lahko služil tudi kot poligon varne vožnje, ali pa samo za “divjanje”. Namesto da se ljudje izživljajo na cestah, se jim lahko da možnost, da to poskusijo na varovanem območju, kjer bodo v končni fazi lahko škodovali samo sebi in svojemu “plehu”.