had blog roni kordis had blog roni kordis

Rutar – nakup kuhinje – tudi to se zgodi

Resnična zgodba o Rutarju, ki se mi je zdela vredna zapisa na blogu.
Starša sta se par mesecev nazaj odločila da zamenjata kuhinjo – komplet vse. Prečesala sta vse trgovine, salone in podobne zadeve, kjer imajo razstavljene kuhinje. Ker sta vedela točno kaj želita in imata precej dober okus (kar jima rade volje priznam), sta končno našla to kar sta si želela v Rutarju. Jeap, prav si prebral dragi bralce – Rutar!

Ko sem jaz slišal za to, so mi šle vse kocine pokonci. Namreč toliko slabih stvari kot sem slišal o njih, nisem slišal še o nobeni prodajalni. Seveda sem jima poskušal dopovedati, da je to najslabša odločitev, kar sta jo lahko sprejela in niti vsa ostala prepričevanja niso zalegla, saj sta sta bila že korak pred menoj. Ker sta imela s seboj mere in ker sta človeka hitrih odločitev, sta za kuhinjo v vrednosti čez 6k€, sestavljeno po želji in iz Nemčije tudi že plačala aro. Prijazen prodajalec jima je obljubil da bo pri njiju čez natanko 26. tednov!

Jeap. Enako, kot ti sedaj razmišljaš dragi bralec/ka, sem tudi jaz razmišljal! Ali sem se motil?


V vmesnem času so iz Rutarja preverili, če je prišlo do kakšnih sprememb, oz. če se kaj spremeni naročilo. Ker je bil odgovor negativen, so poslali naročilo v Nemčijo. In vedno, ko sem prišel na obisk k njima, sem se “norčeval” iz kuhinje ki je nikoli ne bo, oz. bo povsem drugačna, kot tista ki sta mi jo pokaza na risbah…

In prišel je 26. teden. 25. junija je bil dan D. Ampak ker je tisti dan pri nas praznik, sta starša v svoji nestrpnosti poklicala in preverila če bo kuhinja?! In so jima povedali da prodajalca, ki jima je prodal kuhinjo ni več pri njih v službi! WTF! Dal je odpoved in odšel drugam.

Nasmeh na mojem obrazu je bil velikanski. Ne da bi jima to privoščil, ampak želel sem imeti svoj prav. In vse je kazalo na to, da bodo moje napovedi resnične. Ampak glas na drugi strani je po parih minutah povedal, da je kuhinja prispela 23. junija in da jo bo, zaradi praznika, mogoče prevzeti v petek. No, še vedno mi je obstajala možnost, da ne bo prava kuhinja, da ne bodo elementi pravi, da bo karkoli narobe in da bom lahko pisal slabe stvari o Rutarju.

Ko sem videl ves material ki so ga pripeljali, sem bil spet malce razočaran. Namreč, Nemci so naredili spisek vsega materiala in tam je bilo natanko vse, kar sta naročila. Tudi barve so se ujemale in hudiča, nič ni bilo poškodovano.

Danes je kuhinja sestavljena in žal mi je, da nisem imel aparata s seboj (fotografije objavim naknadno), kajti kuhinja je čudovita. Vse je pravih dimenzij, ničesar ne manjka, niti ni nič poškodovano.Zgodilo se je tisto, kar nisem niti v sanjah verjel, vendar sta namesto mene verjela moja starša. Kuhinja, ki sta jo naročila iz Rutarja, je točno to, kar sta želela in točno takšna kot sta jo naročila. Kljub vsem negativnim kritikam, ki sta jih slišala, sta verjela v to, da bosta dobila v roku in res se je to zgodilo.

Mogoče je dejstvo, da kuhinja ni ravno poceni, kot tudi dejstvo da je narejena po meri malce pokvarila “pregovorne probleme” z Rutarjem. Tako da se tudi pri Rutarju očitno dogajajo čudeži, oz. obstajajo kupci, ki so izredno zadovoljni z njimi. Moja starša definitivno sta. No, sedaj me čaka še kakšen dan da jima razložim vse gumbke na pečici, pomivalnem stroju in indukcijski kuhalni plošči (precej jih je in niti meni se ne sanja zakaj so tam, ampak se delam da vem vse).

 1. A tako. Škoda da nista par 100 metrov nižje dobila kuhne. Veš, mi je ob takih časih bolje podpirat lokalce. Kar se tiče onega z okusom, meni pa ni všeč fasada :) Barvna kombinacije je tipi topi, vendar tja ne paše :)

 2. glede fasade imas prav.. premocna za tisto okolje.. ampak je sestra izbirala :)

  svea pa ni imela nicesar taksnega, kar bi jima bilo vsec.. :(

 3. Huh pa nista edina z dobrimi izkušnjami. Tudi moja2 sta v Rutarju našla točno tako kuhinjo, kot jo je hotela mami pa dnevna je bla tam takšnih mer, kot sta jo potrebovala (malce nenavadna razporeditev, drugače bi morala dati delati po merah). In vse sta dobila v roku (ok za kuhinjo so vmes poslali pisno opravičilo, da bo zamujala 14dni ampak je vseeno prispela točno oz. par dni prej) in ne boš verjel – VSE je štimalo! Smo bili prijetno presenečeni glede na vse slabo, kar smo slišali o trgovini.

 4. No, sej to. Midva pa v Rutar nisva hotla, sva dala več (les + stroji?) v Dan küchen salonu v KR in razultat je bil 2 tedna montaže po kosih in delih, usran strop in … dizaster, skratka. Lekcija, da se ne splača delat finega ;)

 5. Nismo vsi te sreče:

  Rutar ->
  Rutar Revisited ->
  Rutar Triology ->

 6. Jest sem bil vedno mnenja, da nisem dovolj bogat, da bom kupoval poceni kuhinje. Predvsem zato, ker tako kuhinjo menjaš vsake tri leta, kvalitetno pa samo vsake 20 let.

Komentarji so zaprti.