Ustava Republike Slovenije ima v 14. členu zapisano:

V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.
Vsi so pred zakonom enaki.

Včeraj je bil bivši premier Janez Janša vabljen na policijsko zaslišanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja – izdaje tajnosti. Če se spomnimo – na TVSlo je prebral del izjave Katarine Kresal, iz zaprtega sestanka predstavnikov političnih strank, ki je bilo 27. avgusta 2007. Seveda Janez, ne bi bil Janez, če ne bi iz tega naredil sebe kot žrtveno jagnje, povezal vse skupaj z Roško in letom 1988 in vse skupaj označil za “političen proces”.

Ampak včeraj se je zgodilo še nekaj bolj zanimivega.


Na http://www.vlada.si so nekaj časa “po nesreči” prenašali sejo vlade v živo, ki je definitivno zanimiva in prikaže kako se rešujejo zapleti na sestankih, oz. kako se ne rešujejo!
Ostra debata je bila predvsem med ministrico za javno upravo Irmo Pavlinič Krebs, ministrom za pravosodje Alešem Zalarjem in notranjo ministrico Katarino Kresal. Prav tako pa se je pokazal način kako premier Borut Pahor poskuša reševati zaplete in probleme. Vredno poslušanja!

In kje je sedaj enakost pred zakonom? Ali bodo tudi proti “neznanemu” storilcu, ki je povzročil, da se seja vlade prenaša online, spisali vabilo na zaslišanje? Ali pa mogoče vseeno nismo vsi/niso vsi enaki pred zakonom?

Zanima me, kaj bodo sedaj tisti ki povzdigujejo Janeza Janšo v nebo in stresajo name svoj srd, ko kaj negativnega napišem o njihovem ljubem voditelju, danes ugotovili po tem zapisu Oz. sem prepričan da se bo našla kakšna zarota, ki sem jo imel v mislih!