had blog roni kordis had blog roni kordis

Janez Janša me je pozitivno presenetil

Ko sem včeraj poslušal poročanje o nastali škodi oz. o uničeni bolnici Franja, me je Janez Janša zelo pozitivno presenetil.
Namreč izjava, da je vlada že sklenila, da bo poskrbela za popolno obnovo bolnišnice je nekako presenetljiva, po drugi strani pa seveda povsem razumljiva.
Še kakšno takšno dejanje Janeza Janše in priznam, da ga bom kar pogrešal drugo leto :evil:

 1. imaš prav. izjava je nadvse presenetljiva – vendar predvsem zato, ker bi bilo prav, da o možnostih rekonstrukcije franje svoje najprej pove stroka (= je rekonstrukcija sploh možna in smiselna? v kakšnem obsegu? itd.) in šele potem politika (= bodo dali denar?). če naj bo odgovor strokoven, ga je treba strokovno tudi utemeljiti. in za strokovno oceno je en dan časa bistveno premalo.

 2. Poglej to. Če rečejo da jo bodo obnovili in že pridrvijo eni (kejt) da to ni ok ker ni strokovenga mnenja. Če rečejo da je ne bodo obnovili jih bodo pobili. Brez besed! Karkoli nardiš danes je brezeveze, ker ljudje tega ne spoštujejo!

 3. blazs, ne pretiravaj z nepotrebnimi emotivnimi izbruhi. če napišem, da bi bilo prav, najprej podati strokovno oceno možnih rešitev, to pomeni samo to in nič drugega.

 4. Takšna izjava je v opisu delovnih nalog premiera!
  Pa kaj si mislil, da bo tudi on ravnal kot Predsednik držve?

 5. Mene je nasploh, ne bom rekel presenetil, ker se je v izrednih razmerah vedno dobro znašel.

  Z izjavo, da bodo obnavljali Franjo je predvsem zavezal jezik tistim gobcačem, ki so v tragediji videli priložnost, da še malo zastreljajo proti vladi. Taki butlni so za moje pojme isti kot antikomunistični fanatiki, ki so se katastrofe privoščljivo razveselili.

  Janša je nasplošno dobro nastopil. Oblekel si je bundo in šel na prizorišče, med ljudi. Dejansko je dal vtis (in mislim, da vtis ni lažen), da mu gre za ljudi. Kar občutek sem dobil, da je tudi sam prijel kakšno dilo in jo pomagal prestaviti :lol:

  Mislim, a to je zgolj ugibanje, da je odreagiral bolje, kot bi lahko odreagirala Rop ali Drnovšek pred njim.

  BTW: kje sploh je ta preklemanski Drnovšek, jebela cesta? Slovenija je poplavljena, očeta naroda pa od nikoder!

  Sramota!!!

  Tudi, če bo zmagal Peterle, bo to občuten napredek.

 6. vsekakor je novica dobrodošla, vendar je normalno da vsak resen najprej pomisli čemu taka naglica v odločitvi?

  hja meni drugega kot, da poskuša pridobiti nazaj priljubljenost pri tistih ki jih je z raznimi vojnimi zakoni odtujil (sem bil dovolj diplomatičen v odgovoru?)

  zakaj tako pomislimo? ker pač pretekla dejanja povedo svoje in samo osel naj bi šel samo dvakrat na led…

  konec koncev pa mu drugega kot da se zavzame za popravilo tudi ne preostane, če tako hoče ali ne…

 7. Oh, to je najmanj, kar morajo storiti. Kaj pa naj, pustijo vse skupaj v kupu blata; vsa dragocena oprema, kirurški pribori itd? Upam, da se glede JJ hecaš.

 8. Bolnišnice so humanitarni objekti in nimajo nobene zveze z ideološkimi razprtijami; če nekoga to preseneti bi to lahko pomenilo, da neupravičeno ideološko monopolizira nekatere vrednote oz. ima predsodke proti drugim?

 9. A še ni nikomur potegnilo da je Ivek pravzaprav populist in kriminalec, da so mu takšne poteze na kožo pisane?

  Takšni se najboljše znajdejo sredi naravnih katastrof in vojn, takrat si nabirajo točke pri volilcih, sredi miru pa pušijo big time.

  Had, malo hecna izjava da ga boš pogrešal, človeka ki se poslužuje vseh možnih sredstev za doseganje svojih osebnih ciljev. Preko stranke, držve, držvljanov in nenazadnje preko trupel? Generalissima, ki je hotel v devetdesetih z Morisom izvest držvni udar, ki je s Sanaderjem načrtoval konflikte med držvama da bi si nabiral točke pri ljudeh? Človeka, ki je s pomočjo oblasti dobesedno čez noč UNIČIL sedemnajst let grajenja držvne tajne obveščevalne službe, samo zato da bi zabrisal sledi? In nenazadnje človeka, ki bo nemcem predal tako piranski zaliv kot SŽ?

  Po tvoje lahko ena taka populistična poteza izbriše vse njegove grehe?

 10. @Tomaž:

  Franja v tem primeru ni objekt v smislu bolnišnice, ampak v smislu držvnega spomenika.

  Ki je po Ivekovo politično sporen, saj so ga zgradili komunisti.
  Ampak populizem ima spet prednost pred ideologijo, tako da ne vem če mu je treba zato ravno čestitat za izrečeno obljubo, ki je tako ali tako ne bo mogel izpolnit v času svojega mandata.

 11. Zakaj bi bil objekt sporen? Gre za spomnik humanitarni dejavnosti v izjemno težkih razmerah. Hipokratova prisega ne razlikuje med stranmi v vojni.

 12. Haha, neverjetno, ko so ultralevičarji zgruntali, da so bile njihove trditve smešne in da nova Franja BO, so začeli tuliti o populizmu in nabiranju političnih točk! Jao.

  @Tomaž Å tih: bravo.

  Vseeno ostajam skeptičen… že marsikaj so obljubljali, potem pa tako dolgo odlašali, da ni bilo iz obljube ničesar. Da se razumemo: tako prejšnja, kot tudi zdajšnja oblast!

 13. Za obnovo Franje, se ve kdo naj poskrbi! Med drugim bo denar prisel tudi iz mednarodnega sklada. Ce le ne bodo spet kaj zamocili, tako kot ze zelo velikokrat, ko je bila moznost pridobitve financnih sredstev iz EU vrece! On naj raje poskrbi, da bodo denar dobili ljudje, ki jih je ta katastrofa najbolj prizadela!

 14. Nič preveč pretresljivega, kaj pa naj reče…jo bomo mogoče začeli obnavljati čez recimo 18 let .

  Najprej je potrebno poskrbeti za vse, ki so izgubili svojce, prijatelje, hiše, avtomobile. Na kratko za tiste, ki so izgubile vse kar imajo.

  Brez Franje smo lahko navkljub njeni vrednosti kar nekaj časa.

 15. Had,
  pripravljam interno humanitarno akcijo pomoči ljudem v Železnikih.
  Brez kamer in publicitete.
  Jaz in moj bratranec sodelujeva z kombi prevozi z to dolino.
  Prosim te za pomoč.
  Potrebujemo ( odeje, stare cunje za otroke, …..karkoli…. ).
  Daj to na svoj blog. Prvi prevoz gre jutri zjutraj. Smo že polni.
  Ker nam gre le za dobro prizadetih ljudi, prosim, brez imen.
  Hvala.
  iztok in igor

 16. ne morem verjet, kako enostavno lahko Manipulator obrne razumne ljudi … z eno samo “ljudsko” in “pristno” potezo, ki je, btw, sama po sebi umevna. Premier mora to narediti. Vsak premier bi to naredil, če noče podobne štale, kot jo je imel Bush v New Orleansu. Torej to ni noben pokazatelj osebnih kvalitet našega vladarja. Ni čudno, da smo, kjer smo. Z malo nesramnosti bi lahko dodal še, da so Janši te poplave v bistvu prišle prav in ravno pravi čas — na poceni način dobiva izgubljene politične točke, ki niso odraz njegove politične in osebne kvalitete. :

 17. Tudi ce jo bojo obnovili… njen originalen videz in originalnih ostankov ne bo vec :( Cela njena dusa je umrla, kar pa je ostalo je delcek spomina na ta dogodek.

  :(

Komentarji so zaprti.