had blog roni kordis had blog roni kordis

Partizanske bolnice Franja ni več

Partizanska bolnica Franja je bila sestavljena iz 13 lesenih barak, kjer so med drugo svetovno vojno pomagali ranjencem. Skrita v sosteski Pasice blizu Cerknega je kljubovala fašističnemu okupatorju in v njej se je zdravilo preko 1000 partizanov. Bolnica Franja je dobila tudi znak evropske dediščine.
Ampak narava in deževje je bilo danes močnejše od vsega. Od bolnice Franje je po poročanju Vala202 ostalo zelo malo.
Kar ni mogel narediti okupator, je storila narava. Mogoče je čas, da se zamislimo nad tem, kako jo uničujemo in kako se nam maščuje!

 1. res škoda ker je odplaklnilo tako zgodovinsko zadevo

  sem mislu k sm gledal 24ur.com da spet kaže za kakšno kitajsko in ne za slovenijo … tole bo se hudo dones tukaj se kar dezuje kot pri norcih

 2. “Kar ni mogel narediti okupator, je storila narava. Mogoče je čas, da se zamislimo nad tem, kako jo uničujemo in kako se nam maščuje!”

  Narava se nam je torej “maščevala” in odplaknila Franjo, eh? Za kaj se pa vsako leto maščuje Nil, lepo prosim?

 3. A mamo kakšnega blogerja v Železnikih al pa Bohinju, da bi nam poslal kšn filmček al pa sliko, kva se tam dogaja. Zdle sm gledu 24ur in kr ne morm verjet. Razfukal je VSE, VSE. Tle pr nas je kar sreča, naš močvirje dobr vpija in ga je ravno tok kakor zjutraj.

  Ironija: V Železnikih cel dan dež kar more iti, ljudje pa brez vode.

 4. mam men je prov grozno tole… okol moje bajte se dogaja katastrofa.. na srečo smo tok na hribu, da voda do nas ne pride… teče pa okol sosedov pa tko in je res zastrašujoče…

  k bi se saj umiril dež :S

 5. Å koda je za vse to kar je odneslo. Pri nas tudi že kar malo vladajo izredne razmere ( lokacija: kr.gora ).
  Ju3 dobite informacije kakšno je stranje pri nas na mojem blogu.
  Rešite se vode !!!

 6. Mene je kar šokiralo, ko sem danes prvič prebral novico o poplavah in razdejanjih. Narava je povzročila res veliko škodo. Sedaj pa lahko samo upam, da neurje ne pride v naše kraje, ker so ob večjih deževjih ogrožena tudi naša poslopja.

 7. btw had, prideš na miting? bi te bili zelo veseli, če bi se oglasil tudi ti :)

 8. res škoda za bolnico franjo!!!!! upam da nam bo jo ratal obnovit, ker je res pomemben spomenik partizanstva…torej boja proti okupatorju!!

Komentarji so zaprti.