Ljubljanski maraton in maraton Franja sta dva dogodka, ki povzročita nerganje udeležencev v prometu. Ravno tiste dni bi vsi radi nekam šli, pa vendar zaradi dveh športnih prireditev le to ni mogoče. Datum maratona Franje je znan že precej časa vnaprej. Tudi to, da bo prišlo do zapor cest v okolici BTCja je znano in komunicirano že dolgo časa pred dogodkom, ki privabi športnike in rekreativce iz cele Slovenije in okolice. Pa vendar ljude nergajo nad to prireditvijo.

Tridnevno dogajanje bo doseglo vrhunec v nedelo z velikim in malim maratonom, ki imata cilj in start v BTCju. Sobota je v znamenju Barjanke, s štartom ob 8. uri na Kongresnem trgu. Letos organizatorji pričakujejo okoli 7.000 udeležencev.

Zaradi kolesarske prireditve Barjanka, bodo potekale začasne zapore cest med 8:00 in 12:30: Ljubljana, Brezovica, Plešivica, Bevke,Drenov grič, Sinja gorica, Vrhnika, Borovnica, Podpeč, Tomišelj, Črna vas, Brest, Ig, Črna vas, Hradeckega cesta, Litijska cesta, Kajuhova cesta, Šmartinska cesta.

Družinsko šolski maraton pa bo potekal na relaciji Šmartinska cesto smer Šentjakob, kjer bo trasa potekala mimo AC priključka LJ Sneberje, prečkala Zasavsko cesto v Šentjakobu, nadaljevala skozi Podgorico, Dragomelj, Pšata, Bišče, Selo pri Ihanu do Domžal, kjer bo 15 min postanek na okrepčevalni postaji. Nadaljevalo se bo po Ljubljanski cesti do Šentjakoba in nazaj v BTC.

Za nemoten in varen potek maratona bo potekala kratkotrajna popolna zapora na delih celotne trase za ves promet med 16:00 – 18:30. Zaprti bodo vsi priključki na traso.

 • Zapora cest – nedelja 8.6.2019:

Zaradi kolesarskega maratona bo v nedeljo, 09.06.2019, med 9:00 in 17:00 oviran promet na relaciji BTC Ljubljana–Vrhnika–Logatec–Godovič–Idrija–Cerkno–Kladje–Gorenja vas–Škofja Loka–Zbilje–Vodice–Tacen–BTC Ljubljana, med 11.00 in 13.00 pa tudi na relaciji Dolgi most–Dobrova–Horjul–Vrzdenec–Suhi Dol–Gorenja vas.

Na nekaterih mestih bodo vzpostavljene dolgotrajnejše popolne zapore prometa. Večinoma bodo urejeni obvozi. Na vseh pomembnejših cestnih priključkih ob trasi maratona bodo promet usmerjali policisti in redarji organizatorja.

Predvidene popolne zapore in obvozi:

 • Brezovica–Vrhnika:
  Odsek bo zaprt od 9:00 do 9:45. Obvoz je možen po avtocesti.
 • Godovič–Idrija:
  Odsek bo zaprt od 9.40 do 15. ure. Obvoz bo potekal na relaciji Idrija–Rebro–Dole–Godovič.
 • Cerkno–Kladje–Trebija:
  Odsek bo zaprt od 10.40 do 15. ure. Obvoz bo voden na relacijah Trebija–Žiri–Idrija ter Hotavlje–Leskovica–Novaki–Cerkno. Na relaciji Škofja Loka–Cerkno bo voden obvoz čez Železnike.
 • Priključek Jeprca:
  Priključek Jeprca bo v smeri vožnje od Medvod proti Škofji Loki zaprt od 10.55 do 15. ure. Obvoz bo v smeri proti Škofji Loki voden čez Kranj, v smeri Smlednika pa čez Medvode.
 • Ljubljana:
  Na območju Ljubljane bodo od 12. do 17. ure zaprte Tacenska cesta, Obvozna cesta, Dunajska cesta, Dimičeva ulica, Kranjčeva ulica, Rondo Žale, Pokopališka ulica in Šmartinska cesta ter območje do cilja v BTC.
 • Avtocestni izvozi:
  Od 11.30 do 15.30 je predvidena popolna zapora avtocestnega izvoza Vodice. Obvoz do Vodic bo voden prek
  avtocestnega priključka Brnik.
  Od 12. do 17. ure je predvidena zapora avtocestnih izvozov Ljubljana Brod ter Ljubljana Bežigrad.