Slovenski tednik in Ekspres sta brezplačnika, ki služita dvigu ugleda vladajoče elite in diskreditaciji drugače mislečih, na podlagi insinuacij. Kdo financira časopis, ki ima pri eni številki skoraj 10.000€ izgube? (vir)

Vendar nazaj k naslovnemu vprašanju. V odgovoru za Dnevnik je Janez Janša dejal: ”

Vprašanja vsebinsko žl ne morem komentirati, ker brezplačnikov ne berem. Načelno pa se mi zdi logično, da tiste, ki so bili doslej navajeni prodajati zgolj svojo resnico in ohranjati monopol, vsaka najmanjša konkurenca zelo moti.” (vir)

Ali je njegov odgovor točen? Ali pa mogoče ne bere tistega, kar sam naroči, ker predobro ve, kaj je hotel in kaj bo dobil? Od kje meni ta ideja?
Medijski je pred časom v zapisu Janša, cosa nostra in mafijski Koloneli našel podobnost, ki ne more biti prezrta, med izjavo Janše, ki jo je dal na soočenju s Pahorjem in zapisom v Ekspresu.

Janša: ”Stari italijanski pregovor pravi, da mafijski časopisi ne bodo nikoli pisali o mafiji in mi smo zelo blizu tega.”

Nika Albreht, Ekspres: “V Sloveniji žl ni prav nič drugače kot v Italiji. V mafijskih časopisih je namreč jasno, da nihče ne sme pisati zoper mafijo.”

Podobnost ali zgolj naključje? Mogoče pa Janez Janša res ne bere brezplačnikov in ni lagal v svoji izjavi. Zakaj bi bral nekaj, kar je bilo napisano po njegovem nareku?? Ukaz mora biti vedno pravilno izvršen, kajne?