had blog roni kordis had blog roni kordis

Fantastični klic – “oddaja” kjer se vprašaš kdo je bolj nor – voditeljica ali gledalci

Jeap, med igranjem z daljnicem sem naletel na Fantastični klic (včasih se je to imenovalo Srečna linija, če je to dvoje enako??) na Kanalu A.
Vzel sem si čas, da sem videl retorične sposobnosti “voditeljice”! No, o njih je težko govoriti, kajti vse skupaj je bilo precej bolj podobno mimosunjenemu kričanju in histeriji, ker ni dobila nobenega klica. In sem gledal, da se končno najde nekdo, ki bo poklical in ugotovil katega “slikca” se razlikuje od drugih. Za pravilen odgovor je bila nagrada že 8000€, vendar v drobnem tisku spodaj je bilo napisano (nagrada 150€ + bonus nagrada 7850€).

“Voditeljica” je razlagala da je gledanje več kot tri minute v “slikce” “hipnotizajoče” in da lahko povzroči poškodbo oči (jeap, WTF!). Da v Avstriji ne dovoljujejo te igre, ker je škodljiva (še enkrat, WTF). In tako je v monologih prosila gledalce “pridite k meni” in “čakam vas”. Za trenutek sem pomislil da gledam kakšen domač porno film, sploh ko je vse skupaj začinila s presunljivim dretjem “pridite, čakam vas, samo še nekaj minut imate čase da pridete!”.

Sicer verjamem da je v Sloveniji precej naivnih ljudi, ki padejo na te zadeve in kličejo in so na koncu meseca ko dobijo položnice razočarani, ker so stroški visoki, nagrad pa niso dobili, ampak vseeno je moje osebno mnenje, da bi morali to prepovedati. Če ne drugega, vsaj takšne “voditeljice”. Ker še bolj poneumljajo, kot smo že sami neumni. Jeap, sam sebe štejem zraven, ker sem to gledal!

 1. Hehe potem pa mi kolegi iz Telekoma govorijo ko kličejo ljudje da je Telekom mafija in da sam dnar jemlje, in ja velikokrat je razlog klic na 090 (ne en, tudi po 120 jih je ze bilo baje), ljudje mislijo da je to kar zastonj.

 2. Discovery Channel & National Geografic edino kar je zaenkrat še gledljivo, pa še to počasi peša pod pritiski bednih oddaj.

 3. …jap … pol pa folku ni jasno, zakaj voditeljica govori, da naj pokličejo, ko pa kličejo, pa proste linije ne dobijo … in pol je njihov telefon/operater kriv …. :)

 4. Ko vidiš oddajo, se ti zdi da lahko enostavno prideš do bogatega zaslužka… vendar žal ni tako kot večinoma podobnih iger, kjer v glavnem nategujejo že tako ubobožane ljudi.

  Mal offtopic:
  Kolikor se spomnem je bilo pred leti pri nas tudi zanimiva “nategalska” priložnost za posameznike. Sploh tiste ki so bili brez službe.
  Plačal si določen znesek, da si prejel razne vrvice, na tebi je bilo da si spletel čim več teh in poslal nazaj. V kolikor so bile “pravilno” narejene si dobil kar lepo plačilo.
  Seveda je bil namen drugje, ne prodajati zapesnice ampak prepričati čim več ljudi, da so kupili te vrvice, da so lahko pletli zapesnice. In precej uspešno jim je šlo. Seveda se je ustavilo pri obljubah, ker niso dobili tistega kar jim je podjetje obljubilo ali so jim pa rekli da niso v redu narejene.
  Te zapesnice so večinoma pristale na štantih, kar je podjetju še dodatno prineslo dobiček…
  Ko so se začeli zavedati, da gre le in zgolj za izkorišanje, je podjetje mimogrede zaprlosvoej poslovanje in odprlo pod drugim imeno in lokacijo. Kakšen je bil razplet ne vem, mi je pa žal za teh par sto ali tisoč, ki so nasedli lepim besedam o velikem zaslužku iz naslonjača ;)

  LP

 5. jah, give people a chance…zdaj, če je oddaja bolj na začetku, pač voditeljica rabi mal več km, da se uteče…tako je pač pri vsakem “poslu” ali vlogi itd…

  hm, glede poneumljanja…ni vse za vsakogar…enim je pač ta oddaja zakon, drugim pač ne…life goes on…zato pa ima daljinec tipke, da lahko preklopiš kanal…ali pa celo ugasneš TV…:-)

  ampak ne glede na vse, kakšna je razlika med “kričanjem” voditeljice in had tvojim “kričanjem” v tem postu?…;-)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja