had blog roni kordis had blog roni kordis

Rage Against the Machine VS Joe McElderry

Kako močno orodje so lahko družbena omrežja priča podvig skupine Rage Against the Machine, ki so s svojo kampanjo na Facebooku (970k članov) Facebooku Backup (175k članov) page na FB-ju (450K fanov), Twitterju in ostalih družbenih variantah, poskrbeli za popolno presenečnje v predbožičnem času. Svoje člane so pozvali, da naj kupijo njihov komad iz leta 92 – Killing In The Name in tako preprečijo zmago “pričakovanemu zmagovalcu”, kateremu so to mesto namenili nekateri večji mediji – Joe McElderry (WTF??) – nekaj v povezavi z njihovim izborom X Factor!

In jim je uspelo – današnji naslovi so zanimivi:

Rage Against the Machine Get Christmas Number One Spot in the U.K. – huffingtonpost.com
Rage Against the Machine beats Simon Cowell to UK Christmas Number 1. – thenextweb.com
Rage Against the Machine number one at Christmas: Great news for music industry? – cnet.uk
Facebook campaigner kills X factor – smh.com.au
Facebook campaign claims Christmas number one – Rage Against the Machine triumphs over X-Factor – pocket-lint.com
Rage Against the Machine No. 1 on British chart; first time in 5 years winner of Cowell’s “X-Factor” isn’t http://bit.ly/5ryEUm – twitter.com/cnnbrk


“RAGE AGAINST THE MACHINE have just announced that if their single “KILLING IN THE NAME” is number one on the Christmas Week UK pop charts over the single from X-Factor winner they WILL PLAY A HUGE FREE CONCERT IN THE UK TO CELEBRATE THE VICTORY OF THIS HISTORIC PEOPLE’S CAMPAIGN!!!! If the unprecedented grassroots movement to topple the X-Factor monopoly is successful in making Rage number one the group will return to UK shores sometime in 2010 for a massive “thankyou” gig. And get this…Rage have vowed to invite 2nd Place finisher, X-Factor empressario Simon Cowell, to MC the show! Said Rage guitarist Tom Morello late friday night: “Attention Freedom Fighters! RAGE VS. X-FACTOR WILL BE DECIDED BY SATURDAY’S SALES. Spread the word! Knock on doors! Host downloading parties! Knock over ladies buying X-Factor! The clock is ticking. And if “Killing in the Name” is number one WE ARE COMING. And it will be the victory party to end all victory parties.”

Poleg tega so podporniki zbrali preko 80k funtov – http://www.justgiving.com/ratm4xmas/

Rispekt RATM!! Tako se dela. Dost je bilo osladnosti – Fuck you, I won’t do what you tell me

 

ratmforxmasno1

 1. Wow, vsaka jim čast. :D
  A organiziramo skupen odhod na koncert? :D

 2. @nina: igzekli :) po toliko letih pa je cas, da jih “ubogamo” :)

  @prelc: hmm.. jaz sem takoj za! :)

 3. Bravo RATM!

  @had, @Prelc – jest bi šu, to bo zihr žurka (upam da ne bodo zdej sred zime koncerta delal …)

 4. Oprosti, ampak to je cista bedarija. Osebno sem jo spremljal v Londonu in se prerekal s prijatelji o tem.

  To naj bi bil upor proti osladni glasbi, ki je nihce ne mara. Oprostite, ampak ocitno jo poslusa veliko vec ljudi kot RATM. RATM je zaradi kampanije cca 500k singlov, kar je polovica prej svetovno prodanih plosc. Ne mi rect, da se ta pesem ljudem dopade. Radio in lestvice na BBCju poslusajo mase. In masi se dopade Joe – ali pa kupujejo, ker jim je tako rekel Simon Cowell? Sedaj pa bodo mase morale poslusati RATM in RATM fani ne bodo nic na boljsem… ker itak ne poslusajo BBCja!!!

  Pa se druga, biznis tocka. RATM so pri isti zalozbi kot KakorkoliMuJeZeIme. Kdo je zasluzil? Res ne vidim nobenega smisla v tem razen polnjenja Sonyevih zepov. Prijateljici, ki je manager za e prodajo pri Sonyu se je smejalo. Ni pa hotela potrditi, da ze tem stojijo oni in ne neka x FB skupina. :)

 5. Zanič komad.
  Bolj ponavljajoč od marsikaterega trance/house/rave/whatthefuckever.
  Ne zasluži si prvega mesta.

 6. Kot pravi Knezan…boljše reklame zmagovalec X-faktorja ni mogel dobit…seveda so RATM sami tega spomnili….not.

  Važn, da se govori.

Komentarji so zaprti.