Hollywood Signznak Hollywood, je ena izmed atrakcij, ki si jo je potrebno ogledati tudi od blizu. Kako od blizu, pa je odvisno od posameznika. Če se zgubiš in potem naključno tavaš po “hribih” okoli, je to še toliko večji užitek (najin primer).

Lahko pa preprosto vneseš naslov lokacije, kjer je najboljši in najbližji razgled – Mullholand Hwy 6100. In se pripelješ, pogledaš in greš naprej. Priporočam prvo varianto, z opcijo izgubljanja brez navigacije!

Znak Hollywood, oz. takrat Hollywoodland so postavili leta 1923 in je bil namenjen oglaševanju projekta Hollywoodland. Potem je znak propadal, ljudje so delali samomore s skokom iz njega, dokler leta 1978 niso zbrali dovolj denarja, katerega so prispevali:

H – Terrence Donnelly, O – Giovanni Mazza, L – Les Kelley, L – Gene Autry, Y – Hugh Hefner, W – Andy Williams, O – Warner Bros. Records, O – Alice Cooper, D – Dennis Lidtke.

V vsem tem času se je tud spreminjal napis – HOLLYWeeD, HOLY WOOD, OLLYWOOD, OIL WAR, SAVE THE PEAK.

Zadnji napis – SAVE THE PEAK – je bil namenjen pobudi za zbiranje in ohranitev tega dela. Znak stoji na zemljišču ki je v lasti zasebnih vlagateljev in bi ta del spremenili v stanovanjsko sosesko. The Trust for Public Land mora do 30.aprila zbrati 12.5 milijona $ (rok so podaljšali) in tako naj bi ohranili zemljišče, kjer znak stoji!

Klik na fotografijo za ostale fotografije znaka Hollywooda
hollywood sign photos