Hollywood Signznak Hollywood, je ena izmed atrakcij, ki si jo je potrebno ogledati tudi od blizu. Kako od blizu, pa je odvisno od posameznika. Če se zgubiš in potem naključno tavaš po “hribih” okoli, je to še toliko večji užitek (najin primer).

Lahko pa preprosto vneseš naslov lokacije, kjer je najboljši in najbližji razgled – Mullholand Hwy 6100. In se pripelješ, pogledaš in greš naprej. Priporočam prvo varianto, z opcijo izgubljanja brez navigacije!

Znak Hollywood, oz. takrat Hollywoodland so postavili leta 1923 in je bil namenjen oglaševanju projekta Hollywoodland. Potem je znak propadal, ljudje so delali samomore s skokom iz njega, dokler leta 1978 niso zbrali dovolj denarja, katerega so prispevali:

H – Terrence Donnelly, O – Giovanni Mazza, L – Les Kelley, L – Gene Autry, Y – Hugh Hefner, W – Andy Williams, O – Warner Bros. Records, O – Alice Cooper, D – Dennis Lidtke.

V vsem tem času se je tud spreminjal napis – HOLLYWeeD, HOLY WOOD, OLLYWOOD, OIL WAR, SAVE THE PEAK.

Zadnji napis – SAVE THE PEAK – je bil namenjen pobudi za zbiranje in ohranitev tega dela. Znak stoji na zemljišču ki je v lasti zasebnih vlagateljev in bi ta del spremenili v stanovanjsko sosesko. The Trust for Public Land mora do 30.aprila zbrati 12.5 milijona $ (rok so podaljšali) in tako naj bi ohranili zemljišče, kjer znak stoji!

Klik na fotografijo za ostale fotografije znaka Hollywooda
hollywood sign photos


8 Responses to Znak Hollywood in kako do njega – fotografije

 1. Saša pravi:

  Dober razgled, sicer bolj od daleč, je tudi iz balkona na Kodak Theatru in je tudi dobra pozicija za fotkanje. Spodaj Sunset blvd, zgoraj Hollywood hills z znakom :)
  Ti pa kar zavidam, da si tam, jaz bi spet šel, ker mi je bilo fenomenalno! :)

 2. Prelc pravi:

  Če bi res kaj takega naredili iz znaka http://gizmodo.com/5518854/hollywood-sign-turned-into-hotel bi znalo bit tudi zanimivo. :D

 3. Joker pravi:

  Zdej se govori, da bodo zemljišče ki je v zasebni lasti prodali in bo šel napis “papa”, je to res?

  lp

 4. had pravi:

  @joker: ce do 31. zberejo 12.5 milijona$, potem ostane tam :) sicer pa bodo tam bajte :(

 5. Dobro zgleda, ja. Samo kje je znak? Jaz sem samo zrl v Chargerja :P

 6. Jinxy pravi:

  se strinjam s Sašom…na “mostu” (Kodak theatre) se vidi dokaj solidno…
  Had, se strinjaš, da je Chargerjev appeal zgolj zunanjost? Notranjost že povprečnega Evropejca razočara, da ne govorim o podhranjeno-prepožrešnem motorju?…

 7. had pravi:

  @jinxy: popolnoma se strinjam.. enkrat in nikoli vec.. ni to, kar sem pricakoval, oz. kar naj bi bilo :(

  skoda

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.