Najprej opravičilo tistim študentom in dijakom, ki se niso udeležili demonstracij, oz. ki so po demonstracijah na Prešernovem trgu odšli svojo pot in niso nadaljevali uničevalnega stampeda pred parlamentom in sem jih včeraj v zapisu Policija pred parlamentom – RISPEKT! vrgel v isti koš z vsemi ostalimi, pijanimi, zmanipuliranimi in predvsem nasilnimi demonstranti, ki so uničili parlament!

Prav je, da znajo študenti/dijaki stopiti skupaj! Prav je, da se zavzemajo za svoje pravice. Prav je, da so složni in da s skupnimi močmi poskušajo karkoli spremeniti. Vendar za vse te tri stvari morajo študenti/dijaki vedeti zakaj demonstrirajo! Iz prve roke povem, da jih večina pred parlamentom ni imela najmanjšega pojma zakaj so tam. Odgovori so bili zelo preprosti in zelo rekdo kdo je lahko povedal več kot par besed: “stavkamo”, “u kur.ac s pahorjem”, “jebeš to bando v parlamentu”, “jaz sem tolk pijan in mi je tolk fajn mal delat sranje”.

In res je. 15-letniki, nabiti z alkoholom (Jim Beam, Jack Daniel’s in podobne zadeve so tekle iz steklenic, da o vsem domačem vinu in jointih niti ne izgubljam besed) res ne vedo zakaj so tam. In njim je važno, da je dneva prost dan! In da lahko naredijo, v čredi, kakšno sranje in se potagajo na fotkah na Facebooku!

In če je organizator včeraj zanikal vsakršno krivdo za izgrede pred parlamentom z izjavo, da so oni organizirali demonstracije do 15. ure, za vse ostalo pa so krivi za to pristojni organi, je sam sebi še enkrat “pljunil v skledo”. Ne! Niso krivi organi, ampak je kriv organizator. In prav lepo bi bilo videti, da odstopi, ker ni zmožen sam poskrbeti za hordo demonstrantom. In tukaj je primerjava s sindikati, ki organizirajo delavske demonstracije in katere so množično obiskane, vendar so vedno pod kontrolo. Le zakaj? Ker se ve, kako je treba te stvari držati pod nadzorom! In ker ni črednega instinkta, ki ploska, ko nekdo sesuje okno na parlamentu, ali pa policistu v zaščitno čelado vrže jajce ali granitno kocko!

In organizatorjem se danes dogaja nekaj, kar pozdravljam. Facebook je poln skupin, ki so proti njim! Ki zahtevajo da organizator sam plača stroške popravljanje in prevzame vso odgovornost, ki jo sedaj poskuša njihova predsednica Katja Šoba zvaliti na druge – njena včerajšnja izjava, da bi moral odstopiti kdo drug, pa je itak bila totalna nebuloza in očitno ni povsem dobro vedela kaj govori. Mogoče pa je to konec študentske organizacije, kot smo jo poznali do sedaj in konec služenja denarja tistih, ki imajo v lasti študentske servise!

In še linki do zapisov na blogih, ki so se večinoma odzvali zelo negativno do tega dogodka!

Klik na fotografijo za celotno galerijo Policija pred parlamentom – RISPEKT!
policija

29 Responses to Študentske demonstracije v Ljubljani so se kot bumerang vrnile organizatorjem

 1. Niko pravi:

  “If the music is too loud, you are too old”

 2. Manuela pravi:

  Brez komentarja, a z veliko besedami, ki jih raje ne zapišem :P

 3. (jm) pravi:

  Pri sindikatih je potrebno upoštevati da je precej starejša populacija udeležena, ki pač že malce bolj razmišlja, ima malce več izkušenj in malo manj hormonov.

 4. Jan pravi:

  Upam, da imaš fotke tudi tistih, ki so kamenovali in da jih boš objavil… da lažje izvemo, komu (poleg organizatorja “demonstracij”) izstaviti račun.

 5. Tamara Zara pravi:

  Eto, dogovor ŠOS-a:

 6. Tamara Zara pravi:

  Mislila sem “odgovor” in ne “dogovor”. Popravi prosim :$

 7. Šoba in ŠOS naj takoj odstopijo, to je katastrofa, kaj so naredili in kaj še delajo. Sramota za vse študente, da jih predstavljajo takšni manipulatorji.

 8. Jaka B. pravi:

  Hehe na prvi sliki je carki RL troll event speljan s strani mn3njalnika.

 9. david pravi:

  še nekaj fotk demonstracij:

 10. Poppy pravi:

  Hvala za opravičilo, res nismo vsi taki. :)

 11. mrOctagon pravi:

  Čisto tako btw; na POP TV v oddaji 24 ur ob enih so te omenili…

 12. had pravi:

  @mrOctagon: v kaksnem smislu?

 13. Tamara Zara pravi:

  glej od 24:40 minute naprej :)

 14. Tamara Zara pravi:

  Eeeeeh…. 24:10min naprej :P

 15. MIKI pravi:

  To,edini ki si upate naredit to kar si ostali po tihem želimo,še malo pa se vam bomo pridružili delavci in kmetje,dosti imamo izkoriščanja iz strani države in evropske unije.
  V Grčiji se je zagotovo začel začetek razpada EU,kar se bo gotovo postopoma razširilo na ostale države pri čemer Slovenija ni nobena izjema.EU ni drugo kot izkoriščanje manjših držav za svoje lastne interese,zato Slovenci zbudite se.Tisti,ki smo živeli v bivši Jugi,vemo da smo delavci,študentje in kmetje imeli več pravic kot jih imamo sedaj,pa nam naši politiki pravijo,da imamo DEMOKRACIJO.Ja,vendar samo na papirju.
  Kako dolgo še dragi pošteni državljani bomo prenašali te naše politike,ki podpira TAJKUNE namesto poštene in delavne državljane? Pahor se je lotil z reformami delavca in študenta,namesto,da bi se lotil tajkunov in menedžerjev ki so si 20 let polnili žepe na račun delavcev,sedaj pa se svobodno sprehajajo po državi.Ti so odgovorni za sedanje stanje v državi,ne pa pošten delavec,kmet in študent.Podjetja v katerih menedžerji in direktorji sebi nakazujejo po 70.000 evrov mesečno,svojim delavcem pa 500 evrov plače,ne morejo obstati,posledično tudi država ne.To so pravi vzroki za nastalo stanje,kriva pa je država ker je to dopuščala,da so si menedžerji in direktorji nakazovli tudi do 100 krat večje mesečna nakazila od delavcev zaposlenih v njihovih firmah.Pahor pa si pred vsem tem zatiska očile zakaj…Tega imamo pošteni in delavni državljani dovolj!!!!
  ČAS JE ZA REVOLUCIJO!!!!!!

 16. Odyn pravi:

  1) Onele ‘tu smo zaradi alkohola’ in ‘tu smo, ker ni pouka’ so po moje plačali zagovorniki novega zakona. Nobenem dijaku, ki je tam samo zardi alkohola in frej uric, se ne bo dalo delat transparenta. In “čisto slučajno” so se našli skupaj, da se jih je ja lažje posnelo, ane?
  2) Počilo je, ko so specialci lovili nekega tipota, ki jim je pobegnil v množico, ONI PA SO ŠLI ZA NJIM! Kar je recept za 100% katastrofo. Govorimo o množici. Še če delaš z njo v rokavicah, ti lahko uidejo stvari izpod nadzora. Če pa se delajo take neumnosti, je pa kaos neizogiben.

 17. podplat pravi:

  Marta Gregorčič danes v Dnevniku, včeraj v Odmevih. Bravo Marta. http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042361020

 18. rf45 pravi:

  Se strinjam…Marta je povedala več kot odlično!

  odmevi od 1200 dalje:

  http://tvslo.si/predvajaj/odmevi/ava2.70091276/

 19. Matej pravi:

  “1) Onele ‘tu smo zaradi alkohola’ in ‘tu smo, ker ni pouka’ so po moje plačali zagovorniki novega zakona. Nobenem dijaku, ki je tam samo zardi alkohola in frej uric, se ne bo dalo delat transparenta. In “čisto slučajno” so se našli skupaj, da se jih je ja lažje posnelo, ane?”
  Noup. To so bili Mn3njalničarji z enim izmed JCT.

  “2) Počilo je, ko so specialci lovili nekega tipota, ki jim je pobegnil v množico, ONI PA SO ŠLI ZA NJIM!”
  Počilo je že prej, saj se po tleh že vidi svinjarija.

 20. JorgeBen pravi:

  @had… zanimiva predzadnja fotka, in kaj piše dečvi na hrbtu… po moje sploh nima pojma za kaj gre…

  “john, 23 hiša, diploma
  johann, 23 stanovanje, služba
  janez, 23 živi pri starših, brezposeln”

  v tujini pri 22-23 že doštudirajo in ni čudno da imajo diplomo in službo… ne vlečejo “diplome” celo večnost, ker je pač fajn biti študent, ampak doštudirajo zato, ker morajo povečini vrniti kredite, ki so jih vzeli za študij. Osebno bi pustil študentsko delo kot je, samo obdavčil bi ga bolj pa manjši delež bi pustil servisom. Poleg tega bi zaostril pogoje, in da če pač ne končaš v časovnem roku bi si moral sam “doplačati” študij. In če bi moral plačevati dan po koncu absolventa, bi zelo hitro se pospešil čas študija.

  Hiša, stanovanje… zavajanje! Večina 23 letnikov v tujini ima najemniška stanovanja, ne pa lastnih… Trg je izrojen v Sloveniji, kjer ima več kot 85% družin lastniško stanovanje. To tudi pomeni, da je mobilnost (glede služb v kraje oddaljene več kot 100km) zelo majha, saj ima vsak svojo štalco in je tam parkiran celo življenje in niti noče drugam iti delat. Poleg tega so si prav naši starši ustvarili “kapital” s stanovanji, ki ga pač mi nikdar ne bomo imeli. Poleg tega so se oz. se bodo zgodaj upokojili in uživali dlje časa v penziji kot smo mi. In zato je treba spremeniti celoten tako pokojninski sistem čimprej, vključno s tem, da je mladim prvotni študij in ne delo. Je imela tudi prejšna vlada dobre ideje, češ da če kdo ne more študirat, dobi kredit, ki ga odplačuje potem ko dobi zaposlitev… jah, odpor in so dali rep med noge prvi trenutek ko so študenti napovedali demonstracije.

  Dejstvo pa je, da je sedanja vlada pač začela nepriljubljene reforme, ki so potrebne. Tudi prejšna bi jih morala v trenutnih razmerah, pa se jim je v času debelih krav odpovedala zaradi negativega mnenja ljudi (potem so pa volitve zgubili v vsakem primeru).

  Pa še nekaj sem prepričan. Večino “kažina” pred parlamentom sploh niso naredili študentje, ampak mladoletni dijaki. Oni so prišli kar tako in povečini niso imeli pojma kaj tam počnejo razen da žurajo.

  @miki… čas je za revolucijo? ja… itak… a misliš, da če bi bil pa JJ na oblasti bi bilo pa vse drugače? bilo bi isto sranje, samo drugo pakovanje… verjetno bi bili še bolj radikalni predlogi reform. Sicer pa… nekaj se morajo ljudje zavedati, da ko smo šli skozi “gradualizem” nismo preoblikovali nekaterih dejavnosti, ki žal nimajo prihodnosti v trenutni ekonomiji v evropi. Pač evropski delavci so predragi. Žal.

  Prva revolucija bi morala biti proti tistim, ki so že dvajset let na oblasti. In so največja “trajnica”. Ja, to so vodje sindikatov… In v veliki meri prav oni zavirajo razvoj in hitrejše preoblikovanje. Dokler bodo oni v prvih vrstah revolucije, potem sorry.. ta revolucija je jalova. In študenti bi morali se zavzeti za kaj drugega, ne pa za vrednote teh dinozavrov od sindikalistov. Sej plače so pomembne, ampak boriti se je treba predvsem za delovna mesta… Ker brez delovnih mest tudi ni plač… ali pa so… v socializmu…

  Še to… Grčija… hmmm… totally different. Sicer pa, tudi jest bi rad imel dodatek za pravočasen prihod na delo. In šel v penzijo pri 56. Pa še kaj. Ni čudno, da bi se uprl če bi mi hoteli vzeti privilegije. Revolucija v Grčiji my ass… Ja, tam je oblast ULTRA zajebala, predvsem da je skrivala in prirejala podatke, kot da to nikdar ne bo prišlo na plan.

 21. gasper pravi:

  On 20.05.10 Niko said:

  “If the music is too loud, you are too old”

  Podpišem. Žebljica na glavico!

  Odličen zapis Marte Gregorčič. Danes pa me je z odlično analizo presenetil tudi Crnkovič v SP.

 22. maja jordan pravi:

  Zgleda, da današnji študenti in dijaki nimajo niti za jajca ali pa vsaj za jogurt ali dva…Sama sem skozi dolgo študentsko kariero protestirala pred parlamentom celo dvakrat, ne vem, folk je takrat metal gnila jajca, in jogurte. Stanje v Sloveniji je porazno, a ne mislite, da kje drugje študentom tečeta med in mleko…Evropska mladina je mladina brez prihodnosti. Nihče jih noće zaposlit, ker so po pravici povedano nesposobni. Šole so postale vrtci za velike otroke, tantrumi kot ste jih videli pred parlamentom pa so vsakodnevnica po razredih. Ne mečem vseh v isti koš a vsi ki so v šoli vedo, kaj hočem povedat. Vedenje nasilnikov ni opravičilo za vladino nesposobnost, ignoranco in vlečenje javnosti za nos. Kaj se je spremenilo odkar smo samostojni? A je zdaj zivljenje lepše? Meni ni lepo, čeprav imam končan faks, brišem riti v tujini.A raje to kot da bi delala zastojn v Sloveniji. Realnost je realnost, tisti, ki pumpajo mlade so delno odgovorni za sedanje stanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.