Najprej opravičilo tistim študentom in dijakom, ki se niso udeležili demonstracij, oz. ki so po demonstracijah na Prešernovem trgu odšli svojo pot in niso nadaljevali uničevalnega stampeda pred parlamentom in sem jih včeraj v zapisu Policija pred parlamentom – RISPEKT! vrgel v isti koš z vsemi ostalimi, pijanimi, zmanipuliranimi in predvsem nasilnimi demonstranti, ki so uničili parlament!

Prav je, da znajo študenti/dijaki stopiti skupaj! Prav je, da se zavzemajo za svoje pravice. Prav je, da so složni in da s skupnimi močmi poskušajo karkoli spremeniti. Vendar za vse te tri stvari morajo študenti/dijaki vedeti zakaj demonstrirajo! Iz prve roke povem, da jih večina pred parlamentom ni imela najmanjšega pojma zakaj so tam. Odgovori so bili zelo preprosti in zelo rekdo kdo je lahko povedal več kot par besed: “stavkamo”, “u kur.ac s pahorjem”, “jebeš to bando v parlamentu”, “jaz sem tolk pijan in mi je tolk fajn mal delat sranje”.

In res je. 15-letniki, nabiti z alkoholom (Jim Beam, Jack Daniel’s in podobne zadeve so tekle iz steklenic, da o vsem domačem vinu in jointih niti ne izgubljam besed) res ne vedo zakaj so tam. In njim je važno, da je dneva prost dan! In da lahko naredijo, v čredi, kakšno sranje in se potagajo na fotkah na Facebooku!

In če je organizator včeraj zanikal vsakršno krivdo za izgrede pred parlamentom z izjavo, da so oni organizirali demonstracije do 15. ure, za vse ostalo pa so krivi za to pristojni organi, je sam sebi še enkrat “pljunil v skledo”. Ne! Niso krivi organi, ampak je kriv organizator. In prav lepo bi bilo videti, da odstopi, ker ni zmožen sam poskrbeti za hordo demonstrantom. In tukaj je primerjava s sindikati, ki organizirajo delavske demonstracije in katere so množično obiskane, vendar so vedno pod kontrolo. Le zakaj? Ker se ve, kako je treba te stvari držati pod nadzorom! In ker ni črednega instinkta, ki ploska, ko nekdo sesuje okno na parlamentu, ali pa policistu v zaščitno čelado vrže jajce ali granitno kocko!

In organizatorjem se danes dogaja nekaj, kar pozdravljam. Facebook je poln skupin, ki so proti njim! Ki zahtevajo da organizator sam plača stroške popravljanje in prevzame vso odgovornost, ki jo sedaj poskuša njihova predsednica Katja Šoba zvaliti na druge – njena včerajšnja izjava, da bi moral odstopiti kdo drug, pa je itak bila totalna nebuloza in očitno ni povsem dobro vedela kaj govori. Mogoče pa je to konec študentske organizacije, kot smo jo poznali do sedaj in konec služenja denarja tistih, ki imajo v lasti študentske servise!

In še linki do zapisov na blogih, ki so se večinoma odzvali zelo negativno do tega dogodka!

Klik na fotografijo za celotno galerijo Policija pred parlamentom – RISPEKT!
policija