Zaradi omejenega časa, se z boljšo polovico velikokrat prehranjujeva zunaj. Imava par restavracij, kjer je hrana za najin okus odlična (Favola, Di Mattia, Cubo, As, Pri Škofu), kjer je malce manj užitna (Argentino, Joe Penas, Romeo, Piazza) in nekaj restavracij, ki jih ne bom tukaj niti omenjal in so bile deležne enkratnega obiska (pa še to je bilo preveč).

Ker so najine prehranjevalne navade specifične (vegetarijanka in nekdo ki je zbirčen pri mesu), je tudi izbira precej omejena (če kdo ve za kakšno podobno restavracijo zgoraj omenjenim, na dan z besedo – večno bom hvaležen). Danes naju je pot zanesla v DaBudo. Hrana je precej specifična in če nisi ljubitelj teh okusov, potem to definitivno ni prostor, ki bi ga priporočal.

Ampak bolj kot hrana, me je danes presenetilo nekaj drugega. Polna restavracija, na mizo sva čakala par minut, pa vendar sva bila edina (koliko sem opazil v vsem času kar sva bila notri – pa nekdo resnično uživa v hrani in to počne počasi) ki sva plačala hrano z denarjem/kartico. Vsi ostali so plačali s študentskimi boni!


Da ne bo pomote. Ne motijo me študenti, ki se prehranjujejo na bone! Motijo me gostilne, oz. zaposleni v njih, ki me najprej vprašajo, če bom jedel na bone in temu primerno me tudi na začetku obravnavajo.
Vem, da je to edini način, kako lahko ločijo študenta od nekoga, ki bo hrano plačal z denarjem. Pa vendar se poskušam čim bolj izogibati takšnim restavracijam. Kajti če plačam 25-50eurov za dve kosili, oz. večerji, pričakujem da bo nekdo vsaj malce takten in prijazen. In da bom imel v restavraciji pri jedi malce miru.

Ampak očitno je malo restavracij v Ljubljani, ki bi lahko “preživele” brez študentov in njihovih subvencioniranih bonov. Malce sem presenečen nad DaBudo, kajti bil sem prepričan, da se ima ta restavracija za “fancy zadevo”, vsaj nazadnje, ko smo bili s prijatelji tam je bil problem, ker nismo imeli rezervirane mize?!

Vsak gostinec se znajde po svoje. Nekateri s študenti, ker ostalih strank ni, drugi s kvaliteto, tretji pa z višjimi cenami.

In vsak posameznik se lahko odloči sam, kaj mu paše in kaj ne! Glede na to da se midva ne “prenažirava” oz. da jaz počasi začenjam uživati v hrani (kar nisem nikoli znal), sem izbral kvaliteto pred kvantiteto. Torej se bo tudi zgornji spisek restavracij malce spremenil in upam, da najdem še kakšno dobro, ki mi jo boste predlagali bralci!

23 Responses to Na kosilo v restavracijo, kjer se dobi hrana na študentske bone

 1. Karmen pravi:

  Eh, riž v daBudi je k stiropor. Sama grem rada v Puttanesco, če se mudi pa v Dobro hišo.

 2. makonja pravi:

  ne razumem čisto kaj želiš povedat tukaj. a da te moti to da te nazačetku vpraša če boš jedel na bone? mogoč bi mogu to kot kompliment vzet :)

 3. Blaz pravi:

  Jaz največ hodim v kitajsko na trubarjevi samo kako se imenuje pa ne vem, nasproti cavalinota je. ;) Potem Jurman kar se mesa tiče itak zmaga, Via Bona sploh ni slaba. Kaj bi še izpostavil? Štorkljo, če sploh še obstaja, super hrana samo dolgo nisem že bil tam. Je pa pri meni zagotovo na prvem mestu Jurman. Samo vikend če nimaš rezerviran se ga izogibaj.

 4. Blaz pravi:

  Aja od pizzerij sem pozabil Foculus, tam sem tudi velikokrat, čeprav mi ima najbolše pice v Ljubljani Žiga Žaga, najbolše pice v Sloveniji pa ima Santa Lucija v Luciji. Subjektivno mnenje! ;)

 5. Karmen pravi:

  Mmm, Blaž, si me spomnil… ravno včeraj sem v Santa Lucii jedla boooožanske rezance s tartufi :-)

 6. Jan pravi:

  za vegije je fajna restavracija Govindas v Tivoliju, priporočam ;)

 7. cherry pravi:

  Dabuda lih ni nek sinonim za kvaliteto. Men je bla dost všeč Vegedrom, ampak ne vem, če še deluje.

 8. tinala pravi:

  @cherry Vegedroma ni več, je neka nova restavracija tam. Ne vem pa, če je že odprta. Govindas ima ima tudi halo varianto za kosila, samo do 11h je treba poklicati. Izjemno so odzivni na maile, kar me je prijetno presenetilo.

 9. ZonPjer pravi:

  MIdva sva pa odkrila najboljšo pico v mestu. V lokalu z zadnje čase pomenljivim imenom, Garaža!
  Sicer pa v Kopru restavracija Za gradom, na Markovcu (premore tudi dve Maldinini top oceni).

 10. Matty pravi:

  Ma, kot zaposlen v centru se tudi redno prehranjujem v restavracijah tam okoli. So nekatere “menze” precej hujše kot DaBuda. Sem zaradi podobnih razlogov kot jih ti navajaš za DaBudo nehal hoditi v Joe Penas (ne vem če še imajo bone) in preprosto za kosilo niso bili value for money (hrana pa noben presežnik). Ne vem, mi ponavadi vedno gremo na kosilo med 11:30 in 11:45 in nikdar nismo imeli problema s čakanjem na mizo, niti nisem opazil kakšnega preferiranja študentov (poleg tega je takrat po moje večina ljudi neštudentov). Ampak, vseeno je kdaj pa kdaj kompliment in mene niti ne moti. Ne vem, mogoče zaradi ura ko hodim na kosilo niti ne opazim in nimam problema s študenti. Res pa, da od 12h naprej je vse zabito in skoraj nemogoče dobiti mizo brez čakanja.

  Je pa tako… za okoli 6 EUR je v DaBuda čisto pristojna hrana in to je nekje okoli meje, ki sem jo pripravljen dati za kosilo. Osebno mi je npr. Allegria boljša, al pa Slon… samo je tudi dražje. Po drugi strani grem pa na jedi na žlico (golaži in podobno) v menzo v Tobačni za 3,80 EUR… So pa tudi druge restavracije, kjer kot neštudent lahko hitreje dobiš mizo (npr. imajo “rezervirano”), samo o teh ne bi, da ne bi kdo omenjal diskriminacije :-)

 11. Tomaz Z. pravi:

  DaBuDa je extremely overrated. Vegedrom je zaprt ze lep cas. Pohvalen je Govinda’s, ki ga vodi osebje bliznjega ISKCON templja.

  Kar pa se tice studentov in bonov je bilo pa o tem povedanega ze prevec. Recimo samo to, da zadeva ni optimalna.

 12. short pravi:

  Namesto Vegedroma je zdaj restavracija Annapurna, ki je beden rip off Govindasa. Samopostrežna vegi & vegan restavracija z veliko manj izbire + hrana je velikokrat hladna. Zame je Govindas top restavracija pa nisem vegi :)

 13. smoger pravi:

  Če smo pošteni ima LJ s pomočjo faksov 10 mesecev turistično sezono.

  Ven iz centra LJ Gostilna Pri Micki ..to je opcija za vikend( http://www.sloveniaholidays.com/gostilna-pri-micki?comments=1 )… pravijo, da je venomer gužva.

  Had mogoče pa ti dobro skrivaš leta.:)

 14. had pravi:

  @smoger: ah, plesastih studentov je bolj malo :)

  hvala vsem za nasvete.. bom preizkusil in upam, da se najde kaj uporabnega..

 15. Anonimno pravi:

  Pa kaj manjka Nobelu???? Tudi za vegije je poskrbljeno, resda ne za tiste najbolj orto

 16. smoger pravi:

  Vegane lahko jaz peljem na pašo v Tivoli. Cena?
  Recimo 8EUR/m2.

 17. Jedu pravi:

  @smoger ahahaha :):) dobra
  Sicer pa sploh ne vem, kaj želiš povedat v tem postu.
  Eno mlatenje prazne slame, kje je dobro in kje zanič… in spet neko bedno kritiziranje, kot v vsakem postu!

 18. had pravi:

  @jedu: no, bom pa samo zate zapisal.. ocitno restavracije v ljubljani zivijo od studentskih bonov, sicer bi jih lahko zaprli.. je sedaj jasno..

  p.s.: ce se postavis na glavo, bom jaz se vedno pisal kar zelim :(

 19. ivan pravi:

  Evo, če si kdaj na Viču, greš lahko v Harfo, Separe ali Nono, ampak to je tebi malo s poti. Value for money je dobra tudi samopostrežna v Monsu. Če hočeš dobro meso in jezno vegeterijanko predlagam Deset v pol, lahko pa se pred iztekom posebne ponudbe bacon rostyja, ki je vrhunski, oglasiš še v McDonaldsu (majo tud fajne solate in sladice, še posebej v tistem na Rudniku :)

  Pizze so pa najboljše v Tik Taku v Zagorju, ne samo v Sloveniji, ampak na svetu. ;)

 20. Janja pravi:

  Restavracija Annapurna je po mojem okusu najboljša restavracija v Ljubljani, ki sem jih do sedaj obiskala. Tisti, ki jo primerjate z Govindas se ne trudite preveč, ker je Govindas po mojih izkušnjah nekaj razredov… (stvar okusa). Bi pa lahko povedala kar nekaj konkretnih slabih izkušenj z Govindas. Annapurna je daleč nad ostalimi ponudbami podobnih restavracij v Ljubljani. Pa še dostavo imajo brez omejitev, kar je meni, ki delam v centru odlična opcija. Za študentski bon vedno dobim toliko, da si moram odnesti še domov v posodici, ki so mi jo do sedaj vedno dali brezplačno, kar pa za nekatere podobne restavracije ne morem reči.

 21. Jan pravi:

  no zdj ves kako smo obravnavani studentje v restavracijah…no ne recem da se vse obnasajo kot da smo prisli prosit za hrano sam je pa v vecini primerou tako…

 22. tertd pravi:

  Okrepčevalnica ajda ma drugač novo spletno stran pa majo ze kr doug na bone p čist zravn glavne je

 23. tertd pravi:

  Okrepčevalnica okrepcevalnicaajda.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.