Današnji dan je bil za Apple ljubitelje zelo pomemben. Steve Jobs je na Keynote-u predstavil novi Apple model iPada – iPad2. Spletne strani so poročale “live” iz dogodka in nekaterim se je zgodilo, da so jim njihovo strežniki “počepnili”, da o tvitih z značko #ipad2 niti ne govorim:

  • Live from Apple’s iPad 2 event
  • Live Blog: Apple Announces iPad2
  • iPad 2: Live from Apple’s Keynote Event
  • In kaj novega ponuja iPad2? V bistvu veliko, pa vendar nič posebnega. Je za 1/3 tanjši od predhodnika in lažji, ima nov procesor – 1GHz dvojedrni procesor Apple A5, dobil je dve kameri – zadnja snema HD (720p), sprednja VGA, na voljo bo v beli in črni barvi in na njem bo tekel iOS 4.3, ki so ga prav tako predstavili danes. iPad2 bo na voljo v 16, 32 in 64 GB verziji.

    Vse ostalo je skoraj enako, kot pri njegovem predhodniku. V ZDA bo na voljo že 11. marca, v Avstriji in Italiji, pa naj bi prišel na police 25. marca. Cena? Ostaja enaka kot za predhodnika.

    Marsikateri Apple ljubitelj je to pričakoval, nekateri drugi so rahlo razočarani nad temi podatki (predvsem so bila velika pričakovanja namenjena boljšemu zaslonu). Pa vendar, jaz ostajam na starem iPadu, ki mi odlično služi že od lanskega izleta v Las Vegas.

    apple ipad2