Pred dnevi je Burger King odprl v BTC-ju, v Cityparku, svojo prvo poslovalnico v Sloveniji. Kot je bilo pričakovati, je bil naval na Whopperje, Onion Rings,… in vse ostale “proizvode”, izredno velik. Tako velik, da sem se enkrat že obrnil, ko sem videl pred seboj vsaj 100 ljudi, ki so čakali v vrsti.

Danes je bilo drugače. Odločil sem se da počakam v vrsti in poskusim Burger King izdelke v Ljubljani. Če že takoj povem, da sem bil razočaran, upam da ni preveč nesramno?! Ampak po vrsti.

Da sem prišel do blagajne sem čakal, kot ostali, skoraj 20 minut – fast food my ass! In ko sem začel naročati mi je deklica za pultom povedala, da jim je tega zmanjkalo, pa da tudi nečesa drugega ni, itd.. Ok, Double Whopper meni, da ne bom po nepotrebnem težil in delal vrste je bila odločitev. In sem čakal. Krompirček in Coca Colo sem dobil, ampak Double Whopper so morali še narediti in zato sem čakal dodatnih 5 minut – medtem se je krompirček že ohladil, ampak to je malenkost.


Za sosednjo blagajno je nekdo želel plačati s kartico, vendar so mu prijazno povedali, da jih ne sprejemajo še. Da je nekje v Cityparku bankomat in naj se vrne z gotovino, ker bo itak čakal še precej časa na naročeno hrano… Gospod, ki je pred menoj naročil precejšen kup hrane, je prišel nazaj z reklamacijo, da je namesto plačanih treh krompirčkov, dobil samo dva…

Ko sem končno dobil, sem odkril, da ni prostora za sedet in sem tako vse skupaj odnesel s seboj v avto – “drive in kao”. In odvil Double Whopper iz katerega je steklo olje direktno po hlačah in sedežu – moja krivda, ker jem v avtu. Okus hrane je bil precej bolj “plastičen” kot je v McDonaldsu, mrzel krompirček nekako ni tako slasten kot vroč, da o Coca Coli iz avtomata, ki je bila mimogrede povsem brez mehurčkov, niti ne govorim… Nič podobno tistemu, kar sem jedel v Barceloni, ali pa v Ameriki.

Suma sumarum – Burger King – prvič, zadnjič in nikoli več.