Danes je Facebook predstavil novost Facebook Messenger for Mobile, samostojno aplikacijo s katero naj bi uporabnikom omogočil hitrejšo komunikacijo preko mobilnih telefonov iPhone in Android (kje pa so vsi ostali?), komunikacijo znotraj skupin, ki si jih sam kreiraš in predvsem to, da je človek vedno in povsod na voljo preko Facebooka. Sicer ideja ni slaba, vendar ima par pomakljivosti, oz. imam par opazk.

Messenger will be available soon. Please check back later. Sovražim to! Res je, da živimo v beta svetu, kjer se vse stvari testirajo in kjer imajo vsi drugi prednost. Ampak zakaj hudiča ne moremo dobiti vsi dostopa naenkrat do takšnih stvari, da bi jih lahko vsaj stestirali in zapisali mnenje. Podobna zgodba je bila tudi z Google+ in še parimi ostalimi zadevami, ko smo čakali in čakali da pridemo na vrsto.

Druga stvar, ki me moti, še preden sem testiral Facebook Messenger – zakaj hudiča še vedno ni narejene prave Facebook aplikacije za iPad in iPhone naprave? Svet bi bil precej lažji, predvsem pa bi bilo vse skupaj bolj uporabniško prijazno lahko. Ampak to težavo verjetno vidim samo jaz. In ni se zaman že pred časom pisalo o tem, da je kupil Facebook “firmo”, ki se ukvarja z mobilnimi aplikacijami – verjetno jo je potreboval za ta projekt.

In še zadnja stvar, ki se mi zdi zanimiva pri tem poskusu. Ali je Facebook Messenger Twitter killer? Oz. precejšnja podobnost je tole, s predpostavko, da je že kar nekaj časa Facebook razmišljal da bi kupil Twitter. Komu bo to prineslo večjo korist, oz. mu odvzelo uporabnike pa bomo še videli.

In ja, rad bi vsaj testiral FB Messenger, uporabljal ga verjetno ne bom, kajti kot sam opažam Facebook uporabljam vse manj in vse bolj prisegam na Twitter za hitro komunikacijo.

Se bo FBM (Facebook Messenger) prijel? Ali pa je to samo en poizkus kako dodatno animirati svoje uporabnike??

Povezane vsebine s spleta:

p.s.: danes sem si že lahko instaliral aplikacijo iPhone app , Android app – vendar jo stestiram zvečer.

blank

6 Responses to Facebook predstavlja Messenger za mobilne naprave – iPhone in Android

 1. deadrat6 pravi:

  “Prava” FB aplikacija (in pod tem mislim uradna FB) je narejena že precej časa: http://itunes.apple.com/app/facebook/id284882215?mt=8

  • had pravi:

   tale aplikacija je ze precej stara :) sicer se popravlja in posodablja, vendar to ni to.. vsaj men ni vsec, oz. uporabna :(

 2. Timotej pravi:

  Tale messenger je super. Nerabim več plačevat sms-jev in mms-jev, ki si jih pošljeva z bolšo polovico.

 3. niko pravi:

  za brezplačne, oziroma “data SMSe” že nekaj časa obstaja WhatsApp (ios and android) in takoj imaš na dlani vse ljudi, ki jih imaš v imeniku (najde jih po telefonskih številkah) . V tujini, če nisi na wifi, je seveda še vedno ceneje poslat SMS (sploh na hrvaškem, kjer imajo neke nore minimalne tarife). Pošilja tudi slike, gps lokacijo, kontakte, itd.

  Enako obstaja tudi Viber, ki funkcionirala podobno kot WhatsApp, le da z njim opravljaš voip klice (o kakovosti njihovega kodeka in zmogljivosti serverjev, bi se dalo razpravljati, ampak v principu stvar funkcionira). Tudi Viber ima vgrajeno osnovno imitacijo SMSov.

  Obstaja še cel kup drugih. Vonage recimo funkcionira na bazi FB connecta, in omogoča brezplačne klice, itd. Vsi pa imajo isto težavo: človek si mora inštalirat posebno aplikacijo.

  Na enako težavo bo naletel tale FB messenger, sploh ker kreteni tega niso dali v obstoječo FB aplikacijo, ki jo ima itak že inštalirano vsak uporabnik FB, ki ima tudi smartphone.

  Se pravi, te stvari itak obstajajo, edina razlika je ta, da bo verjetno FB precej lažje prepričal ljudi, da to uporabljajo, ker je pač njihov komunikacijski domet z naskokom največji.

  Za pobiti SMSe bo pa potrebene generacijski preskok, če ne bodo prej operaterji ustavili veselice, kar vsi kar radi pozabljamo.

  P.S.
  Da bo FB messenger škodil Twitterju, dvomim, meni se zdi, da bo to nalogo opravil Google+, če bodo vlekli pametne poteze. Tudi meni gre na jetra močno to da neke aplikacije launchajo US only, ampak jih potem še toliko bolj z veseljem ignoriram. In strinjam se, FB aplikacija za iPhone je smrad od smradov, sramota za FB

  • And pravi:

   Se popolnoma strinjam, drek od dreka, moti me pa predvsem to da ne morm nastimati da mi mojega imenika nima kaj tipati. Instaliral, in po 2h minutah zbrisal. Menim da FB zeli cedalje bolj prodirati v mojo zasebnost, kar pa mi zaenkrat se uspeva, me ima pa skozi bolj da bom svoj pravi profil ukinil in naredil fake profil z svojim nadimkom.

 4. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Jaz uporabljam WhatsApp Messenger http://www.whatsapp.com/

  Trenutno je najbolj downloadan app na Tajvanu, skoraj vsi ga uporabljajo. Sprva je bil zastonj, zdaj pa je 1 USD. Priporočam! Bom pa poskusil tale FB messenger, čeprav me ne mika preveč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.