Danes je Facebook predstavil novost Facebook Messenger for Mobile, samostojno aplikacijo s katero naj bi uporabnikom omogočil hitrejšo komunikacijo preko mobilnih telefonov iPhone in Android (kje pa so vsi ostali?), komunikacijo znotraj skupin, ki si jih sam kreiraš in predvsem to, da je človek vedno in povsod na voljo preko Facebooka. Sicer ideja ni slaba, vendar ima par pomakljivosti, oz. imam par opazk.

Messenger will be available soon. Please check back later. Sovražim to! Res je, da živimo v beta svetu, kjer se vse stvari testirajo in kjer imajo vsi drugi prednost. Ampak zakaj hudiča ne moremo dobiti vsi dostopa naenkrat do takšnih stvari, da bi jih lahko vsaj stestirali in zapisali mnenje. Podobna zgodba je bila tudi z Google+ in še parimi ostalimi zadevami, ko smo čakali in čakali da pridemo na vrsto.

Druga stvar, ki me moti, še preden sem testiral Facebook Messenger – zakaj hudiča še vedno ni narejene prave Facebook aplikacije za iPad in iPhone naprave? Svet bi bil precej lažji, predvsem pa bi bilo vse skupaj bolj uporabniško prijazno lahko. Ampak to težavo verjetno vidim samo jaz. In ni se zaman že pred časom pisalo o tem, da je kupil Facebook “firmo”, ki se ukvarja z mobilnimi aplikacijami – verjetno jo je potreboval za ta projekt.

In še zadnja stvar, ki se mi zdi zanimiva pri tem poskusu. Ali je Facebook Messenger Twitter killer? Oz. precejšnja podobnost je tole, s predpostavko, da je že kar nekaj časa Facebook razmišljal da bi kupil Twitter. Komu bo to prineslo večjo korist, oz. mu odvzelo uporabnike pa bomo še videli.

In ja, rad bi vsaj testiral FB Messenger, uporabljal ga verjetno ne bom, kajti kot sam opažam Facebook uporabljam vse manj in vse bolj prisegam na Twitter za hitro komunikacijo.

Se bo FBM (Facebook Messenger) prijel? Ali pa je to samo en poizkus kako dodatno animirati svoje uporabnike??

Povezane vsebine s spleta:

p.s.: danes sem si že lahko instaliral aplikacijo iPhone app , Android app – vendar jo stestiram zvečer.