Tokrat bom začel z zapisi in fotografijami iz Punk Rock Holidaya, ki ta vikend poteka v Tolminu, na povsem drugem koncu, kot ponavadi. Namreč začel bom z objavo fotografije Grega Graffina, pevca skupine Bad Religion in Andreja Sevška, ki je v vlogi organizatorja festivala in zaradi čigar se sedaj dogajajo v Tolminu res prave punk rock počitnice.

Organizacija takšnega festivala definitivno ni mačji kašelj, sploh v primeru ko pripelješ na štiri dnevni festival 26 bendov. Večina iz tujine in med drugim tudi s “headlinerjema” Bad Religion in NoFx. Za Bad Religion samo približno vem koliko usklajevanja je bilo potrebnea, da se je rešila prepreka zaradi njihovega nastopa na Exit festivalu in klavzule, kjer ne bi smeli igrati v Ex Jugi. Ampak to je samo en delček celotnega kolaža zgodb, ki so nastajale pri organizaciji. In na katere nihče od obiskovalcel niti ne pomisli.

Celotni ekipi Punk Rock Holidaya, Andrej, Niko,…. in vsem, ki so tako ali drugače vpeti v to zgodo čestitam, da ste pripeljali v Slovenijo vse te skupine in omogočili da nekateri, malce starejši, podoživimo to, kar smo doživljali 13 let in več nazaj!

Rispekt!

greg_graffin_bad_religion_0