Barbara Kotlušek in Matthew Epstein – tako se išče zaposlitev

Se sprašujete kdo sta Barbara Kotlušek in Matthew Epstein? Verjamem, tudi jaz bi se, če ne bi pred časom odkril njunih spletnih mest in se navdušil nad načinom, kako sta se odločila promovirati sama sebe s pomočjo orodij, ki so trenutno na voljo, pred svojimi bodočimi delodajalci. Oz. drugače povedano, s pravilnim pristopom boste definitivno pritegnili pozornost delodajalcev, bolj kot s še tako briljantnim CV-jem, ki jih delodajalci dobivajo na “kile”.

Barbara Kotlušek je objavila Razpis: Zaposlim delodajalca m/ž, kjer je med drugim zapisala:

V kolikor se prepoznate v opisanem razpisu za delodajalca, predlagam, da se čim prej srečamo in poklepetamo tudi v živo. Tu sem, da vas očaram in prepričam. Slednje zveni kot prodajno sporočilo … takšen je tudi namen.

Matthew Epstein je šel korak še dlje. Namreč ne išče službe kar tako, ampak išče službo pri Googleu:

Hello Google. My name is Matthew Epstein. I want to join your product marketing team, bad.

Ali sta uspešna pri tem? Niti ne dvomim, da Barbara ne bi dobila cel kup vabil na razgovore, kot tudi da ni Matthew že ni bil na razgovoru pri Googleu!

Torej, če želite narediti vtis na bodočega delodajalca – zgleda sta vzorna, vendar vlak odpelje prehitro!

  1. Matthew je v svojem blogu med statistiko napisal: “Apparently my video is more popular in Poland, Slovenia (really?) and Germany then it is in the US. Clearly I need to move to Europe.” =D

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja