Halloween je kul. Bučke, mrtvaki in vse ostalo kar smo uvozili iz zahodnega sveta, ki je iz tega dneva naredil “šou”. Tudi v Italiji jim je očitno ta praznik všeč, kajti nekateri (kot je na spodnjih fotografijah razvidno), si resnično dajo duška, da pripravijo celotno vzdušje dnevu primerno. Glede na to, da so ti “fukci” razstavljeni pred hotelom, so seveda paša za oči mularije in tudi mene. Vendar ko sem pomislil ali bi šel v tak hotel ali bi ga preskočil, je bila odločitev zelo preprosta!

Grobovi, obešene glave na drevesih, duhovi, nagačene živali, pajkova mreža, kosti in vse ostalo je pač nekaj kar sodi zraven!

p.s.: fotografije so napačno poimenovane – Halloween je pravilno, Helloween je pač skupina!

4 Responses to Halloween – buč in ostalih fukcev, da se ti zmeša

 1. Aleksander pravi:

  Mislim, da je “Halloween” ali “Noč čarovnic”, kar čudoviti in zelo primeren norčavi čas, pri katerem se vsaj malo nasmejimo in odštekamo iz svojega vsakdanjega življenja!

  • žalostno pravi:

   Žalosten dan, ko se odštekaš iz svojega vsakdanjega delaj-troši-delaj življenja tako, da podležeš namenoma uvoženem prazniku, ki ga forsirajo trgovci, da prodajo komplet za rezanje buč.

 2. jin pravi:

  Te rumene buče pa se bo počasi splačalo na veliko gojit, glede na to, kakšno je povpraševanje. V Mariboru se prodajajo po 1,5 evra na kilogram.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.