Ja, naslov je lahko za marsikoga smešen, zame pa je bil realna situacija, s katero sem se soočil, ko sem želel iti na pregled k svojemu izbranemu zdravniku, pa nisem vedel, kdo je to?! Se sprašujete zakaj? Stvar je preprosta – zelo redko hodim k zdravnikom – danes sem ga obiskal po šestih letih (če ne štejem tehničnih pregledov za službo, ki so nekaj drugega). Kako se lahko zgodi da nekdo ne ve, kdo je njegov izbrani zdravnik?

Preprosto! V Zagorju sem imel vse življenje eno zdravnico, katero sem obiskoval zelo poredko. V nekem trenutku pa sem ugotovil, da je vseeno ona zdravnica za otroke in da jaz to že precej let nisem več. In ker sem potreboval novega izbranega zdravnika, sem dobil nasvet kolega, ki mi je predlagal zdravnika v Ljubljani. To je bilo leta 2005, ko sem bil nazadnje pri njemu. In v tem času sem seveda pozabil, kako se moj zdravnik piše, kot tudi kje ima ordinacijo (no, v zagovor – približno sem vedel, kje je njegova ordinacija).

V zadnjem tednu sem se precej ukvarjal z odkrivanjem svojega izbranega zdravnika, pa vendar nisem imel sreče. Danes sem šel na svojo izpostavo ZZZS, kjer sem želel da se preveri, katerega zdravnika sem izbral in kje je sedaj moja zdravniška kartoteka. Seveda vsa stvar ni tako preprosta, da bi bilo to zapisano na kartici, oz. da bi lahko prijazna uslužbenka to prebrala s kartice – potrebno je bilo kar nekaj iskanja, da sem končno dobil ime in priimek izbranega zdravnika.

Vendar se v tem primer stvar še ni končala, kajti v podatkih, ki jih je pridobila uslužbenka ni bilo naslova zdravnika. In potrebno je bilo iskanje še tega podatka – na srečo obstaja “imenik” zdravnikov v Sloveniji, kjer sem tudi našel naslov svojega izbranega zdravnika in posledično sem ga danes lahko obiskal.

Jeap, najlažje boste prišlo do podatkov o izbranem zdravniku, če se oglasite na svoji izpostavi ZZZS, kjer vam bodo rade volje pomagali. In ja, vem, da je čudno, da ne veš kdo je tvoj zdravnik!