Portal Necenzurirano danes poroča o decembrskih plačah v UKC Ljubljana (vir), kjer je najvišja plača zdravnika znašala 27.500 evrov bruto – redno delo mu je prineslo 16.300 evrov, nadure, dežurstva, pripravljenost in vse ostalo pa 11.200 evrov. Nekdanje vodstvo UKC je epidemijo izkoristilo za zvišanje plač vsem zaposlenih – tudi tistim, ki niso imeli stika z okuženimi.

Janez Poklukar, sedanji minister za zdravstvo, je bil vodilni v UKC in je očitno izkoristil priložnost in dvignil plače in nagrajeval sodelavce – tudi tiste, ki niso imeli nobene veze s Covid-19 ali pa so celo njihovi oddelki bili zaprti. Kljub temu, da je bil odlok pripravljen tako, da bi nagrajeval tiste, ki so pri opravljanju nalogu bili nadpovprečno izpostavljeni tveganju za svoje zdravje ali pa so prekomerno obremenjeni, pa se je Poklukar odločil, da bo denar delil po svoje.

In nazaj k zdravniku z najvišjo plačo v decembru v UKCju. Če predvidevam, da je delal 31 dni v decembru in je delal 24 ur na dan, potem je bila njegova bruto urna postavka 37 evrov.

Ker verjetno ni stroj, ki bi lahko opravljal svoje delo strokovno 31/24/7, bi bilo zanimivo preveriti koliko ur je ta zdravnik opravil in kakšna je njegova urna postavka v tem primeru.

Čestitke ministru za zdravje, ki je pred tem vodil UKC in je dokazal, da sodi v kategorijo ablastnikov, ki si tole Covid-19 situacijo predstavljajo po svoje in je tako tudi ravnal. In sedaj naj mu kdorkoli zaupa, ko bo sprejemal odločitve kot minister?

Izbira osebnega zdravnika zdravniki ki sprejemajo nove paciente zasedenost zdravnikov