31-letni moški in 28-letna ženska iz Ljubljane sta osumljena, da sta kradla zaščitno opremo iz UKC Ljubljana in jo prodajala na spletu. Policija je pri hišni preiskavi zasegla manjšo količino zaščitnih mask in razkužil in 40.000 evrov gotovine.

28.2.2020 sem prvič pisal o tem, da zaposleni v zdravstvenih ustanovah kradejo maske in razkužila in jih odnašajo domov. To je bilo še v času, ko v Sloveniji ni bila razglašena epidemija in takrat sem med drugim zapisal: Bolj kot koronavirusa me je strah ljudi, ki v takšni situaciji pokažejo svoj pravi obraz. Žalosten mora biti njihov svet in predvsem me žalosti, da smo postali drug drugemu zgolj hijene. Ljudem iz naslova lahko preprosto rečem, da so RITi!

Razumem. Panika. Strah. Ni opravičila za takšna dejanja. Ampak to, kar sta si zgoraj omenjena osumljenca privoščila pa je še precej bolj nizkotno.

Da kradeš zaščitno opremo in jo preprodajaš? Nagnusno! Predvsem pa se vidi kako v Sloveniji ljudje funkcionirajo. Vsak poskrbi za svojo rit, nekateri celo tako, da druge okradejo, da si napolnijo svojo rit.

Takšnim ljudem niti RIT ne morem reči … Ampak tudi to je Slovenija. In takšni ljudje so med nami. Ki izkoristijo nesrečo za to, da si napolnijo svoje riti …

Obvezno razkuzevanje vexstanovanjskih stavb zaradi koronavirusa