stavka zdravnikov stavka zdravnikov

Zdravnik z 2740 nadurami v enem letu / kapo dol, zaprmej je Batman

Čestitke zdravniku, ki je v enem letu opravil 2740 nadur! Da, prav ste prebrali. 2740 nadur v enem letu. Če to številko malce drugače predstavimo, da bo bolj plastična – ta zdravnik je vsak dan v letu (365 dni) oddelal sedem ur in pol nadur. Poleg tega pa je seveda moral opravljati seveda še svoje redno delo. Batman, ni hudič! In kje je inšpekcija? In kje je beleženje delovnega časa, ker tole presega vse meje normale!

Ampak po vrsti. 2740 nadur je nepredstavljiva številka. Leto 2024 ima 250 delovnih dni oz. 2096 delovnih ur. Toliko ur oddelaš, če ne greš na dopust, če nisi na bolniški. Si predstavljate sebe v tej vlogi?

Če k temu prištejem, da imajo zdravniki nadpovprečno dopusta, potem je tole število nadur povsem iz drugega planeta. Namreč, zdravniki imajo krepko preko 35 dni dopusta, tisti rekorderji tudi 60 dni. Torej lahko predpostavljam, da ni delal čisto vsak dan in da si je vseeno vzel na leto vsaj mesec dni dopusta. Ne 30 dni, ampak 21 dni, kolikor je v povprečju delovnih dni v mesecu.

Torej je ta zdravnik v letu dni povprečno oddelal dnevno 8 nadur. Poleg svojega 8 urnega delovnega časa. Čestitke za to požrtvovalnost, predvsem pa za to sposobnost. Kako funkcionira človeško telo po 16 urnem delovnem času in po recimo 5 urah spanja, je seveda stvar posameznika. Ampak hudiča, to bi tudi jaz!

Aja, ta zdravnik ni umaknil soglasja za nadurno delo ob stavki zdravnikov! Vsekakor pa mu čestitam za to njegovo sposobnost.

p.s.: zavedam se, da zdravniki pripravljenost in dežurstvo štejejo v nadure. Zato bi bilo dejansko potrebno te stvari ločiti, saj gre za mešanje hrušk in jabolk in predvsem bi morali te kategorije povsem drugače vrednotiti!

  1. če bi vse tedne v letu delal po 40 ur ,brez dopustov, bi nabral komaj 2000 ur rednega dela, torej to enostavno pomeni, da je njihovo primarno delo čakanje na nadure, redno delo pa oddelajo. če je ravno nuja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja