nasilje nasilje

Kapo dol, Žan / Nobel burek in nasilni obiskovalec

Včeraj je na tviterju zakrožil posnetek nasilnega obiskovalca v Nobel bureku, lokalu s hitro prehrano zraven Konzorcija. Najprej verbalno nasilje, kasneje pa razbijanje steklenega pulta in poskus fizičnega obračuna z osebjem. Ostali gostje so zgolj opazovali nasilje, ki si ga je dovolil pijan obiskovalec. Fant z imenom Žan je bil dovolj pogumen, da je obvladal pijanega nasilneža in potem so nanj “skočili” tudi drugi obiskovalci.

O tem dogodku ne bi pisal, če ne bi imel malce globjega pomena. Ko se zgodi nasilje na ulici se ljudje ponavadi obrnemo stran in gremo svojo pot. Tudi tokrat je bilo tako. Vsi so opazovali kaj se dogaja in povsem jih razumem, da ni nihče posegel vmes. Le Žan, fant, ki se je odločil, da bo posegel vmes in uspešno spravil pijanega in nasilnega obiskovalca na tla je bil dovolj pogumen, da je posegel vmes.

Ostali, ki so opazovali dogajanje pa so posegli, ko je bil nasilnež že na tleh in ga začeli brcati – kar je zopet še en izmed dokazov, da smo pogumni v primeru, ko je nekdo “švohnješi”, ali pa je že na tleh.

Policija je kasneje pijanega nasilneža  našla v enem izmed bližnjih lokalov. Žan, kapo dol, da si se izpostavil in tvegal, čeprav ti ne bi bilo treba.

  1. Ah cefurska golazen, take strpat v zapor in izgnat kamorkoli ze se derejo da pripadajo, pa naj bo Bosna ali Srbija.

Komentarji so zaprti.