Vsako leto do sedaj sem pizdil nad našimi cestami. Nad tem, da je Dars presenetil sneg, da niso pravočasno šli na teren in začeli plužiti cest … Očitno se staram, saj letos razmišljam drugače. Vsi, ki se v teh dneh (tednih) ukvarjate s pluženjem, posipavanjem in čiščenjem cest – kapo dol in hvala!

Ja, res sem to zapisal. In resno mislim. Namreč, dejstvo je, da bi ljudje radi vse in to takoj. Ker nam pripada. Ker smo davkoplačevalci. Ker morajo biti ceste, takrat ko se mi tako odločimo in gremo na pot, suhe in normalno prevozne. Ker morajo biti urejene vse kozje poti in ker se naši čevlji ne smejo dotikati snega.

Dejstvo je, da veljajo pravila za pluženje in posipanje cest. V teh dneh ne posipajo cest, ker sol ne deluje pod -6 stopinjami (če se pravilno spomnim). Tudi plužiti se lahko začne, ko pade določena količina snega. Pa vendar. Ste kdaj pomislili, da so ljudje, ki opravljajo ta dela tudi samo ljudje? Da bi verjetno oni radi splužili vse ceste natanko takrat, ko bi bilo to potrebno. Da jim ne bi bilo potrebno vstati ob 3. uri zjutraj in delati cel dan, da bi bili vsi srečni? Da imajo tudi ti ljudje, ki so zadnje dneve na terenu svoje družine in da bi mogoče tudi oni radi uživali v zimskih radostih. Pa vendar so za volani vozil, ki urejajo situacijo, ki je posledica narave.

Ja. Namesto, da bi jim pomahali, ko se peljejo mimo, rajši pizdimo. Namesto, da bi se jim zahvalili, jih rajši pošljemo v kurec, ker so nam zasuli dovoz in sedaj bomo potrebovali 5 minut, da odkidamo sneg, da bo naš avto šel lahko na pot.

Nekoč smo živeli v socializmu. Vsi enaki. Sedaj se je situacija spremenila. In glede na to, da se lahko “plača” storitev za vse na tem svetu – zakaj pa si ne bi tisti, ki najbolj pizdijo nad “neurejenimi” cestami v istem trenutku, ko pade sneg, poklicali na dom čiščenje ceste in to tudi primerno plačali? Upam se stavit, da obstaja takšna storitev. Mogoče pa je še boljša rešitev za te “nergače”, da vzamejo lopato v svoje roke in začnejo s kidanjem snega.

Hvala! Hvala vsem, ki ste v teh dneh (nočeh) na cestah in skrbite za to, da promet poteka. Ni vse odvisno od vas, saj so tukaj tudi vozniki, ki s svojimi slabo obutimi vozili poskušajo priti na drug konec, pa vendar ne razmislijo o tem. Da o tovornjakih z letnimi gumami niti ne izgubljam besed!