Odziv na SDS-ov zapis na njihovem spletnem mestu (ki mi sedaj ne deluje, da bi ga lahko linkal) – SDS in njihova analiza volitev – Tomaž Majer – ali se je zelje decembra skisalo?? je povzročil pravo trenirka revolucijo na Twitterju, Facebooku, Instagramu. V bistvu je današnji dan mirne duše proglašen za Dan Trenirke11.12.2011 (se je prvič praznoval, praznuje se vsako leto), ki se ga praznuje tako, da se oblečeš v trenirko, vzameš napravo, s katero lahko to fotografiraš in objaviš na zgoraj omenjenih družbenih omrežjih in uporabiš “hashtag” #dantrenirke!

Odzivi uporabnikov so bili fenomenalni. V bistvu še več kot to! Zgodil se je internetni fenomen, ki omogoča da se lahko stvari viralni širijo in posledično imajo zelo velik domet! Celo Jonas je bil v Misija Evrovizija oblečen v trenirko!

Nataša Pirc Musar – @nmusar je na Twitterju zapisala: Še enkrat sem prebrala http://www.sds.si/news/10328 Ovadbo zaradi sovražnega govora bom podala v vsakem primeru.
Bravo za pokončno držo, če se že varuh človekovih pravic ne oglasi in pove svojega mnenja!

In za vse pogumne, bo jutri tudi “TOP SECRET: jutri ob 18.30 trenirkameet! Prešernov Trg (LJ). DRESS CODE: trenirka! Povej naprej.”, ki ga je predlagal miharejc

Torej, ste dan preživeli v trenirki? Govori se, da je celo @pizama razmišljal o spremembi nicka (ampak to so povsem nepreverjene informacije!)

Če si želite prebrati Twitter izjave, potem si lahko pogledate to tukaj – #dantrenirke

p.s.: jutri se bo povečala prodaja trenirk v trgovinah! Upam, da bodo trgovci dali % zasluženim za to!