Odziv na SDS-ov zapis na njihovem spletnem mestu (ki mi sedaj ne deluje, da bi ga lahko linkal) – SDS in njihova analiza volitev – Tomaž Majer – ali se je zelje decembra skisalo?? je povzročil pravo trenirka revolucijo na Twitterju, Facebooku, Instagramu. V bistvu je današnji dan mirne duše proglašen za Dan Trenirke11.12.2011 (se je prvič praznoval, praznuje se vsako leto), ki se ga praznuje tako, da se oblečeš v trenirko, vzameš napravo, s katero lahko to fotografiraš in objaviš na zgoraj omenjenih družbenih omrežjih in uporabiš “hashtag” #dantrenirke!

Odzivi uporabnikov so bili fenomenalni. V bistvu še več kot to! Zgodil se je internetni fenomen, ki omogoča da se lahko stvari viralni širijo in posledično imajo zelo velik domet! Celo Jonas je bil v Misija Evrovizija oblečen v trenirko!

Nataša Pirc Musar – @nmusar je na Twitterju zapisala: Še enkrat sem prebrala http://www.sds.si/news/10328 Ovadbo zaradi sovražnega govora bom podala v vsakem primeru.
Bravo za pokončno držo, če se že varuh človekovih pravic ne oglasi in pove svojega mnenja!

In za vse pogumne, bo jutri tudi “TOP SECRET: jutri ob 18.30 trenirkameet! Prešernov Trg (LJ). DRESS CODE: trenirka! Povej naprej.”, ki ga je predlagal miharejc

Torej, ste dan preživeli v trenirki? Govori se, da je celo @pizama razmišljal o spremembi nicka (ampak to so povsem nepreverjene informacije!)

Če si želite prebrati Twitter izjave, potem si lahko pogledate to tukaj – #dantrenirke

p.s.: jutri se bo povečala prodaja trenirk v trgovinah! Upam, da bodo trgovci dali % zasluženim za to!

6 Responses to Dan trenirke – po zaslugi SDS!

 1. Don Marko M pravi:

  Janša je, baje seveda, dobil trenirko direkt iz Srbije…uradno jo bo predstavil najprej 7ega janurja in vajo ponovil 13 januarja….

 2. Don Marko M pravi:

  Janša je, baje, dobil podarjeno trenirko direkt iz Srbije….uradno jo bo, na sebi seveda, predstavil prvič 7. januarja, za zamudnike pa v ponovitvi 13.januarja….

 3. n.n. pravi:

  Pozdravljeni,

  ravnokar sem Nataši Pirc Musar poslal naslednje odprto pismo. Upam, da ga boste objavili in jo s tem prisilili k odgovoru

  LP

  =================================
  Odprto pismo Nataši Pirc Musar

  Spoštovana ga. Musar

  Pred kratkim je v javnost prišla novica, da radi nekoliko pozabite na svoje uradne dolžnosti (to naj bi bilo varstvo osebnih podatkov, mar ne?) in se igrate tožilko. Tako ste zaradi domnevnega “sovražnega govora” ovadili nekoga, ki je omenil, da si neka družbena skupina včasih nadene neko športno oblačilo, ki ga raje ne bom omenil, s čimer naj bi to skupino razžalil.

  Prav, sovražni govor je res treba preganjati. Ampak zakaj niste pri tem dosledni??? Močno upam, da boste ovadili ali vsaj javno obsodili nekega tretjerazrednega slikarja, ki je pred leti v svojem blogu zelo podrobno opisal, kako brutalno bi bilo treba pretepsti znanega ekonomista in kolumnista Mića Mrkaića. Ki je, glej no glej, še en državljan, ki izvira iz ene bivših jugoslovanskih republik.

  Ampak če želite biti res dosledni, morate ta trenutek ovaditi dvornega pisca Gorana Vojnovića, založbo, ki je izdala njegovo delo Čefurji raus in konec koncev Delovo komisijo, ki je temu zmazku podelila nagrado Kresnik za najboljši roman. Če namreč preberete to knjigo, ki jo v prvi osebi pripoveduje sin bosanskih Srbov, se izkaže, da je polna sovražnega govora in skrajno žaljiva do priseljencev. Bralec hočeš, nočeš dobi občutek, da so ti t.i. “čefurji” zabiti, ne znajo povedati enega stavka brez vulgarnih besed, ne poznajo niti drugih predelov Ljubljane, se neprestano opijajo in drogirajo, razbijajo mestne avtobuse, v šoli masturbirajo, znajo brati izključno Sportske novosti in gledati Pink… in ko osrednjemu liku nekje proti koncu uspe zažgati nek kup smeti, kar je prikazano kot še en priljubljen “čefurski” hobi, v nekem orgazmičnem stanju začne tudi psovati Slovence. Skratka, strinjati se morate, da je Majerjev zapis proti temu vzoren primer tolerantnosti.

  Gremo dalje k rap pevcu Klemnu Klemnu. Najpej njegova polna kletvic pesem, kako je treba pourinirati ipd. t.i. “keš pi*ke”. Čudno, da se niste zganili takrat, saj konec koncev zelo neposredno napade tudi vas. Na istem albumu se pojavi še ena pesem z naslednjimi verzi: “sovražim Maribor” (OK, pač ima pravico do osebnega mnenja), temu pa sledi, pazite tole: “s sekiro v roki gremo, poklali bomo Štajerce!” Ali tako neposredno pozivanje k nasilju proti slovenskim rojakom ni dovolj sovražni govor, da bi ga bilo vredno ovaditi??????

  In ko smo že pri Štajercih, tu sta še umetnika z umetniškima nazivoma Slon in Sadež. Enkrat pred leti sta se v eni oddaji zelo nesramno norčevala iz štajerskega narečja in t.i. “nepomebnika” ter iz samih Mariborčanov. Kje ste bili takrat??? Če vam že dol visi za “čistokrvne” Štajerce, pa ne smete pozabiti, da je Maribor v peteklosti bil zelo industrializirano mesto, kamor so “uvozili” precej priseljencev iz ostalih predelov nekdanje Jugoslavije.

  Še bi lahko naštevali, ampak pometimo še pred vašim pragom. Gotovo poznate številne šale o Muju in Hasu, ki prebivalce BIH prikazujejo kot zaostale ljudi, se pravi, da bi jih po vaših merilih lahko mirno označili kot sovražni govor. Torej, ga. Musar, ali ste pripravljeni pod sodno prisego in s poligrafskim testiranjem izjaviti, koliko tem šalam ste se tudi sami smejali in koliko ste jih osebno povedali dalje?

  Ker gre za odprto pismo, pričakujem, da boste nanj odgovorili javno. Konec koncev bi odgovori utegnili biti zanimivi za široko skupino drugorazrednih državljanov (ki ne nosijo trenirk, pač pa se pri delu oblecemo ali v halje in kombinezone različnih barv ali v uniformo ali v poslovna oblačila ali vsaj v običajno obleko) in smo z davčnimi zasegi neprostovoljno prisiljeni vzdrževati delovanje vašega “ureda za istraživanje ruda i gubljenje vremena” (ker je v “pravem” jeziku, te fraze najbrž ne boste mogli okvalificirati za sovražni govor).

  Kopija tega pisma bo posredovana tudi ostalim medijem, tako da četudi ga boste ignorirali, boste s tem javnosti posredno povedali več kot dovolj.

  • had pravi:

   ali ti razumes razliko med umetnisko svobodo in zapisom na spletni strani politicne stranke?

   ne se sramotit s taksnimi primerjavami – lepo te prosim!

 4. sss pravi:

  V veliko zadovoljstvo mi je, ko vidim, da nima protiargumenta :)

 5. Lunn pravi:

  “Še bi lahko naštevali, ampak pometimo še pred vašim pragom. Gotovo poznate številne šale o Muju in Hasu, ki prebivalce BIH prikazujejo kot zaostale ljudi, se pravi, da bi jih po vaših merilih lahko mirno označili kot sovražni govor. Torej, ga. Musar, ali ste pripravljeni pod sodno prisego in s poligrafskim testiranjem izjaviti, koliko tem šalam ste se tudi sami smejali in koliko ste jih osebno povedali dalje?”

  Haha, imam polepšan dan zaradi tega.. resno primitivizem do konca in nikoli se ne bodo spremenili, kar je najslabše :/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.