Na Twitterju sem že delil svojo zgroženost, vendar jo moram še tukaj. Namreč o Francozu, ki se je skupaj z nama peljal s štirisedežnico na vrh smučišča. Kako sem se spustil po skoraj povsem deviškem snegu, si lahko pogledate v spodnjem posnetku (narejenim z iPhoneom). Zakaj omenjam Francoza, vam bo postalo kaj kmalu jasno!

Sedežnica, vljudni pogovori in te zadeve so mi bile vedno odveč. Vendar če človek začne spraševati, potem mu tudi odgovoriš. In tako sva naletela na Francoza, ki me je povsem presenetil – kot prvo je govoril angleško (to je bil pozitiven del presenečenja), kot drugo pa je zastavljal takšna vprašanja, da sem najprej pomislil da se šali, ali pa da je za pogum na smučišči pregloboko pogledal v kozarec.

Seveda se pogovori ponavadi začnejo z vprašanjem od kje sta? Ko mu povem, da iz Slovenije, mi zastavi fascinantno vprašanje – če še vedno jemo z lesenimi žlicami? Na srečo sem imel na sebi očala, sicer bi opazil moj ubijalski pogled. Seveda sem se želel prepričati, če se šali, ali pa je bil že v Sloveniji, pa sta bila oba odgovora negativna. V bistvu je bil na Češkem, pa saj to je blizu, mar ne. Ampak ok, človek se lahko zmoti, ampak njegovo naslednje vprašanje je bilo še bolj smešno – ali bo Slovenija kdaj prišla v EU in imela Euro? Hmm, mogoče pa je humorist sem pomislil in mu jutranje šale ne gredo dobro od rok. Vendar sem mu tudi to razložil!

Sledilo je vprašanje, ker sva iz Slovenije in sva se prišla sem smučat, če pri nas nimamo smučišč?? WTF? Si mogoče želi, da bi ga vrgel iz sedežnice (šalim se!). Potem me je vprašal kakšen jezik govorimo pri nas. Ah ja, jaz prijazen in odgovarjam na butasta vprašanja, namesto da bi se že takoj na začetku naredil Francoza in bil tiho in mi ne bi bila prva jutranja vožnja s štirisedežnico tako odveč in tako poniževalna!

Verjamem, da tudi Slovenci radi posplošujemo določene stvari, vendar zaenkrat kaj takšnega še nisem doživel. Ampak hej, vse je enkrat prvič, kajne!

p.s.: čez dan je bilo na smučišču na 2600 metrih okoli 6 stopinj! Smučanje je bilo bolj majsko, kot pa decembrsko. In če se bo vreme takole nadaljevalo, bo konec tedna del prog ostal brez snega!