Postajam strokovnjak za Outlet trgovine v bližnji in daljni okolici: Veneto Designer Outlet – Noventa di Piave – Benetke, Outlet Village Palmanova, Tanger Outlet Center (Vegas). Da ne omenjam McArthurGlen Designer outleta v Salzburgu (ki ga sicer nisem omenil na blogu!

Danes je bil čas za McArthurGlen Designer outlet Parndorf – o tem Outletu sem slišal že veliko, vendar nikoli se mi ni dalo voziti 400 kilometrov (iz Ljubljane) mimo Dunaja do Parndorfa. Danes se mi je! Vendar moram takoj na začetku razočarati bralke, da če ste drobne postave, potem tole ne bo prava izbira za vas, kajti imajo veliko izbiro velikih številk, manjše številke kot da ne bi obstajale!

V Outlet centru Parndorf, ki je hudičevo velik (vsaj tri ure porabiš, da prideš okoli – če ne brskaš in ne kupuješ!) je na izbiro cel kup znamk – Gucci, Hugo Boss, Joop, Zegna, Calvin Klein, Burberry, Prada, Guess,… In izbira je ogromna. Tudi cene so lahko dokaj ugodne – recimo primer – plašček v Gucci trgovini je bil znižan iz 20.000 eurov na 4.500 eurov – zelo ugodno, kajne! No, sedajle imajo vse trgovine popuste in ti so kar krepki, vendar so tudi osnovne cene primerne znamkam!

V Outlet centru boste slišali veliko različnih jezikov – Hrvati, Srbi, Rusi, Kitajci, Čehi, Madžari, celo Makedonci pridejo na “šoping”. In veliko poznanih kletvic boste slišali, ko bodo v trgovinah ljudje odkrili ceno na etiketi – “u pič.ku…” in podobne so bile pogosto na repertoarju!

Ali je ta Outlet vreden vožnje? Odvisno od vas samih in vaše denarnice. Če imate namen kupiti dve obleki v Hugo Bossu, potem definitivno je (obleke so od 200 do 300 eurov). Če ima vaša boljša polovica namen kupiti Burberry plašček, potem boste prihranili 600 eurov (namesto 1200, samo 600!). In še bi lahko našteval. Moj nasvet je preprost – združite obisk šoping centra z obiskom Dunaja in vse bo precej bolj preprosto!

In ja, stavek shop until you drop je tukaj dobesedno na mestu!