Slovenski podjetniški sklad naj bi v letu 2012 ponudil subvencije za zagon podjetij – Razpis P2 2012, ki je namenjen spodbujanju ustanovitve in zagona inovativnih, tehnološko naravnanih podjetij. Naj bi je pomemben v tem primeru, kajti najava razpisa in okvirni pogoji razpisa so bili objavljeni že pred parimi meseci, vendar razpisa še vedno ni zunaj! Baje se je zataknilo pri denarju, ki naj ga ne bi bilo!

Stvar, ki je mene zmotila pri tem razpisu, pa je nekaj drugega. Namreč v okvirni najavi razpisa je zapisano:
Podjetje bo moralo prejeti minimalno 25 točk na podlagi dveh vstopnih meril in sicer:
1. Uvrstitev na tekmovanju Start:up Slovenija (max. možnih 25 točk) in
2. Višina osnovnega kapitala v podjetju (max. možnih 25 točk).

Vse lepo in prav. Tekmovanje za Start:up Slovenija je že zaključeno, jutri bodo na konferenci Podim podeljene nagrade, vendar še vedno ne vemo kakšni so pogoji za razpis P2, oz. kaj vse bodo še dodali v razpis. Mogoče se samo meni zdi to “sporno” in kompliciram, tam kjer ni nobene potrebe. Ampak dejansko se mi zdi problematičen ta del, ko se prijaviš na tekmovanje, da boš dobil neke dodatne točke za razpis, katerega vsebine še ni, niti še ni jasno, če bo denar zanj!

Ja, odločitev vsakega startupa je, če se bo prijavil na Start:up tekmovanje in kasneje na razpisu P2. In prav je tako. Vendar zakaj pogojevanje teh stvari? Ali ni bilo dovolj prijav na Start:up tekmovanje v prejšnjih letih in je bilo sedaj potrebno dobiti večje število prijav? Letos so prejeli preko 125 prijav! Če ne bi bilo pogojevano s samim P2 razpisom bi bila številka verjetno precej manjša!

Evo, pa sem izpljunil, kar me je motilo! No, sedaj me moti še to, da Slovenski podjetniški sklad še vedno ni objavil razpisa P2! Ampak to je že druga zgodba!