Danilo Türk - predsedniško slavje 4 Danilo Türk - predsedniško slavje 4

Predsednik Slovenije, dr. Danilo Türk, je kul – oddal glas za DJ Umeka

Ponosen sem, da imam predsednika, dr. Danila Türka, ki ni zaplankan in ki se odloči, da s svojim “internetnim” glasom podpre DJ Umeka in ostale domače DJ-je na izboru DJ Mag – Top 100 DJs 2012 – . Namreč ravno Danilo Türk, je na prvi pogled precej klasičen politik – zategnjen, urejen, diplomatski in takšna poteza se mi zdi naravnost fenomenalna. Če je to začetek uvoda v predsedniško kampanijo, še toliko boljše. Ampak glede na to, da je imel z DJ Umekom že nagovor ob četvorki leta 2010 (video), se mi vse bolj dozdeva, da naš predsednik skriva to v sebi in na trenutku spusti “otroka” v sebi na prostost.

Všečno, kajti njemu takšno dejanje pristoji. Komu drugemu, ki se je prav tako odločil za boj za predsedniški stolček, le to ne bi tako sedlo!

p.s.: tudi vi lahko oddate glas za naše DJ-je in jim pomagate, kot je to storil predsednik Slovenije, dr. Danilo Türk –

President of Slovenia voted for UMEK and other Slovenian artists on DJ Mag Top 100 DJs

 1. sam, mislim da je glasoval zato, ker so letos volitve da bi si bi dobil naklonjenost populacije ki poslusa umeka, dvomim da bi glasoval za umeka ce nebi bil pedcednik rs.

 2. 2010 je tudi posnel video, z umekom, pa ni bilo volitev.

 3. Žal, ne bom sedaj začenjal “kdo ima prav” bitke (zguba časa), ampak IMHO ravno njemu takšno dejanje NE pristoji, NE deluje pristno, spontano ipd.

  1. Ugibanje je povsem na mestu. Vendar pozabljaš, da ima had podporo raznorazne raje, ki mu neutrudno govori kako dober je, zato ima lahko prav. Rečeš branjevki, da obvlada barantanje in naslednji dan bo imela poslovno konferenco. Tako to pri nas poteka. :)

 4. Mariborčani smo “by default” spontani, Tadej!

  1. Sam nisem ravno “pristaš” :D (bolje zagovornik) takih posploševanj, kot je bilo tvoje (“Mariborčani smo spontani”), npr. v stilu “Ljubljančani so taki in taki”, “Gorenjci so …” (vemo kaj ponoavadi tu pride, sem pa imel sam *v večini* obratne osebne izkušnje), “Slovenci smo [vstavi po želji]”, “[Vstavi narod/raso] so itak taki in taki”.
   Moja izkušnja je da se pri *vseh* (živečih v določenem mestu, pripadnikom neke regije, narodih, rasah itd.) najdejo taki in drugačni. Posploševati na vse je pa vedno malo risky (nekritično po domače povedano :D)

 5. Me prav zani ma kolk ot ted DJ-jev, za ketere je glasoval dejasnko pozna.

  Se mi pa zdi da je bla tole dobra marketinška poteza zrežirana s strani FM…blagor Umeku….

  1. To je še nekako najbolj smiseln komentar kar se mi jih prebral na to temo (bilo jih je mnogo)….

   Biznis je biznis… Za FM pa se ve, da dobro dela.

 6. V vsakem primeru pa se mi to ne zdi narobe in je prav, da g.predsednik dela takšna stvari, kakršenkoli je že namen… Zakaj pa ne bi pomagal slovenskim Dj-em če lahko….

 7. Mislim da je bil tole pač njihov projekt, verjetno ni dal Danilo predloga… Na FB so zapisali “Naša Katja in Vasja sta ravnokar na sestanku pri predsedniku Danilo Türku.”, par dni za tem pa objavili video. Pač marketing…ziher je dobu Umek par novih fanov…

  Drugač pa respect Umeku (še posebej za leta ko ni bil skomercializiran), od Danila pa lepa gesta (upam da si je vsaj “speach” sam sestavu :)

 8. Ne vem no, tale zacetek tvoj ponosen sem da imam taksnega predsednika. Ohrani neko distanco, tedaj te je lepo brati, tako pa me vem ali res tako mislis ali pa si kaksen podaljsek PR industrije. Pa ne mislim nic slabega. Ampak kam to vodi? En kandidat zdaj na copovi prodaja kebab, drugi asfaltira ceste, nekdo je vcasih pekel dolenjsko posterv…..cirkus pac

   1. Hočem reči, za nekoga, ki je imel napisano kot Tagline na (prejšnjem?) blogu “Kritičen do vsega in vseh”…. Tole res ne zveni ravno iskreno. Prej nekritično in hudo pristransko. Kot je dobro napisal Dixi, ohranjaj distanco, ne glede na to, če imaš (oz. tudi če imaš) jasno izdelano osebno svetovno-nazorsko in politično prepričanje.

Komentarji so zaprti.