XXX. (hmm) Olimpijske igre se bodo v Londonu pričele čez dva dneva in bodo do 12. avgusta “okupirale” naša življenja. Športni rezultati bodo del naših pogovorov, prav tako pa bomo zelo na hitro dobili cel kup strokovnjakov, ki bodo v varnem zavetju kavča, ali pa šanka komentirali dogajanje in ko jih bomo poslušali, nam bo dejansko žal, da niso oni na Olimpijskih igrah, kajti zaprmej bi dobili vse zlate medalje – tudi tiste, ki ne obstajajo!

In kje se bo dalo spremljati Olimpijske igre?

Ppravico televizijskega predvajanja prenosa Olimpijskih iger ima nacionalna televizija, kar me veseli, kljub temu, da mi marsikateri komentator ni ravno blizu. Prenosi tekmovanj bodo potekali na TV Slovenija 2 – spored prenosov – http://www.rtvslo.si/

Ogled Olimpijskih iger na internetu

Spletna mesta vseh večjih medijev so si za Olimpijske igre uredila svoje “podstrani”, kjer se bo “v živo” spremljalo dogajanje v Londonu

Aplikacije za vaše mobilne naprave:

Mobilno spletno mesto organizatorja:

Kot zanimivost naj omenim, da bo NBC vse dogodke predvajal tudi v živo preko interneta in preko svoje aplikacije, vendar na žalost zadeva ne deluje v Evropi, prav tako pa je namenjena samo naročnikom programov MSNBC in CNBC.

Naše športnike lahko sledite tudi preko Twitterja:

Če se spomnimo Olimpijskih iger štiri leta nazaj, so naši športniki prejeli 5 medalj:

 • zlata medalja; metalec kladiva Primož Kozmus (82,02 m)
 • srebrna medalja; plavalka Sara Isakovič v kategoriji 200 metrov prosto (čas 1:54,97)
 • srebrna medalja; jadralec Vasilij Žbogar v kategoriji laser
 • bronasta medalja; judoistka Lucija Polavder v kategoriji judo nad 78 kg
 • bronasta medalja; strelec Rajmond Debevec v kategoriji malokaliberske puške v trojnem položaju na 50 m (1.271,7)

Koliko jih bodo prinesli iz Londona?

 

13 Responses to Olimpijske igre 2012 na internetu in televiziji

 1. Kdojetam pravi:

  Pa se London 2012 Results app za uporabnike Windows Phone ker je Had *diskriminatoren kaselj* pozabil: http://www.windowsphone.com/en-US/apps/4824a32b-1702-4880-8f8a-45db3c3bf1e7

 2. Miha pravi:

  OI na satelitu bodo v 24-ih HD kanalih, ki jih bo oddajal BBC. Nezakodirano. Že delujejo – odlična slika.
  http://en.kingofsat.net/detail-bbcolympics.php

  • Miha pravi:

   Naj dodam še informacijo, da morate seveda imeti satelitski HD sprejemnik in anteno vsaj 80cm – obrnjeno proti ‘angleškemu’ satelitu Astra na poziciji 28,2 stopinje vzhodno. Link, ki sem ga dodal prej, navaja vse potrebne frekvence.
   Spored za vseh 24 kanalov je na voljo preko EPG – na internetu pa se ga najde tudi tukaj: http://skyplustv.sky.com/tv-guide/ (poišči pod BBC Olympics). Uživajte.

   • Erik pravi:

    Dovolj je že manjša antena in digitalni sprejemnik HD. Vsi HD programi BBC Olympic na Južnem / Severnem snopu pozicije Astra 28E, ki pokrivata širši del celine:

    Sam imam Selfsat, ki naj bi ustrezala nekje 50-60cm krožniku. Seveda je za sprejem vseh programov iz satelita na tej poziciji treba imeti večji krožnik. Po izkušnjah, je že z manjšo anteno na voljo precej zanimivih brezplačnih programov FTA.

 3. Mirko pravi:

  Uradni evropski live web prenosi

 4. Mirko pravi:

  Na tej strani so sicer vedno dostopni vsi uradni EBU športni dogodki (Euro, WC …)

 5. Mirko pravi:

  Ups, spregledam med morjem linkov.

 6. petrograd pravi:

  fotografija (logotype olimpijaskih iger) je tvojaa/?

 7. maja pravi:

  A na slo2 se res lahko gleda live prenose? Ker meni ne dela :(, mogoce ker sem v zda, ampak vcasih ponavadi lahko gledam marsikatero oddajo. Cudno mi je da nikjer nic ne pise, da ne bi predvajalo v tujini. Na ostalih straneh je opozorilo, da lahko gleda samo folk iz EU. lp

 8. Erik pravi:

  Morda še informacija, kako najlažje poiskati kaj je na sporedu. Dovolj je, da vprašamo strica Googla “olympic games 2012 canoeing”. Na desni strani nam stric Google prikaže sporede, rezultate in povezave na naši geografiji dostopnih spletnih prenosov (EBU, Eurosport, RTV). Deluje tudi slovensko iskanje a ne vedno tako točno :)
  Za pravilno domačo uro, je pomembno, da obiščemo svojega strica, npr. .si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.