Par zaključkov, ki so nastali na podlagi komentarjev na zapisa – Peter Kauzer in Primož Kozmus. Slovenec sem in moram biti skromen. Slovenec sem in ne smem izstopati iz povprečja. Slovenec sem in svoje mnenje lahko zadržim zase. Slovenec sem in sramovati se moram, če sem uspešen. Slovenec sem in če kdo izstopa, ga je treba takoj zatolči. Slovenec sem in vedno moram poslušati druge.

Spodnja komentarja sta vzrok zgornjim stavkom:

Avtor bloga očitno zelo ceni vrednote ki k nam curljajo preko Atantika… Slovenci nismo taki in prav je tako.

In ti Had si tud en tak attention whore s temi svojim bloganjem..

Ja, Slovenec sem in imam svoje mnenje, ki ga povem na glas. Ponosen sem, da živim v Sloveniji in da so ljudje okoli mene drugačni, kot pa bi si nekateri želeli, da smo Slovenci. Vesel sem, da v vsem nesmislu, ki je prisotno v Sloveniji, obstajajo ljudje, ki verjamejo, da se dajo stvari spreminjati, da se da narediti iz Slovenije nekaj več in da ni naša pasivna vdanost v usodo edina stvar, na katero bi lahko bili ponosni. Nismo več “bečki konjušari”, kot bi si marsikdo še vedno želel, da bi bili.

V končni fazi, če hočemo rasti naprej, potrebujemo tudi samozavest, predvsem pa zaupanje vase. In to sta dve stvari, ki se jih moramo naučiti. Dejstvo je, da se pri nas ni cenilo individualistov, ki so izstopali, vendar so se časi spremenili. In tudi mi smo se spremenili z njimi. In ja, samozavest je pomemben dejavnik, tako v športu, poslu, kot tudi v samem življenju. Da tega, da se Slovenci, ravno zaradi pomanjkanja samozavesti, ne znamo prodajati, niti ne omenjam.

Jebiga! Jaz sem pa ponosen, da sem Slovenec in da nisem skromen, ampak jemljem življenje natanko tako, kot ga sam želim. S tem, da se zavedam, da se moja svoboda konča tam, kjer se začne svoboda drugega!

Ntoko – Slovenec Sem