Planet Siol.net zadnje čase precej pogosto omenjam v svojih zapisih. Večinoma v kontekstu preveč enoznačnega pisanja, kar je posledica “novinarjev”, ki so jih dobili in tega, da so postali trobilo. S tem se dela zelo velika škoda krovnemu brandu – Siolu, ki pa je nekaj drugega, kot je Planet Siol.net. In če se v kratkem ne bodo spomnili nečesa novega – vsaj novega imena, ki ne bo neposredno povezan s storitvami, ki jih ponuja Siol, bo škoda zelo velika.

Včeraj je “novinar” T. B. objavil članek z naslovom – Ženske, včasih morate preprosto utihniti. V članku je med drugim bilo (še pridem do tega) zapisano:

Danes vas bomo naučili, kako nadzorovati svoj jezik in preprosto utihniti. Včasih je to najboljše zdravilo za vajine težave.

V vsakem zdravem odnosu prej ali slej pride do večjih ali manjših sporov, ki se jih da lotiti na različne načine. Težava nastane, ko ženske zavzamejo ofenzivni položaj. Njihovo najmočnejše orožje so ponavadi besede, ki prepogosto letijo kot kakšen nenadzorovan rafal, ki moškega zadene in popolnoma razoroži. Seveda to ni način za konstruktivno reševanje težav, včasih morajo ženske preprosto utihniti.

Ok, ko sem zjutraj opazil ta članek, sem se vprašal, če mogoče to ni članek iz kakšnega prejšnjega stoletja, ko je bila takšna miselnost verjetno še kje prisotna? Ampak ne, datum je bil SREDA 17.10.2012, 06:00. Torej dejansko je “novinar” spisal ta članek v letu 2012 in ga objavil?

Na srečo je splet zelo dober pri širjenju takšnih in drugačnih informacij. In ravno to se je včeraj zgodilo, ko je nekdo to objavil na Twitterju (ko sem nazadnje pogledal, je bilo preko 140 retvitov, kar je za Slovenijo hudo veliko število) – zgražanje, predvsem pa kritika dopuščanja takšnih člankov in cel kup besnih komentarjev pod člankom je očitno naredilo svoje – Planet Siol.net se je odločil, da odstrani sporni članek – ampak na srečo obstaja Webcache, kjer si vseeno lahko ogledate o čem pišejo “novinarji” Planet Siol.net-a – povezava do članka.

Ženske zelo težko nadzirajo svoja čustva. Ko so jezne, žalostne ali razočarane, ne razmišljajo trezno, čustva prevladajo nad razumom in besede, izrečene v takšnih okoliščinah, so lahko celo usodne. Zato je bolje, da se nekoliko umaknete in ste preprosto tiho, kajti izrečenih besed pozneje ne boste mogli več preklicati.

V članku je manjkal samo nasvet, da ženska sodi za štedilnik, da mora moškemu ugoditi na vseh področjih in da, če jo moški pretepe, si je le to tudi zaslužila?!?! Jeap, Planet Siol.net ima pri sebi cvetober novinarstva – verjetno preverjene kadre iz kakšnih drugih, propadlih zgodb, ki so pisali takšne članke že prej, vendar jih “kritična” javnost ni dobila v roke. Me prav zanima o čem pišejo nekatere revije, ki jih še nisem niti prelistal v življenju, pa bom očitno moral spremeniti to navado!