Planet Siol.net in Jože Biščak – družbena omrežja niso bila naklonjena demonstracijam

Včeraj sem se udeležil protesta na Kongresnem trgu v Ljubljani in bil presenečen nad množico, kot tudi na odzivom javnosti na družbenih omrežjih. Presenetljivo veliko tviterašev je bilo tam in tudi zelo veliko tvitov, z oznakami #protesti, #solidarnaslovenija, #demonstracije.. Vsak sam lahko oceni ali so bili tviti pozitivno nastrojeni ali negativno do demonstracij?! No, za Planet Siol.net in njihovega “novinarja” Jožeta Biščaka je bil pogled na dogajanje na družbenih omrežjih povsem drugačen, kar je jasno zapisal v “članku” – Družbena omrežja niso bila naklonjena demonstracijam (vir).

Ne bom se dotikal primerov, ki jih je dotični Jože Biščak izpostavil, ker ne vem, če te ljudje res obstajajo, ali pa so fantomi, kot je Tomaž Majer. Tudi ne bom šel v detajle analize Jožeta Biščaka, ki je očitno odkril nadgradnjo “analize sentimenta” in uvedel novo SDS analizo dogajanja v družbenih medijih – kjer je vse točno tako, kot si oni želijo, oz. ko novinarji napišejo tekst, ki si ga zaželijo v štabu SDS!

Lahko pa dotičnemu novinarju kontriram s samimi tviti, ki so bili objavljeni in prikažejo malce drugačno luč na vse skupaj, kot bi jo na Planet Siol.net radi prikazali – seveda ne morejo razočarati svojih lastnikov – ups. tukaj nekaj ni v redu – država ni samo SDS, kajne?

No, da ne bo pomote, tudi sam se ne strinjam z vsem, kar je bilo izgovorjenega na samem protestu. To, da so se protesti izkoristili za protekcionizem enega predsedniškega kandidata, da so se protesti izkoristili za precej nebuloz, ki so bile izrečene na odru, vendar s pomenom prilivanja olja na ognje in nenazadnje tudi recimo s takšnimi nebulozami:

  1. Vsaka revolucija se je začela tako, da so nasilno rešili žal zgleda, da bo treba nasilno tudi narediti v Sloveniji. Poglej Grke, ki so ponos vsem na svetu kako se protestira. Ampak dokler jih bo še tako veliko imelo plačo, delo in da bodo lahko še zapravljali se ne bodo tega udeležili, ker ne vedo kako je to, če si brezposelen, a Grki vedo kako je treba!.

    Nažalost je tako Slovenci nismo skupni narod … Bolje, da gremo kam v sosednjo državo!.

  2. HAHAHA, smeh ==> Nekdo je preštel demonstrante… ni jih bilo 30-40.000 kot omenjajo sindikati. (število naštetih zgoraj desno)

Komentarji so zaprti.