O nogometu nimam pojma. Nikoli ga nisem znal igrati, prav tako pa sem le redko spremljal tekme – razen ob prvenstvih, ki pa itak namenjeni druženju in “gostilniškemu” komentiranju igralcev, trenerjev in sodnikov. In kljub vsemu prej naštetemu, mi je pogled na gol, kot ga je dosegel Zlatan Ibrahimovič (letno zasluži v klubu Paris Saint-Germain okoli 14 mio eurov!), na tekmi Švedska : Anglija, ko je s škarjicami zadel gol iz razdalje več kot 30 metrov, hudo dober!

Verjetno bi, če bi bili takšni zadetki del vsake tekme, precej pogosteje gledal nogometne tekme in tudi vedel, kdo je kdo v nogometu. Tako pa si takšne zadetke pogledam na YouTubeu in nimam pojma o nogometu!

3 Responses to Zlatan Ibrahimovič – škarjice in gol iz 30 metrov – Švedska : Anglija

 1. Dixi pravi:

  Ja itak, Ibra majstore, po moje med TOP 10 zadetki ever. Lepo, da napišeš kdaj kaj o nogometu, gre za globalno zadevo, s strašno koncentracijo kapitala in konkurence. Žal je pri nas medijska percepcija nogometa napačna ( balkanski šport, huligani, navijaški izgredi ), v tujini pa so iz tega naredili industrijsko panogo, kjer se prepletajo šport, marketing, mediji, zabava, turizem, trgovina in še in še. In ni čudno, da na globalni ravni ljudje iz biznisa, hočejo biti del te zgodbe. Pri nas pa če si za nogomet, te že malo čudno gledajo. Bili smo zdaj na tekmi Maribora s Tottenhamom v Londonu. Bilo nas je več kot 700, skoraj iz celotne Slovenije. Razprodan štadion v Londonu, 700 naših navijačev, slovensko moštvo proti londonskemu gigantu, nobenih izgredov in incidentov – skratka čisti užitek. Pozitivna zgodba definitivno.

  • had pravi:

   na zalost veliko premalo poznam nogomet in nogometase, da bi lahko karkoli pametnega pisal o njih :)

   a si sel v london? nisem mogel verjet stevilki, ki se je odpravila tja.. tolk jih ponavadi ne pride na domace tekme?

 2. Dixi pravi:

  Seveda, trije kolegi na eurotrip v London. Res je bilo super. O nogometu pač piši kot zunanji opazovalec tega fenomena, ne rabiš pisat kot ” poznavalec in ekspert ” nogometnih postavitev, taktike in skavtiranja nasprotnika, teh ” ekspertov ” nas je že dovolj :))))).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.