Slavimir Stojanovič – Futro na Creative Mornings Ljubljana

To, da je Slavimir Stojanović eden #topshit dizajnerjev ex Yuge, mi je bilo znano že dolgo časa. Prejel je nagrade, kot so Epica, Cresta, Clio, Eurobest, Golden Drum, ADC, TDC, Brumen, Grifon, Global Award.. Naredil je toliko logotipov, da bi jih težko vse naštel. Vendar ni samo oblikovalec. Še daleč od tega. “Slavc” je umetnik, ki se rad igra z vizualnimi podobami, oz. kot je danes na predavanju, ki ga je imel v okviru Creative Mornings v Ljubljani, povedal da je njegov začetek bil v ilustracijah, ki jih je spravil do popolnosti in nadaljeval s slikanjem in vsem ostalim, kar pripada človeku, kot je on. Zadnja leta je njegov fokus povsem drugačen – če je bil v agenciji New Moment mastermind, ki je bil tam zaposlen za pobiranje nagrad, je sedaj tisti, ki se rad igra in odkriva nove stvari. Njegov brand Futro, ki se ukvarja z dejanskimi fizičnimi produkti je zanimiv in predvsem zelo pozitiven.

To, kar smo danes slišali na njegovem predavanju, je bilo povsem nekaj drugega, kot sem navajen od Slavimirja. Ker prihaja iz Beograda, je tudi njegov odnos do življenja drugačen, kot od Slovencev. Slavimir je vedno poln samega sebe – v bistvu ima razlog za to! Ampak njegovo današnje predavanje je bilo pripovedovanje zgodbe.. Žalostne, smešne, predvsem pa resnične zgodbe, kako je on od malega iskal samega sebe v univerzumu in se počutil kot satelit, ki nikomur ne pripada. Na srečo mu je uspelo in na koncu je našel svoj varni pristan, ki ga je popolnoma spremenil.

Predavanje, ki ga je vredno poslušati in zahvala gre ekipi V živo, ki je vse skupaj posnela in omogočila, da si še kdaj pogledam to celotno zgodbo, ki navdihne, predvsem pa odpira povsem drugačne perspektive življenja!

iwilllieagain

slavimir_stojanovic