Jeap, Twitter je odličen poligon za ljudi, ki sproščajo takšne in drugačne frustracije. Danes me je presenetil Sebastjan Erlah – Publicist, demokrat, antisocialist, katoličan, član Združenja VSO, in še mnogo (kot ima zapisano v svoje Twitter bio). Kaj me je šokiralo?

Da, dragi Sebastjan Erlah. Ljudje, ki so brez elektrike 48 ur in več se seveda strinjajo z vami. Ljudje, ki so brez vode že dva dneva se strinjajo z vami. V bistvu se verjetno čisto vsi strinjajo z vami – mediji delajo paniko, saj ni nič takšnega, če je poškodovano okoli 40 odstotkov gozdov (vir), če je na Štajerskem uničena tretjina sadnega drevja (vir), če je na tleh več kot 500 ton železja in če je preko 100.000 ljudi brez elektrike in da je razlgašen rdeči alarm. Res. Nič takšnega!

Mogoče je čas za reality check in čas, da se snamejo plašnice. Lahko pa so seveda vsega krivi mediji, ki zganjajo paniko – mogoče je prišla ta ujma v nepravem trenutku, ker se je pripravljal “veliki pok” okoli Janeza Zemljariča in je sedaj potrebno sanirati vse skupaj? Kdo bi vedel. Ljudje, ki so v ledu se verjetno ne strinjajo z vami. Ampak kdo bi vam zameril. Pač vaše mnenje…

007zled_2014