Sebastjan Erlah je že parkrat bil gost na mojem blogu. V negativni konotaciji. Njegove izjave o žledu in zmrzali so bile precej nenavadne. Včeraj je bil očitno zanj poseben dan, saj si je dal duška tako na Twitterju, kot na Facebooku s svojim izjavami in predvsem komentarji glede Milana Kučana. No, tudi muslimanov se je dotaknil in še česa. Očitno so takšni dnevi..

Recimo, da je tole par stvari, ki bi morale zanimati tudi kakšno resno institucijo v Sloveniji, saj Sebastjan Erlah hodi po tankem robu. Predvsem pa je takšno početje nevarno.

Ja, zakaj se ukvarjam s tem, kajne? Zakaj še drugim dam možnost, da vidijo, kako razmišlja nekdo in mu s tem naklonjam medijski prostor? Preprosto – ker je na takšni stvari potrebno opozoriti. Ker se je potrebno zavedati, da takšno početje ni pravilno. Da kljub temu, da živimo v demokraciji, to ne pomeni, da lahko žališ kogarkoli, predvsem pa da lahko napišeš karkoli. Po drugi strani pa me je groza, da je takšne stvari sposoben napisati publicist, ki je prejel Meškovo nagrado!

Lahko smo tiho, pogledamo stran in se delamo, da se ni nič zgodilo. Lahko pa pokažemo s prstom in obsodimo takšna dejanja. Jaz sem za slednje!

Kako ukrepati v takšnem primeru?

Naznanilo kaznivega dejanja
Kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, lahko naznani vsakdo.

Zakon tudi določa, kdaj pomeni opustitev ovadbe kaznivega dejanja kaznivo dejanje. Vsi državni organi in organizacije z javnimi pooblastili so dolžni naznaniti kazniva dejanja, za katera se storilec preganja po uradni dolžnosti, če so o njih obveščeni ali če kako drugače zvedo zanje.

Prijava kaznivega dejanja policiji
Ne dajmo priložnosti storilcem kaznivih dejanj, da ostanejo neodkriti ali da še naprej izvršujejo kazniva dejanja tudi zato, ker jih ne ovadimo pristojnemu državnemu tožilstvu, policiji ali sodišču. Morda boste prav vi s tem, ko boste naznanili kaznivo dejanje in njegovega storilca policiji, pomembno prispevali k povrnitvi povzročene škode oškodovancem in preprečili izvrševanje novih kaznivih dejanj ter s tem povzročanje škode posameznikom in skupnosti.

Sebastjan Erlah, Milan Kučan in muslimani

Sebastjan Erlah, Milan Kučan in muslimani

9 Responses to Sebastjan Erlah, Milan Kučan in muslimani

 1. Iztok pravi:

  Ta tip pooseblja vse kar bi se zgodilo v primeru nove državljanske vojne. klavnico torej… nekje sem prebral, da je novinar radia ognjišče. če je to res, potem bo enkrat spet v imenu kristusovih ran umrl partizan…ali kako so že dejali domobranci med vojno? Po vojni bomo partizane in komuniste utopili v krvi ali pa bodo oni nas. zgodilo se je res obratno, a očitno ne brez razloga, ker je bilo preveč takih Erlahov na obeh straneh. ampak v imenu Kristusa take počet je definitivno bolj podlo in perfidno. nepredstavljivo je, da bi jim njihov svetnik odpustil tako devijacijo.

  • Janč pravi:

   Ni več novinar Radia Ognjišča. Že kakšni dve leti. Odkar je izjavil, da bi morala Policija mariborske proteste preprečiti s strelnim orožjem.

 2. Janč pravi:

  Z resno institucijo si najbrž mislil psihiatrijo, kajne?

 3. Jazbec pravi:

  Kter moron. To bi morala res že policija začet preiskovat.

 4. Jonas Ž. pravi:

  Tip je jezen. Razumem ga popolnoma.

  Zakaj?

  Zato: https://twitter.com/Miran7777

  Nekako ga razumem, zakaj hoče Kučana na štrik obesit.

  Še vi si poglejte, pa boste lažje razumeli…

  • Janč pravi:

   Objavljanje protikomunistične propagande iz vojnih in povojnih let je žal za spoznanje resnice in za spravo ravno tako koristno, kot bi bilo objavljanje komunistične propagande iz tistega istega časa.

   Da razlika med propagando in resnico obstaja, se lahko najlažje prepričaš na primeru očeta predsednice ZDUS – primerjaj zgodbo s “tvojega” linka z njeno zgodbo s spodnejga linka. Osnovno dejstvo je sicer isto, a vse skupaj zveni precej drugače, kajne?

   http://www.mladina.si/96670/bitka-pri-turjaku/

   Prav je, da se o tem govori (že vsaj 30 let), in še bolje bi bilo, da se objektivno razišče, zelo narobe pa je zgolj eno stran propagande vzeti za suho zlato. Žal pa jih veliko pade na logično finto: Če so se X, ki so jih častili kot svetnike, izkazali za bad guys, torej so njihovi nasprotniki good guys, žrtve, svetniki. Po tej logiki se je Bora (Neću da budem član mafije) “priključil” četnikom, kdo drugi pa ustašem.

   Revolucija je bila. Rdeče nasilje je bilo izjemno okrutno. Veliko je bilo tudi osebnega obračunavanja. A tudi kolaboracija je bila. In tudi belo nasilje je bilo izjemno okrutno. In veliko je bilo tudi osebnega obračunavanja.

   In če je to tako težko sprevideti pri nas, pa poglejmo v Španijo ali Finsko. Če so imeli beli prav, potem je tudi general Franco imel prav. Tudi on je zaslužen za ogromno pobojev. A začuda danes v Španiji ni “junakov”, ki bi še vedno javno izjavljali, da je imel Franco prav. Ali da se je samo branil pred revolucijo in rdečim nasiljem. Čeprav potiho kdo izmed ostarelih iz njegove garde brez dvoma tudi še tako misli.

   In če je Franco imel prav, potem so imeli prav tudi madžarski fašisti, ki so uporne prekmurske Slovence obešali na drevesa, in imajo prav tudi sedanji madžarski fašisti, ki sanjajo o ponovni priključitvi Prekmurja, Vojvodine, Transilvanije, pa če smo že pri tem, zakaj ne tudi Hrvaške.

   Ni črno-bele resnice. Iskanje črno-bele resnice glede državljanske vojne v Sloveniji (ali na Finskem ali v Španiji ali v ZDA) je tako, kot če bi črno-belo resnico iskali za I. svetovno vojno. Je imela Italija prav, ko se je borila za priključitev velikega dela italijanskega nacionalnega ozemlja z novonastalo nacionalno državo? Seveda. So imeli Slovenci prav, ki so se (v večjem delu, še zdaleč pa ne vsi) borili na strani Avstrije, v interesu lastnih nacionalnih interesov? Seveda. So imeli prav tisti Slovenci, ki so se borili na strani Italije ali pa Srbije? Najbrž tudi.

   Mimogrede, na italijanski strani se je v organizaciji ameriškega rdečega križa vojne pasivno udeležil tudi Hemingway, ki je bil tudi ranjen in odlikovan za hrabrost: http://en.wikipedia.org/wiki/Ernest_Hemingway#mediaviewer/File:Ernest_Hemingway_in_Milan_1918_retouched_3.jpg

  • Janč pravi:

   In če so kakšni dvomi v navdušeno kolaboracijo z nacisti, tudi za to obstaja kar nekaj izredno učinkovitih zdravil:

   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sl/3/32/Slovenec_1_stran_24_september_1943.jpg

   https://www.youtube.com/watch?v=3p-NoQqPBg0

   https://www.youtube.com/watch?v=zxDxyw_9M7U

   Mimogrede pa še ena zabavna – vojna napoved Hrvaške ZDA in VB:

   https://www.youtube.com/watch?v=1_7uXvO3cKY

   Pa še ena zadeva.

   Tudi na zgoraj omenjenem Twitter računu se je pojavila naslednja propaganda, ki je še vedno objavljena tudi na Reporterju:

   Gre za čisto poneverbo, sproducirano s strani medvojne četniške propagande, saj gre za lažno sklicevanje na arhivsko gradivo, kot tudi za povsem drugi slog, kot ga je imel Moša Pijade na objavljenih gobvorih AVNOJa.

   http://narod.hr/zanimljivosti/mosa-pijade-nije-autentican-edvard-kardelj-u-istom-kontekstu-jest/

   http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Mo%C5%A1a_Pijade

   http://hr.wikipedia.org/wiki/Mo%C5%A1a_Pijade

   http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/70606-etniki-antisemitizam.html

   Se pa ponarejena izjava še vedno pojavlja tule in na seriji hrvaških strani:

   http://de.wikipedia.org/wiki/Mo%C5%A1a_Pijade

 5. Iztok pravi:

  Sej ga je za razumet, ni pa za tolerirat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.