Sebastjan Erlah je že parkrat bil gost na mojem blogu. V negativni konotaciji. Njegove izjave o žledu in zmrzali so bile precej nenavadne. Včeraj je bil očitno zanj poseben dan, saj si je dal duška tako na Twitterju, kot na Facebooku s svojim izjavami in predvsem komentarji glede Milana Kučana. No, tudi muslimanov se je dotaknil in še česa. Očitno so takšni dnevi..

Recimo, da je tole par stvari, ki bi morale zanimati tudi kakšno resno institucijo v Sloveniji, saj Sebastjan Erlah hodi po tankem robu. Predvsem pa je takšno početje nevarno.

Ja, zakaj se ukvarjam s tem, kajne? Zakaj še drugim dam možnost, da vidijo, kako razmišlja nekdo in mu s tem naklonjam medijski prostor? Preprosto – ker je na takšni stvari potrebno opozoriti. Ker se je potrebno zavedati, da takšno početje ni pravilno. Da kljub temu, da živimo v demokraciji, to ne pomeni, da lahko žališ kogarkoli, predvsem pa da lahko napišeš karkoli. Po drugi strani pa me je groza, da je takšne stvari sposoben napisati publicist, ki je prejel Meškovo nagrado!

Lahko smo tiho, pogledamo stran in se delamo, da se ni nič zgodilo. Lahko pa pokažemo s prstom in obsodimo takšna dejanja. Jaz sem za slednje!

Kako ukrepati v takšnem primeru?

Naznanilo kaznivega dejanja
Kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, lahko naznani vsakdo.

Zakon tudi določa, kdaj pomeni opustitev ovadbe kaznivega dejanja kaznivo dejanje. Vsi državni organi in organizacije z javnimi pooblastili so dolžni naznaniti kazniva dejanja, za katera se storilec preganja po uradni dolžnosti, če so o njih obveščeni ali če kako drugače zvedo zanje.

Prijava kaznivega dejanja policiji
Ne dajmo priložnosti storilcem kaznivih dejanj, da ostanejo neodkriti ali da še naprej izvršujejo kazniva dejanja tudi zato, ker jih ne ovadimo pristojnemu državnemu tožilstvu, policiji ali sodišču. Morda boste prav vi s tem, ko boste naznanili kaznivo dejanje in njegovega storilca policiji, pomembno prispevali k povrnitvi povzročene škode oškodovancem in preprečili izvrševanje novih kaznivih dejanj ter s tem povzročanje škode posameznikom in skupnosti.

Sebastjan Erlah, Milan Kučan in muslimani

Sebastjan Erlah, Milan Kučan in muslimani

9 Responses to Sebastjan Erlah, Milan Kučan in muslimani

 1. Iztok says:

  Ta tip pooseblja vse kar bi se zgodilo v primeru nove državljanske vojne. klavnico torej… nekje sem prebral, da je novinar radia ognjišče. če je to res, potem bo enkrat spet v imenu kristusovih ran umrl partizan…ali kako so že dejali domobranci med vojno? Po vojni bomo partizane in komuniste utopili v krvi ali pa bodo oni nas. zgodilo se je res obratno, a očitno ne brez razloga, ker je bilo preveč takih Erlahov na obeh straneh. ampak v imenu Kristusa take počet je definitivno bolj podlo in perfidno. nepredstavljivo je, da bi jim njihov svetnik odpustil tako devijacijo.

 2. Janč says:

  Z resno institucijo si najbrž mislil psihiatrijo, kajne?

 3. Jazbec says:

  Kter moron. To bi morala res že policija začet preiskovat.

 4. Jonas Ž. says:

  Tip je jezen. Razumem ga popolnoma.

  Zakaj?

  Zato: https://twitter.com/Miran7777

  Nekako ga razumem, zakaj hoče Kučana na štrik obesit.

  Še vi si poglejte, pa boste lažje razumeli…

 5. Iztok says:

  Sej ga je za razumet, ni pa za tolerirat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.